Endüstri Mühendisliği PC öneri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eneser16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eneser16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba. Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Yeni bir laptop alacağim mac kullanmak istiyorum. Kafamda 2 mac var;
Macbook Pro 16'' (19.000)
6 çekirdekli 9.nesil i7
16Gb 2666 MHz DDR4 bellek
4GB GDDR6 AMD Radeon Pro 5300M
512GB SSD

Macbook Pro 13'' (16.000)
4 çekirdekli 10.nesil i5
İntel İris Plus Graphics
16GB 3733 MHz LPDDR4X bellek
512GB SSD

Sizce hangisini tercih etmeliyim üzün süre kullanmayı düşünüyorum. MacOS desteklemediği programları bootcamp yardımıyla windows kurarak açmayı düşünüyorum. İstediğim verimi alabilir miyim? Çok daha iyi laptop öneriniz var ise onu da alabilirim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,517
Bootcamp ile Windows kurup işinizi halletmeyi düşünüyorsanız, bu parayı verip bu donanımı almaya hiç ama hiç gerek yok. MacBook'ları özel kılan şey zaten MacOS yazılımı. Ben bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak, bir öğrenci için MacBook'u biraz gereksiz görüyorum çünkü illaki Windows'a işi düşüyor öğrencilerin.

eneser16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bootcamp ile Windows kurup işinizi halletmeyi düşünüyorsanız, bu parayı verip bu donanımı almaya hiç ama hiç gerek yok. MacBook'ları özel kılan şey zaten MacOS yazılımı. Ben bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak, bir öğrenci için MacBook'u biraz gereksiz görüyorum çünkü illaki Windows'a işi düşüyor öğrencilerin.
Sürekli windows kullanmayı düşünmüyorum. Bende tabiki MacOS işletim sistemi için Mac istiyorum. Sadece eğitim sürecinde windows kullanmak zorunda kalırsam o programları windows tarafında kurup kullanabilir miyim? Biliyorsun bilgisayar mühendislerinin kullandığı uygulamalar daha çok ve daha fazla kullanıyorlar ama endüstri için bu kadar fazla değil diye biliyorum. Beni yarı yolda bırakacak bir durum olur mu bu mac lerde? Ayrıca alacak olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,517
Sürekli windows kullanmayı düşünmüyorum. Bende tabiki MacOS işletim sistemi için Mac istiyorum. Sadece eğitim sürecinde windows kullanmak zorunda kalırsam o programları windows tarafında kurup kullanabilir miyim? Biliyorsun bilgisayar mühendislerinin kullandığı uygulamalar daha çok ve daha fazla kullanıyorlar ama endüstri için bu kadar fazla değil diye biliyorum. Beni yarı yolda bırakacak bir durum olur mu bu mac lerde? Ayrıca alacak olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?
Bana göre MacOS'a en fazla ihtiyaç duyan kişiler bir tasarım, ses işi ve edit yapanlar, iki de Linux tarzı açık kaynak bir sistem üzerinde kod yazmak isteyen ama Linux'u tercih etmeyen yazılımcılar. Onun haricinde diğer işler için aynı fiyata Windows tarafında daha iyi bilgisayarlar mevcut. Ben geçenlerde HP Omen aldım 11.699 TL'ye. Eğer siz hiç oyun oynamayı düşünmüyorsanız, ultrabook modeli de önerebilirim.

eneser16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bana göre MacOS'a en fazla ihtiyaç duyan kişiler bir tasarım, ses işi ve edit yapanlar, iki de Linux tarzı açık kaynak bir sistem üzerinde kod yazmak isteyen ama Linux'u tercih etmeyen yazılımcılar. Onun haricinde diğer işler için aynı fiyata Windows tarafında daha iyi bilgisayarlar mevcut. Ben geçenlerde HP Omen aldım 11.699 TL'ye. Eğer siz hiç oyun oynamayı düşünmüyorsanız, ultrabook modeli de önerebilirim.
Hocam illaki mac kullanmak istiyor olsak macbook pro işimi görür mü kolaylıkla?
Bu arada mac hariç birde monster düşünüyorum biraz ayrıca orda önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,517
Hocam illaki mac kullanmak istiyor olsak macbook pro işimi görür mü kolaylıkla?
Bu arada mac hariç birde monster düşünüyorum biraz ayrıca orda önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır?
Her türlü görür. 16" olana gerek bile yok ama Windows tarafına geçince performans düşer. Windows bir bilgisayarda iki modeldeki işlemci de 9K altındaki laptoplarda bulunabiliyor çünkü. Diyelim ki Windows bir cihaz alacaksanız. Bütçe ne olurdu ona göre bir öneri yapayım.

eneser16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Windows tarafına geçeceksem 16'' mi almalıyım 13'' yerine?
windows için 15bin civarlarında olabilir.
c#, inventor, matlab visual studio gibi programlar kullanacagım

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,517
Windows tarafına geçeceksem 16'' mi almalıyım 13'' yerine?
windows için 15bin civarlarında olabilir.
c#, inventor, matlab visual studio gibi programlar kullanacagım
13" olanda harici ekran kartı olmadığı için Matlab kullanırken sıkıntı çıkarabilir sadece onun haricinde sıkıntı olmaz. Windows cihaz isterseniz kendim de kullandığım bu ürünü önerebilirim.