Erdoğan suikaste kurban gidebilir!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
64846.jpg

Erdoğan suikaste kurban gidebilir!
31 Ekim 2009 Cumartesi 11:10
Gassan El İmam, Londra'da Arapça yayımlanan Şark ül Evsat gazetesinde oldukça iddialı bir yazı kaleme aldı.

El İmam'a göre Başbakan Erdoğan suikaste uğrayabilir. Gassan El İmam'ın Londra'da Arapça yayımlanan Şark ül Evsat gazetesindeki ilginç şöyle başlıyor:

"Türkiye'yi bir Arap'ın gözlerinden, büyük endişe ve umutla izliyorum. Bu yazıyı Suriyeli değil, Arap kimliğimle kaleme alıyorum. Türkiye hakkında her yazdığımda niçin endişe, korku ve umut arasında çelişkili duygular hissettiğimi anlamıyorum. Belki de ülkem Suriye komşuluk ve coğrafya sebebiyle dört asır süren karanlık işgale başka Arap ülkelerinden daha fazla katlandığı için."

TÜRK ORYANTALİZMİ ARAPLAR İÇİN HAYIRLI MI DEĞİL Mİ?

El İmam, Türkiye'nin yönünü Arap ülkelerine ve dolayısıyla Ortadoğu'ya dönmesine de şu yorumu yapıyor:

"Türkiye'nin Avrupa'dan Arap arka bahçesine dönmesi geçici ve kolay bir olay değil. Hıristiyan Avrupa kulübüne girmek konusundaki ümitsizlik, geçmişe özlem duyan kibirli Türkiye rejimini Doğu'ya dönmeye ve laik Kemalist ahmakların 75 yıldır farkına varmadığı doğal rolü oynamaya sevk etmiş olabilir. Türkiye'nin, Arapların ortak irade gösteremediği bir zamanda dönmesi her Arap'ın bakış açısında korkuyla büyük bir umut arasında muallakta kalan şu duyguyu körüklemeli: Acaba Türk oryantalizmi Araplar için hayırlı mı değil mi? "

KÜRT EMELLERİNİN SARSILMASINDA TÜRKİYE VE İRAN'IN ORTAK ÇIKARLARI VAR

Ankara'nın İsrail ve Ermenistan'la ilişkilerine değinen El İmam bu konuda da ise şu çarpıcı yorumu yapıyor:

"Ankara İsrail'le ilişkilerini İsrail'le Suriye arasında arabuluculuk yapmak için kullanıyordu. Bu arabuluculuk Suriye'nin İran kadar Türkiye'yle de ilgilenmesine yol açtı. Beşar Esad'ın Suriye'si Türk oryantalizminin yolundaki mayınları temizlemek için diplomatik bir zeka ortaya koyuyor. Esad Ermenistan ve Azerbaycan'ı ziyaret ederek Türk-Ermeni uzlaşmasına zemin hazırladı. "

İSTİKRARLI BİR TÜRK DIŞ POLİTİKASI YOK

"Peki Türkiye'de demokratik rejim ve Erdoğan tehlikede mi?" diye soran El İmam, Türkiye'nin dış politikasına da eleştiriler yöneltiyor yazısında ve şöyle diyor:

"İktidar sağ ile sol, İslamcılarla laikler arasında değişime müsait. Yani aslında istikrarlı bir Türk dış politikası yok. Erdoğan halk desteğinden ve rahatlatıcı bir çoğunluktan besleniyor. Fakat Avrupa, ABD ve İsrail'de bunu göz yumulan kırmızı çizginin aşılması olarak değerlendirenler var. Erdoğan Irak'taki Amerikan güçlerine lojistik destek verdi. Türkiye AB'ye alınmasa bile ordusu hâlâ Avrupa'nın ‘bekçisi'. Türkiye Lübnan-İsrail sınırını koruyan BM güçlerine katıldı, fakat Afganistan savaşına girmeyi reddetti. Fransa ve Almanya Türkiye'nin AB üyeliğine şiddetle karşı çıkarken ABD ve Avrupa bu ülkenin daha fazla İslamileşmesinden endişe duyuyor. Türkiye'nin İran'a yönelik Batı ablukasını hafifletmesi onları rahatsız ediyor. Erdoğan Türkiye'nin İsrail'le stratejik ilişkiyi de bozdu. "

ERDOĞAN SUİKASTE UĞRAYABİLİR

El İmam yazısının sonunda ise çok çarpıcı bir gerçeğe parmak basıyor, Başbakan Erdoğan'ın her an bir suikaste kurban gidebileceği uyarısında bulunuyor. El İmam, suikasti düzenleyecek isimlerin bile adresini açık açık veriyor:

"Erdoğan ordunun İsrail'le askeri işbirliğine verdiği onayı iptal ederken, İsrail de Türk hava sahasını ‘kaybetmiş' oldu. İsrail uçakları Suriye'ye Türk hava sahası üzerinden saldırmıştı, ancak bugün İran'a saldırısı düzenlemek için bu sahayı kullanmaları yasak. Acaba düşünülmeyecek şeyi mi düşünüyorum?

Batılı strateji dünyasında Doğulu bir liderin süpergüçlerin çıkarlarını aşmasına izin verilmediğinde, bu liderden ‘siyasi suikast' veya ‘halk suikastı'yla kurtulmak için kollar sıvanır. Bunda aciz kalındığında öldürülüyor. Örnekler çok: İran başbakanı Muhammed Musaddık, Şah Pehlevi, Mısır lideri Cemal Abdül Nasır, Filistinli Yaser Arafat, İsrailli İzak Rabin, Iraklı Saddam Hüseyin ve İsveçli Olof Palme. "

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213434

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Türkiye de çok sevinecek milyonlar olduğuna eminim...
Siyasi ideolojileri her şeyin önünde gören çok agresif ve holigan bir gençlik yetişiyor...

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
araplar biz türkleri hiç sevmez o yüzden normal görüş bunlar

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bırakın eğer gitmesi gerekiyorsa buna halk karar versin silahlar değil.

Umarım anlamışsındır @h2ocukluegg

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Siyasi ideolojileri her şeyin önünde gören çok agresif ve holigan bir gençlik yetişiyor...

Başbakanları uğrunda %60'ı hiçe sayan siyasetin pisliğine bulaşmış haksızlığa ve hırsızlığa göz yumanları da güzel tarif ediyorsun...

son.durak.27

Profesör
Reaksiyon puanı
11
siyasi görüşlü degilim ama başbakanın böyle bir suikasta ugraması ülke için cok kötü olur

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
nerede o günleerr...

biri de ben;)

Çıkıp bu cahil laftan sonra utanmadan ben vatanımı seviyorum diyeceksin yani...
Yazıyı okumadın galiba...
Başbakan İsrail'in çıkarlarına aykırı hareket ettiği için öldürülecek sen de bunu alkışlayacaksın...

Kusura bakma ama sen Yahudi misin ki İsrail in çıkarları doğrultusunda yapılan bir hamleden dolayı mutlu oluyorsun?

Üstelik bilmiyor musun ki Erdoğan bir şekilde suikast sonucu öldürülürse bir daha Türkiye yi yönetmeye talip olanlar dış güçlerin korkusundan Türkiye çıkarlarına göre değil ABD ve İsrail çıkarlarına göre hareket etmek zorunda kalacaklar... Bahçeli de Baykal da g.t korkusundan dış politikada cesur hiç bir adım atamayacaklar...

Ne kadar stratejik açıdan düşünme yoksulu bir gençlik yetişiyor?!

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
nerede o günleerr...

biri de ben;)

Peki başbakan suikasta uğradığı zaman ülkenin halini düşünebiliyormusun ülke sence kaç yıl geriye gider ? Biraz objectif olun insanları görüşleri için Türkiyeyi harcıyorsunuz Konunun smileyinde Göz kırpma işareti var spy böle birşeyi neden koyduğunu anlamadım :turned:

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Allah-u Teala en iyisini bilir.Herkese uygulanabilir bu.Ama bundan korkup kesin doğru bildiğinden de vazgeçilmez.Bu her başkan için olabilecek birşey.

MysteЯio

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Türkiye de çok sevinecek milyonlar olduğuna eminim...

Söyleyene bak.Sabah akşam Tayyipi öven haberleri paylaşıyorsun.Futbol takımı tutar gibi parti tutuyorsun sonra da başkalarına akıl veriyorsun. Pehhh!

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
erdoğanın one minute çıkışıyla artık arap ülkeleri türkiyeyi seviyor krdeşim, bunun nerdenmi biliyorum dersen arapça yazılı türkiye ve istanbul sevgisi, recep tayyip erdoğana ait facebook grupları açılıyor binlerce kişi bu gruba katılıyor

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

Bu sana yıllardır bir ideoloji tarafından öğretilen zırvalıklar... Arap yönetimleri ile Türk hükümetleri arasında yıllardır gelen problem ve anlaşmazlıklar olduğu doğru olmakla beraber Arap halkında Türk düşmanlığı yoktur... Üstelik 1. dünya savaşında bizi sattılar dediğiniz Arap halkı aslında Türkleri satmış falan değildir... Bunlar yıllarca izim ülkemizde İslam alemine karşı soğuk bakmamız için uydurulan yalanlardır... Türk askerli Arap yarım adasından çekilirken Arap halkı çok göz yaşı dökmüş gitmemeleri için komutanlarımıza yalvarmışlardır... Ama bunları bizim topluma yıllardır anlamadılar... Nedenini ve cevabını araştır... Bizi sevmiyorlar diye hemen inanma...
MysteЯio;980388 dedi ki:
Söyleyene bak.Sabah akşam Tayyipi öven haberleri paylaşıyorsun.Futbol takımı tutar gibi parti tutuyorsun sonra da başkalarına akıl veriyorsun. Pehhh!

Ben ideolojik olarak herkes gibi bir partiye yakın olabilirim... O partinin poltikalarını destekleyebilir muhalefeti eleştirebilirim...
Ancak bu güne kadar hiç bir parti için Darbe olsa da yıkılsa, Asker şunlara fırça çekse, şunlara bir suikast olsa, Yabancı güçler ayağını kaydırsa da bizimkiler hükümete gelse diye düşünmedim...

Yahu İlhan Selçuk bu ülkede Ekonomik kriz çıkmalı bunlar anca öyle gider bile diyebildi...
Ekonomik kriz bu halkı vuracak.. olan fakir fukaraya olacak ama bu ideoloji için halkın önemi yok... Kendileri hükümete gelecekse isterse 70 milyon açlıktan ölsün...

Ama bu gün bakıyorum... Muhalefet artık halkın oyunu istemiyor...
Halka proje sunmak şunları şunları yapacağız demek zor geliyor...
Bir tane proje yok... Tüm dertleri Hükümetin doğru yanlış her dediğini her projesini engellemek...

Halk bize oy vermese de olur...
Zaten biz hlkın oyuna ihtiyaç duymayız...
Yeterki Asker Hükümeti devirsin...
Olmadı Yargı devirsin
O da olmadı Ekonomik kriz çıksın
O da olmadı Erdoğan ı öldürsünler...

Bu mu siyaset anlayışı?

Bu halktan oy toplamak için ortaya koyduğunuz bir tane hedef yok...
Ya Laiklik ülke elden gidiyor diyorsunuz
Ya Ülke bölünüyor parçalanıyor diyorsunuz...

1 kere de bize ne hükümetten biz hükümete gelirsek şunu yapacağız. bunu yapacağız dediğiniz yok...

Yaw eğer hükümete gelmek istiyorsanız beni ikna edin AKP ye oy vermemem için...

Benden oy bekleyin...
Askerden
Yargıdan
Krizden ya da Suikastçiden medet ummayı kesin...
:hammer: :hammer: :hammer:

paşalı

Asistan
Reaksiyon puanı
3
tasvip edilecek birşey değil.siyasi düşünce ve kimin olduğu önemli değil.son zamanlarda arapların sevgisi bir gerçektir.ilave verilen hac kontenjan jesti de bunun bir göstergesidir.ancak bu sempati mevcut şuanki yönetime hastır.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Söz veriyorum bir kamyon kına alıp, sevinenlere itina ile yakarım

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Korkacak bir şey yok.
RTE silahlı bir suikaste kurban giderse o grubun içinden ve ondan daha iyilerinin çıkacağından eminim. Işık yakıldı bir kere, bir çok karanlık nokta ortaya çıktı. Bu gelişmeler mümkün değil geri çevrilemez. Hele silahlı bir suikast ile asla. Fakat "siyasi bir suikast"in ön hazırlıklarının yapıldığını terörü bitirme projesinin baltalanış şeklinden çok iyi anlayabiliyorum.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Erdoğanı ABD istemiyor mu? Buna kim inanır? Kadir İnanır mı? :)

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Çıkıp bu cahil laftan sonra utanmadan ben vatanımı seviyorum diyeceksin yani...
Yazıyı okumadın galiba...
Başbakan İsrail'in çıkarlarına aykırı hareket ettiği için öldürülecek sen de bunu alkışlayacaksın...

Kusura bakma ama sen Yahudi misin ki İsrail in çıkarları doğrultusunda yapılan bir hamleden dolayı mutlu oluyorsun?

Üstelik bilmiyor musun ki Erdoğan bir şekilde suikast sonucu öldürülürse bir daha Türkiye yi yönetmeye talip olanlar dış güçlerin korkusundan Türkiye çıkarlarına göre değil ABD ve İsrail çıkarlarına göre hareket etmek zorunda kalacaklar... Bahçeli de Baykal da g.t korkusundan dış politikada cesur hiç bir adım atamayacaklar...

Ne kadar stratejik açıdan düşünme yoksulu bir gençlik yetişiyor?!

Senin cesur başbakanın geçenlerde İsraili beğeniyodu :)
Hiçbişey olmaz onlar aralarında sevişiyolar. (Sevişmek dediysem karşılıklı yani)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Eden bulur. Erdoğan bir suikasta kurban giderse, tek sebebi yaptığı hatalar olur.

Kendine gelip şeriatçi kafayı bırakmadığı sürece,*-*

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
herşeyi bi kenara bırakın
daha düne kadar iran ırak gibi olucaz diye bi tarafını yırtanlar yarın bigün böyle bişy gercekleşirse işte ozaman ıraktan beter oluruz onu öldüren sizce yerine kendi adamını koymıcakmı sadece öldürüptemi bırakıcak
kendi egolarınızla düüşünmeyin sadece cebinize giren yada gireceğini umduğunuz bikaç kuruşa göre adam değerlendirmeyin
bundan öncekiler zamnnında çokmu zengindikte erdoğan geldi varımızı yoğumuzu aldı
dün bi tecavüz haberinde tecavüzcülere ve izleyenlere bela yağdıracak kadar insan olanlar şimdi neden kendi başbakanının öldürülmesini istiyo bu hagi insanlığa sığıyo ben anlamıyorum
başbakan ölürse topragını bulur peki sonra siz ne yapacaksınız he
elin amerikalısı israillisi kendi vatandasınıza kursun sıkıcak sırf çıkarlarına uymadığı için sizde bunu destekliceksiniz sonraada vaatan millet sakarya diyiceksiniz gelde inan buna

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Suikaste gerek yok o zaman milletin iradesinde ölmeye yüz tutumuş.

SDN de siyaset konuşmak gereksiz :)

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Buraya yazıp öldürülmeli diyen kişilere sorarım ABD İsrail gibi ülkelerle ortak noktalarınız mı var? Sanırım iyiyi kötüyü seçemiyoruz.

avdanli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
allah korusun TR adamını kimbilir kaç sene sonra bulur.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
bu gün Türkiyenin geldiği nokta ortada hükümeti eleştirenler bi geçmiş hükümetlere baksın birde şimdiki hükümete kim daha çok şey yapmış biraz objektif olmak lazım işin içinede dini meseleleri karıştırmadan yaklaşmak lazım ben 15 senedir cami kapısından içeri girmeyen birisi olarak akp hükümetini destekliyorum ve yaptıklarını beğeniyorum kusursuz parti veya başbakan olmaz ama en kusursuzu ve en dik duranı bu hükümete yöneticilere kızacağına kendimize kızalım

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Vatanseverlik çerçevesinde Tayyip erdoğana karşı nefreti anlayabilirim fakat başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı mevkiilerine karşı yapılan saygısızlığı hiçbir zaman anlıyamıyacağım.