Enteresan Format Sorunu

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba arkadaşlar,

Gece gece kafa dondu herhalde :) Eski bir laptop var XP kurmam gerekiyor. 60gb ide hdd, 1gb ram 333mhz. XP'yi ne cd den ne de usb (wintoflash) ile kuramıyorum. Boot ayarlıyorum bir tuşa basın diyor bir kaç saniye sonra restart atıyor kurulum mavi ekrana geçmiyor. USB ile (Windows 7 USB Downloaded Tool) ile Windows 7 kurdum çalışıyor fakat sistem gereksinimleri windows 7 yi karşılamıyor.

Birde Windows 98 cd si ile biçimlendirdim, sonra yine xp cdsini taktım aynı, bir tuşa basından sonrası gelmiyor..

Memtest86+ programıyla ramlari tarattım, Hd tune 5.00 ile bad sector taraması yaptırdım windows 7 de sorun yok. XP niye böyle yaptı anlamadım. Bios menüsünü default sıfırlamada yaptım.

XP CD si sorunlu desem elimde 4 tane var, daha dünde kurdum. Şimdi 4x hızda bir daha imaj yazdırıyorum oda olmazsa bilmiyorum artık :)

Ubuntu live cd de denedim, siyah ekranda hata veriyordu ne yazıyordu unuttum şimdi..

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
bios ayarlarindan hdd kisimndan ata ide kısmından değişikliği denedinizmi
hdd niz ide ise ona uyumlu xp farkli bildigim kadariyla sizdeki format cdleri sadece sata içinmi

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hocam bios ta iki menü var ayar değişikliği yeri, onlarda bunlar. Dediğiniz gibi sata ata ide vs ayar yeri göremedim ben

nGv2pB.jpg
JE56Bn.jpg

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
eski bilgisayar oldugu için sata ide menusu yok buyuk ihtimalle. ide uyumlu xp yi usb den boot edip kurmayi deneyin

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Elimdeki xp sata uyumluda, ide uyumlu da mı var hocam? ilk defa duydum bakayım :)

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
evet var ide uyumlu xp farklidir :) ozelden mesaj atin link verebilirim

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar Toshiba mı? Sizinkine benzer sorunla toshiba da karşılaştım. Markaya özel hazırlanmış XP cd'leri var ve sorunu ancak bu şekilde çözebildim.Windows 7-8 kurdum cihaza ama bir türlü xp kuramamıştım.