Erdoğan: Türkiye dünyanın en iyi 10 ekonomisi içinde olmaya çok yakın

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Keşke Dünya'da lider olsak da bütün Dünya bize imrense.
Atalarımızın hedefi dünyaya adaleti hakim kılmak ve yönetmekti;
İçinde bulunduğumuz ahval ve şerait devletimize ve milletimize yakışmıyor vesselam.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Vergiyle, ona buna zam getirmeyle ekonominin büyüdüğünü kim söylemiş?

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Umarım bir an önce üretime ağırlık veririz...

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Kurumlarda bazı konu başlıkları altında belirli hedefler konu. Kurumsallığı benimsemiş herkes yapar.
Hedefler ulaşılabilir olmalıdır, hayal değil. Genellikle 5 yılı kapsar.

Yıl sonunda 5 yıl ortalaması baz alınarak kat edilen yol üzerinde tartışılır. Eksik ise nasıl tamama erdirileceği, tamamsa nasıl katlanabileceği. Sn CB konuda bazı araştırmalar olacak ki şuan ki kendine sunulan rapor üzerinden konuşuyor. Veya şu 2023'e o kadar güveniyor. Yahut İstanbulu gerçekten ticaret merkezi yapacak. Gençsiniz, Allah ömür versin. Sokamazsa zaten oy atmazsınız olur biter, size yeni saldıracak alanlar açılır. Allah başka dert vermesin.

Türkiyeyi öteye taşıyacağı düşünülen 2023 projeleri hakkında bilgisi olan var mı aranızda ?
İstanbul ticaret merkezi nedir bilgisi olan var mı ? Bazılarınızın orda yaşadığını görüyorum profilden.
Kanal İstanbul'u Sn İmamoğlununu eleştirdiği kadar bilen sizlerden hanginiz kanal istanbul ve ticaret merkezi projesinin birbiri ile alakasını biliyor. Oynat bakalım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kurumlarda bazı konu başlıkları altında belirli hedefler konu. Kurumsallığı benimsemiş herkes yapar.
Hedefler ulaşılabilir olmalıdır, hayal değil. Genellikle 5 yılı kapsar.

Yıl sonunda 5 yıl ortalaması baz alınarak kat edilen yol üzerinde tartışılır. Eksik ise nasıl tamama erdirileceği, tamamsa nasıl katlanabileceği. Sn CB konuda bazı araştırmalar olacak ki şuan ki kendine sunulan rapor üzerinden konuşuyor. Veya şu 2023'e o kadar güveniyor. Yahut İstanbulu gerçekten ticaret merkezi yapacak. Gençsiniz, Allah ömür versin. Sokamazsa zaten oy atmazsınız olur biter, size yeni saldıracak alanlar açılır. Allah başka dert vermesin.

Türkiyeyi öteye taşıyacağı düşünülen 2023 projeleri hakkında bilgisi olan var mı aranızda ?
İstanbul ticaret merkezi nedir bilgisi olan var mı ? Bazılarınızın orda yaşadığını görüyorum profilden.
Kanal İstanbul'u Sn İmamoğlununu eleştirdiği kadar bilen sizlerden hanginiz kanal istanbul ve ticaret merkezi projesinin birbiri ile alakasını biliyor. Oynat bakalım.
İstanbul Ticaret merkeziymiş. Adama gülerler. Ekonomisi bu kadar kırılgan, bu kadar höt denilmekle yol olan ve bir kişinin ağzına bakan ülkenin şehri Ticaret merkezi olacak.

Yatırımcılar Türkiye'ye güvenmiyor mesele sadece bu.

Bir de şunu anlamıyorum İstanbul da İstanbul sanki ülkede başka şehir kalmadı. Bıktım usandım İstanbul'un kayırılmasından. Ülkenin bütün kaymağını İstanbul'un elitleri yiyor. Bütün kamu yatırımı İstanbul'a bütün iş kolları İstanbul'da. İstanbul ülkenin kenesidir. Benim önüme istatistik koyup İstanbul ülkeyi besliyor demeyin evet besliyor ama normal olan bu. Bütün yatırımlar herşey ama herşey İstanbul'da.
Diğer şehirleri bok götürüyor. İstanbul'a yapılan yatırımlar da bomboş yatırımlar. Boyuna geçiş garantili yol ve hasta garantili hastane. Benim kendi şehrimde istihdam sağlayan bir çok fabrika kapatıldı en basit örnek.

Deprem olsa yarın İstanbul yerle bir olacak. Allah belasını versin hala İstanbul'da İstanbul. Bu ülkenin diğer şehirleri üvey evlat değil. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa bu şehirler bu ülkenin kenesi ve ilerlemesindeki engeldir.
82 milyonluk ülkenin 27 milyonu bu Allah'ın belası şehirlerde. TIklım tıklım doldurdular.

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
Sakin-hepimiz-deliyiz-rekabete-gerek-yok.jpeg

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Önce ilk 15’e girelim de sonra ilk 10 hedefini düşünebilelim. Direk 19’dan 10’a gitme hedefi şu sıralar (bence) hayal gibi geldi

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Türkiye'nin 10 yıl içinde dünyanın en büyük 4. ya da 5. ekonomisi olacağını ingiliz finans kuruluşu standart chartered söylüyor.
Güzel bir haber merak ettim cidden linkini paylaşır mısınız okuyalım?

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Bu havuz medyasının hayal aleminde yazdığı ısmarlama bir dilek/temenni haberi sanırım.

Devletimizin resmi kurumlarının danışmanlık hizmeti aldığı ve aynı zamanda dünyanın en saygın kurumlarından olan PwC'nin 2050 tahminleri alttaki resimlerde var. Türkiye 2050 de dahi ilk 10 da gözükmüyor, böylece konuya da bağlamış olalım ilgisiz kaçmasın.

Üstelik bu analiz ekonominin gerçekten iyi olduğu bir dönemde yapılmış, bugün yapılsa muhtemelen Turkiye'nin verileri de değişir, 2050'de Turkiyenin ekonomisinin büyüklüğünü ancak 5.2 Trilyon $ olarak hesaplamışlar. Ismarlama haberde bugün 1 trilyon $ dahi olmayan ekonomik büyüklüğün 2030'da 9,1 Trilyon $'a çıkacağı yazılmış. Malum atasözümüz var sadece hatırlatma olsun diye yazıyorum, tamamını yazmaya terbiyem de forum kuralları da müsaade etmiyor. "At yalanı ........ inananı."

GDP2050-TOP10.png

GDP2050-Turkiye.png

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
İngiliz finans kuruluşunun 2019'da yayınladığı raporu söylüyoruz, hürriyet gibi muhalif bir siteden kaynak atıyoruz adam gelmiş havuz medyasının ısmarlama haberi diyor. Git Standart Chartered'e söyle onu, o atasözüyle birlikte sonuçta raporu hazırlayan o. Yerli yabancı bir sürü yerde haber olarak yayınlandı o rapor. Misal; The top ten economies in the world by 2030 gibi.

Pwcnin raporunda vietnam 2030'dan 2050'ye 10 sıra yükselirken Türkiye sadece 1 sıra yükselebiliyor. Refahının yüzde 90'ını afrikada sömürdüğü ülkelere borçlu olan, Libya'da bize güç yetiremeyince sabah ablası Merkel'e akşam abisi Nato'ya ağlayan Fransa'yı zar zor geçebiliyoruz. Enteresan...

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
İngiliz finans kuruluşunun 2019'da yayınladığı raporu söylüyoruz, hürriyet gibi muhalif bir siteden kaynak atıyoruz adam gelmiş havuz medyasının ısmarlama haberi diyor. Git Standart Chartered'e söyle onu, o atasözüyle birlikte sonuçta raporu hazırlayan o. Yerli yabancı bir sürü yerde haber olarak yayınlandı o rapor. Misal; The top ten economies in the world by 2030 gibi.

Pwcnin raporunda vietnam 2030'dan 2050'ye 10 sıra yükselirken Türkiye sadece 1 sıra yükselebiliyor. Refahının yüzde 90'ını afrikada sömürdüğü ülkelere borçlu olan, Libya'da bize güç yetiremeyince sabah ablası Merkel'e akşam abisi Nato'ya ağlayan Fransa'yı zar zor geçebiliyoruz. Enteresan...
Standart Chartered'a ait boyle bir rapor varsa (ben bulamadım) gerçekten onun linkini sordum ben size.
Hürriyetin havuza dahil edildiğinden de haberiniz yok sanırım uzayda yaşıyorsunuz.

Varsa raporun linkini gönderin inceleyelim yoksa rapor diye gazete haberlerini paylaşıp insanları yanıltmayın lütfen.

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
İlk 10'u saymazsak ilk 10 içine girmiş bulunmaktayız arkadaşlar Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde çağ atlamaya devam ediyoruz. :)

Umut Keleş

Profesör
Reaksiyon puanı
867
Ya Pentium n5000 2800 TL olduktan sonra ohoooo ben bu habere (Ya he tamam inandık hehe diyorum ) 9.sırada Avusturya fln vardır kesin neyse inşallah düzelir diyorum :)