• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Enes Ünal Tarihe Geçti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan _X_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Bursaspor'un Galatasaray karşısında beraberliği yakalamasını sağlayan Enes Ünal lig tarihine geçti.

enes_8.jpg

Bursaspor forması giyen 1997 doğumlu Enes Ünal, lig tarihinin gol atan en genç oyuncusu oldu.

2007-2008 sezonunun üçüncü haftasında oynanan Gaziantepspor-Beşiktaş maçının 90+5. dakikasında siyah-beyazlılara üç puanı getiren gole imza atan Batuhan Karadeniz, 16 yaş 4 ay 1 günlükken bu ödülün sahibi olmuştu.

Bursaspor'ın gelecek vaadeden ismi Enes Ünal ise 16 yaş 3 ay 15 günlükken Galatasaray'a attığı gol ile hem takımına önemli bir puan kazandırdı, hem de Batuhan'dan bu unvanı devraldı.

U16 Milli Takımı'nın önemli oyuncularından biri olan Enes, birçok Avrupa takımının transfer listesine girmesine rağmen kulübüyle haziran ayında 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.
enes_7.jpg

"MAÇI KAFAMDA YAŞIYORDUM"

Bursaspor'un Galatasaray karşısında beraberlik golünü kaydeden 16 yaşındaki Enes Ünal maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Maçtan önce gol atacağını hissettiğini söyleyen Enes, "2-3 gündür maçı kafamda yaşıyordum. Bugün de gol eğer girersem gol atacağımı biliyordum. Kaptanımız İbrahim Öztürk'de bana girersem gol atacağımı söyledi. Girdim ve golümü attım, çok mutluyum." dedi.

"BURSASPOR FUTBOLCUSUYUM"

Transfer döneminde adının büyük takımlarla geçtiği hakkında sorulan soruya genç oyuncu, "Ben Bursaspor'un futbolcusuyum. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Adımın büyük kulüplerle geçmesi güzel bir olay ancak Bursaspor'da oynamaktan dolayı mutluyum." yanıtını verdi.

Genç yetenek, Türkiye'de Fenerbahçe başta olmak üzere büyük kulüplerden ve avrupadan önde gelen takımlarından teklifler alıyor. Enes'e son olarak Manchester United teklifte bulunmuştu.

ENSONHABER

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Janmark : Ertuğrul varken bu çocuk anaokuluna flan gidiyordur, zaten haberleri ertuğrul varken değil hikmet karaman varken ortaya çıkmaya başladı.

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
* 2009-10 ve 2010-11 sezonlarında'da U-14 takımında forma giydi. Enes iki sezonda 48 maçta 62 gol attı.

* 2011-12 sezonu ile birlikte Bursaspor'ın U-15 takımında forma giymeye başladı. Oynadığı 24 maçta 56 gol kaydetti.

* 2012-13 sezonunda U-16 takımında forma giydi. Oynadığı 34 maçta 55 gol kaydetti.

* 2012-13 sezonunda U-16 dışında U-18 de de forma giydi ve 2 maçta 8 gol attı.

* Türkiye U-16, Türkiye U-17 milli takımlarında forma giydi ve 11 maçta 11 gol attı.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Hemende abartmakta üstümüze yok iki gün sonra çok bozdu diyeceğiz, isimler değişiyor haberler yorumlar hep aynı.