Soru Enflasyon - yeniden değerleme - maaş zamları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozciceky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Merhaba,

Hükümetimizin enflasyonun yüzde 66 (TÜİK verisi - inanırsanız) olduğu yerde zamları bu enflasyon oranına göre yaparken Milletten topladığı vergi, harç, ceza vs gibi pek çok kalemde fiyat artışlarını yüzde 122 olan yeniden değerleme oranından yapması hakkında ne düşünüyorsunuz ?

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Merhaba,

Hükümetimizin enflasyonun yüzde 66 (TÜİK verisi - inanırsanız) olduğu yerde zamları bu enflasyon oranına göre yaparken Milletten topladığı vergi, harç, ceza vs gibi pek çok kalemde fiyat artışlarını yüzde 122 olan yeniden değerleme oranından yapması hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Enag enflasyonun düştüğünü söylüyor 170 den 137 e :D 137 Hala çok fazla ama seçime kadar enflasyonun düşeceğini düşünüyorum çünkü seçim var insanların gözüne girmeleri gerekiyor ama fiyatlara zam olmasa :D

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Enag enflasyonun düştüğünü söylüyor 170 den 137 e :D 137 Hala çok fazla ama seçime kadar enflasyonun düşeceğini düşünüyorum çünkü seçim var insanların gözüne girmeleri gerekiyor ama fiyatlara zam olmasa :D
Vergilere zam yapmazsa nasıl ödeyecek maaşları. Emekli, memur, EYT, sosyal yardım .................
EYT ile bilikte 16,5 milyon emeklimiz oluyor hayırlı uğulu olsun. Almanya bizi kıskanıyor onların 9 milyoncuk sadece. :)

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Vergilere zam yapmazsa nasıl ödeyecek maaşları. Emekli, memur, EYT, sosyal yardım .................
EYT ile bilikte 16,5 milyon emeklimiz oluyor hayırlı uğulu olsun. Almanya bizi kıskanıyor onların 9 milyoncuk sadece. :)
Asgari ücrete zam gelir

Firmalar çalışanlarının yeni ücretini karşılamak için ya mevcutta olan bazı çalışanlarını işten çıkaracak yada ürünlerin fiyatına zam yapacak

Sonra tekrar asgari ücret artacak tekrar aynısı olacak bu bir döngü firmalar asgari ücret vermese üstünü verse çok hoş olur ama adam olabildiğince çok kâr etmek istiyor.

Hadi onlar öyle yapıyor ama devlet herhangi bir kısıtlama vs getirmiyor niye serbest ekonomi. Abi bırak bizimki de yarı serbest olsun.

Hepsiburada Trendyolda adam yurt dışından almış ürünü ona 2000 TL ye geliyorsa 2 2.5 kat kar ile satıyor.

Bir denetleme şart ama onu da devlet yapmıyor.

Dün köprü yapımına karşı çıkan eyt asla olamaz diyen Erdoğan her birini yaptı. Siyaset insana neler yaptırıyor :D

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764

Vergilere zam yapmasın mı dedim ? Zamları enflasyon %66 diyerek yaparken ceza vergi harç vs gibi şeyleri yeniden değerleme oranı olan %122 yapıyor diyorum.
Ayrıca EYT eğer ki Devlet Bütçesine aşırı yük getiriyorsa bunu geçirmemek AKP'nin elinde. Geçirmesin o zaman.
Devlet tasarruf etmedikçe ve vergi sistemi adil olup tabana yayılmadıkça biz daha çok çekeriz ekonomik sıkıntıları.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Adil bir vergi sistemi olmalı, zenginden almalı daha çok vergiyi, fakirden değil... tüik enflasyon rakamları ise bir fiyasko, tamamen koca bir yalan.