Enkaza Dönen Lüks Otomobiller

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Enkaza Dönen Lüks Otomobiller

Dünyanın en lüks otomobilerini genelde, en cilalı ve etkileyici halleriyle görürsünüz. Ancak bu araçlarda tüm otomobiller gibi kazalardan nasiplerini alıyor. İşte enkaza dönen otomobiller...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
rover_20060515_1001284562290.jpg

Range Rover HSE marka bu araç acil durum sinyali verdi. Sürücü aracını güvenli bir yere çektikten sonra otomoblinin kendi kendine alev almasını izledi.

Araçtaki teknolojiye bak :ohmy::huh::scared::blink:

TheNightFox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben öncelikle "Sizce trafik kazalarını önlemek için ne gibi önlemler alınmalı?" sorusuna yanıt vermek isterim.

Herşeyden önce insanların eğitim düzeyini yükseltmek gerekir. Okumak ve yazmak zor iştir. Mesela ben bu resimlerin altına yazı yazan arkadaşın yakın zamanda kaza yapabileceğini düşünüyorum.

6. resmin altına bakıldığında "Eğliyetini yeni almış olan 18 yaşındaki sürücü ilk yolculuğunda aşırı hız yapınca, BMW 7 marka aracının bu hale gelmesini sağladı" yazısı görülmektedir.

Dünyada ehliyet kelimesini yumuşak g ile yazan editörler bile var mesela. Başkası hatalı sollama yapmış çok mu :)

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Ben öncelikle "Sizce trafik kazalarını önlemek için ne gibi önlemler alınmalı?" sorusuna yanıt vermek isterim.

Herşeyden önce insanların eğitim düzeyini yükseltmek gerekir. Okumak ve yazmak zor iştir. Mesela ben bu resimlerin altına yazı yazan arkadaşın yakın zamanda kaza yapabileceğini düşünüyorum.

6. resmin altına bakıldığında "Eğliyetini yeni almış olan 18 yaşındaki sürücü ilk yolculuğunda aşırı hız yapınca, BMW 7 marka aracının bu hale gelmesini sağladı" yazısı görülmektedir.

Dünyada ehliyet kelimesini yumuşak g ile yazan editörler bile var mesela. Başkası hatalı sollama yapmış çok mu :)

Zamana karşı yarışıp, haber yaparken arada gözden kaçan hatalar olabiliyor bu gayet normal. Hemen herkesi cahil ilan etmek adetiniz galiba...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Ehliyeti yanlış yazmakla kaza yapmanın ne alakası var anlayamadım???

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Range Rover HSE'yi çok beğendim gerçekten güvenlik açısından cidden iyiye benziyor teknolojiye bak vay be resmen diyor ben yanacam sen kaç kurtul.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14

Şöyle kişiliklere ayar oluyorum arkadaş . Başkalarının bir yanlışını görmesinler hemen üstüne atlayıp dalga geçmeye çalışırlar .

Kendini bişey mi zannettin şimdi çok merak ediyorum ?

İlla egonu tatmin etmek istiyosan

al aferin sana . :flowers:

TheNightFox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bu sitede yine birşeyler yazdım yine silindi arkadaş ben anlam veremiyorum. Bu kadar mı korkuyorsunuz insanların düşüncelerinden, eleştirilmekten. Merak etmeyin ehliyet kelimesini Ğ harfiyle yazan kişiyi sokakta görsem tanımicam. Muhtemelen bu sitenin %99u tanımayacak. Bu yüzden toplumsal bir linç girişimi olmaz.

Bir de sansüre karşıyız dersiniz. Ulan toplumda 3 kuruşluk düşünce var zaten, onu da sansürleyin gitsin...

ds mosx gibi şakşakçılarla gönül eğlendirirsiniz ancak...

Bu arada unutmayın sizin editörünüz EHLİYET yazmayı bilmiyor... Bu yüzden sizden de kültür ve düşünceye saygı beklemenin yanlış olduğunu bilmem gerekirdi... Mesajlarım silinse de yine de aynı fikirdeyim. O arkadaş ilkokulu tekrar okusun bence :)

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Ben bu sitede yine birşeyler yazdım yine silindi arkadaş ben anlam veremiyorum. Bu kadar mı korkuyorsunuz insanların düşüncelerinden, eleştirilmekten. Merak etmeyin ehliyet kelimesini Ğ harfiyle yazan kişiyi sokakta görsem tanımicam. Muhtemelen bu sitenin %99u tanımayacak. Bu yüzden toplumsal bir linç girişimi olmaz.

Bir de sansüre karşıyız dersiniz. Ulan toplumda 3 kuruşluk düşünce var zaten, onu da sansürleyin gitsin...

ds mosx gibi şakşakçılarla gönül eğlendirirsiniz ancak...

Bu arada unutmayın sizin editörünüz EHLİYET yazmayı bilmiyor... Bu yüzden sizden de kültür ve düşünceye saygı beklemenin yanlış olduğunu bilmem gerekirdi... Mesajlarım silinse de yine de aynı fikirdeyim. O arkadaş ilkokulu tekrar okusun bence :)

Bu yaptığının kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Nasıl bir egoist zihniyet ufak bir imla hatasını cahilliğe vurur merak ediyorum. Üstelik bir de cevap yazdığım halde onu görmezden gelip sizin editör muhabbetleri yapıyorsunuz. Hayatınız çok kötü galiba, ya da çok boş vaktiniz var ki bu tarz şeyler sizi eğlendiriyor.

Bence yeni hobiler edinin. Kültür seviyesi öyle ölçülmez. Kültür seviyesinin hiç bilmediğim birinin benimkini eleştirmesi de pek önemli değil benim için. Zaten referans olarak bir seneden beri burada yazdığım birçok konuyu gözden geçirin. Onlar da kültür seviyesi değilse, bence sizin iyi bir terapiste ihtiyacınız var.

Eleştiri eleştiri diyorsunuz da, eleştirinin bir üslubu vardır. Tutup, toplumsal tatmin için saçma sapan lafların sıralandığı cümlelere eleştiri demek gayet zor. EHLİYET yazmasını bilmesem de bu benim hayatımı değiştirmedi. Bir de belki TDK da çalışıyorum gibi komik laflar etmeyin. TDK'da insanların kültürel seviyesini imla hatalarıyla ölçen insanlar varsa vah halimize.

Ancak, gerçek yoğun bir iş hayatınız olmadığı çok belli.

TheNightFox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman azıcık kendimden bahsedeyim size :-) Daha önce bu işten para kazanmış uzman bir bilgisayar programcısıyım. Joomla CMS destek sistemlerinin ise uzun süre yurtdışı ilişkiler koordinatörlüğü yaptım. Joomlatr.org (Resmi Joomla Türkiye) sitesinde ise aynı kullanıcı adıyla halen yönetici olarak bulunmaktayım. Bunun yanı sıra 24 yaşında ve önemli bir inşaat firmasının yönetim kurulu başkan vekilliğini de yapıyorum. Yani aslında çok yoğun bir iş hayatım var. Teknolojiye 8 yaşında (daha memleketimizde FACIT hesap makineleri kullanılırken) elime babamın yurt dışından getirdiği ilk bilgisayarla aşırı bir ilgi duymaya başladım ve ilk programımı daha küçücük yaşımda QUICK BASIC ile yazmıştım. Aynı anda bir programcı, yönetim kurulu üyesi ve hala iş yoğunluğundan devamsızlıktan sürekli sınıfta kalmakta olan, jeoloji mühendisliğinde tahsilini sürdüren bir üniversite öğrencisiyim. Bütün bunları 24 yaşıma sığdırdım biliyor musun :)

Hobilere gelince en büyük hobim etrafımda gördüğüm hataları düzeltmektir. Ne yapayım bende böyleyim işte... Hobilerimin devamında ise hafta sonları aletli dalış sporu ile ilgilenmekteyim. Şu aralar da yine boş zamanlarımda küçük, işimi görecek yazılımlar hazırlıyorum. Dediğim gibi kalan tüm zamanımı da etrafımdaki hataları düzeltmekle geçiriyorum. Hayatım gayet yolunda ve işlerim o kadar rahat ilerliyor ki bunlarla uğraşacak zamanım oluyor değil mi :)

Yaptığım şey tabii ki kasıtlı. Siz sanal da olsa YAZILI medyayı temsil ediyorsunuz. Yapılan imla hatası ise hiçbir şekilde UFAK da değildir...

Kültür seviyesi bununla ölçülmez demişsiniz... Peki bununla ölçülmez ise ne ile ölçülür sayın kara şovalye? Başka bir başlık altında yine sizinle tartıştığımızda (hatırlarsanız chip internet sitesindeki bir yazının saat farkıyla aynen burada yayınlandığından bahsetmiştim) konu ile ilgili olarak bir İngiliz sitesinden referansla yazılar hazırladığınızı söylemiştiniz. Hatta konu başlığı "IE'nin 15 yılı" ya da "IE ile 15 yıl" olması lazım. Yahut benzer birşey... Yani fikir çalmak kültür seviyenizin en üst düzeyde olduğunu gösteriyor. Oldukça iyi bir İngilizce bilginiz var diye düşünüyorum ama İngiliz yazarların kültürüyle iyi idare ediyorsunuz...

Eleştirinin üslubu eleştirene özgüdür. Saçmasapan laflar demişsiniz de. Sizin, cümlelerime yaptığınız eleştirinin dozuna dikkatinizi çekmek isterim. EHLİYET yazmasını bilmiyor olmanız kanımca sizin hayatınızı değiştirmez. Zira Türkçe konusunda daha da aşağıda olamazdı.

Yazıma tahammül edemeyip sildiğiniz için o mesajdan TDK konusunda alıntı yapamıyorum. Fakat TDK'nın görevi zaten sizin kültür düzeyinizi belirlemek değildir. TDK, Türkçe dili üzerine araştırma-geliştirme faaliyetleri yürüten bir kuruluştur. Yani daha çok Türkçe bilginizle ilgilenir. Bilgi ve kültür çok farklı şeylerdir. Zira siz de görüyorsunuz ki İngilizce bilginiz oldukça kuvveti olmasına rağmen Türkçe konusunda sınıfta kalıyor olmanız söz konusu. İngilizce bir noktada yarı kültür, yarı bilgi olabilir fakat Türkçe bir kelimenin yazılışı sadece ve sadece duyarlılık ve kültür meselesidir.

Bir yönetici olarak sizin yöneticinize tavsiyem ise yazdığınız yazıları bir gözden geçirip öyle yayına sokması olacaktır... Tabii yönetici egosu ağır basıp da dikkate almazsa yine diyecek birşey bulamam. Bende herzamanki gibi gülerim yazılanlara ve yine eleştirilerime devam ederim...