En Yeni Windows 7 İnternete Düştü!

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yeni Windows 7 beta sürümü sadece iş ortaklarına gönderildi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Arayan bir şekilde yeni sürümü buluyor. Nasıl arayacağınızı biliyor musunuz?

Windows 7'nin en son sürüm adayı olacağı söylenen 7100 numaralı sürüm, şu sıralarda iş ortaklarına ve sistem bütünleştiricilere gönderildi. Tabii ki isterseniz siz de bu yeni sürümü kullanabilirsiniz. Bazı paylaşım sitelerinde bulunabildiğini duyduğumuz bu sürüm hem 32 hem de 64 bit olarak indirilebiliyormuş. Vallahi biz görmedik duymadık; ama küçük bir arama büyük bir mutluluk doğurabilir. Bizden söylemesi.

:: Windows 7'nin en son sürümünü "bir şekilde" indirdiniz mi?

Bilgi için: Google
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
hiç denemeyi düşünmedim. bilgisayarım kaldırmaz die. elinde güzel bir bilgisayarı olan durmasın indirsin bence

Phaleros

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hiç denemeyi düşünmedim. bilgisayarım kaldırmaz die. elinde güzel bir bilgisayarı olan durmasın indirsin bence

windows 7 xp den de performanslı çalışıyor.

Hatta aratın nette htc nin bir umpc sisine kurdular ve mükemmel çalışıyor.

ben rc indirip kurdum. inanılmaz hoşuma gitti.

beatkey

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ingilizce oldugu için biraz çekingem var o bakıma türkçesi cıkınca artık indiririz :D

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
türkçesi beklıyorum cıksın hemen kuracam

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
:: Windows 7'nin en son sürümünü "bir şekilde" indirdiniz mi?
Windows 7 yi takibe başladığımda build 6519 çıkmamıştı henüz.

Sistemim yetersiz diyenlere;
2wdxafo.jpg

Kullandığım bilgisayarlardan birisi bu..
Bundan daha eskisi kalmadı sayılır..

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
amd64 3000+ 1800 mhz, 1536 mb ram. çatır çatır çalışıyor. ama yine söylemezsem ayıp olur, ubuntu daha performanslı.

can_dostum1979

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben indirdim valla, ama henüz kurmadım.
haftasonu inşallah;)

Phaleros

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cuma akşamı düşmüştü. 24 nisanda. o gece indirip kurdum.

torrent te var. piratebay e mininova ya bakın. ben rapidden bulup indirdim.

google yardımcınız olabilir.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
''Sistemin yetersiz'' diyenler XP kullanıcıları sanırım, Vista kulananlar rahatlıkla deneyebilir gözüyle bakıyoruım fakat denemenizi tavsiye ederim, ben deneyecem ama nasıl sonra kaldırılacak bilgisini verebilir misiniz. Tereddütüm burada...

garfi

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Türkçesini bekleyenler beklemeyin derim.10 Üzerinden 11 Veriyorum.

*bilgisayarımı aldığım günden beri xp ve vistada kuramadığım sata hard diskimi otomatik tanıyıp 15 dakikada samsung scx-4521f yazıcım dahil tanıyarak kurdu.verdiğim 1 fazla puan bu yüzden:)

Phaleros

Asistan
Reaksiyon puanı
1
''Sistemin yetersiz'' diyenler XP kullanıcıları sanırım, Vista kulananlar rahatlıkla deneyebilir gözüyle bakıyoruım fakat denemenizi tavsiye ederim, ben deneyecem ama nasıl sonra kaldırılacak bilgisini verebilir misiniz. Tereddütüm burada...

eğer iki işletim sistemi olarak kuracaksan easybcd ile boot sector ü düzeltebilirsin sonra da win7 kurulu partition a formatı çakıp kurtulabilirsin.

eğer normal sıfır bir pc ye kurduysan, primary partition a yani win7 yi kurduğun partition a format atmak yeterli.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
eğer iki işletim sistemi olarak kuracaksan easybcd ile boot sector ü düzeltebilirsin sonra da win7 kurulu partition a formatı çakıp kurtulabilirsin.

eğer normal sıfır bir pc ye kurduysan, primary partition a yani win7 yi kurduğun partition a format atmak yeterli.

Tam anlayamadım yabancı kelimelerle, yani şu olabilir mi kurduğum zaman açılış ekranında 2 işletim sistemi seçeneği gelir mi ? ve daha sonra kaldırmak istersen format mı atılacak ?

Phaleros

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tam anlayamadım yabancı kelimelerle, yani şu olabilir mi kurduğum zaman açılış ekranında 2 işletim sistemi seçeneği gelir mi ? ve daha sonra kaldırmak istersen format mı atılacak ?

XP ya da vista yüklü iken win7 kurmak istersen başta sorar temiz kurayım mı ya da nereye kurayım diye. eğer ki c diskind xp ya da vista varken sen, windows 7 yi d ye kur dersen, iki seçenekli soruyu sorar başlangıçta.

diyelim ki bu şekilde yaptın.
vista ve win7 açılış yöneticisi bootmanager bcd olduğu için pek sorun yok. kaldırırken easybcd programını kullanman yeterli. içinden win7 bilgisini silebilirsin böylelikle ikili açılış olmaz (önce yedek almayı unutma easybcd ile)

xp den sonra ikinci işletim sistemi olarak kurduysan windows7 yi, işte o zaman yine açılış kısmını, master boot record, eski haline getirmelisin ki bu iş için de easybcd kullanman yeterli. uninstall vistaboot record kısmı vardır. onu yaptıktan sonra açarsın pc ni ve d diskine (ya da windows 7 yi nereye kurduysan, formatı atıp kurtulabilirsin)

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
hmmm en son 7077 kullanıodum deneyelim bakalım şu 7100'ü :)

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben indirdim bu RC yi. Laptopum vistadaki aeroyu desteklediğinden aero konusunda bir problem yaşamadım. Ancak şu an RC aşamasında olduğundan hala eksikleri olacaktır belki de bazı yönlerden XP'den bile hızlı olması bu yüzdendir. Kaldıki RC'den sonra stabil sürüm çıktığında da çok kısa zamanda açıklar hatalar birbirini kovalıyor.

Ben şu anki haliyle beğendim. Performans konusunda Vista, Microsoft'a büyük ders olmuş. Vista konusundaki pazar payı yaygınlaşma hızı vs.. gibi endişeleri Microsoft bu sefer pek yaşamayacak gibi tabi bunu bilemeyiz. Zaman içerisinde belli olur.

UAC'de seviye ayarlama ayarı getirilmişki bu çok güzel birşey. Öyle olur olmaz herşeye UAC çıkmıyor. Merak ediyorum Microsoft'un kendi çalışanları Vista kullanırken UAC'yi aktifleştiriyorlar mı yani bize kullanalım diye verdikleri özellikleri kendileri kullanıyor mu. Güvenlik yapacam diye işin cılkını çıkarmışlardı hepimiz biliyoruz.

Aero peek aero bilmem ne bikaç özellik daha eklenmiş fena olmamış. Duvarkağıdı slide show şeklinde belirlediğiniz sürede animasyonlu olarak değişiyor webshots buna çok kızacak.

Görev çubuğu baya bir değişmiş alışmak zaman alabilir. Ama kullanışlı diyebilirim. Denetim masası menüsü de oldukça değişmiş. XP ve Vista da klasik denetim masası şeklini kullanırdım hep ama bundaki kategorizasyon hoşuma gitti.

Ancak genel olarak diyebilirimki performans konusunda şu anki hali oldukça iyi. Microsoft dersini almış gibi duruyor.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Nasıl arayacağınızı biliyormusunuz?
Bazı sitelerde verildiğini duyduk
Biz duymadık,görmedik.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu???????

KonurSk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ısrarla denemenizi tavsiye ederim. ben yaklaşık 2 aydır 32 bitin farklı derlemelerini sürekli kullanıyorum. RC modelide laptopumda var. Laptopum Acer Aspire 5315 ! Daha önce rami 2gb yapmıştım. performans testi için önce diskinin imagını alıp kurdum, hani daha sonra tekrar kurarım diye ama yedeğide sildim artık. çünkü gerek yok.
Kısaca Vista'dan iyi ders alınmış diyebilirim. 7 nin en gözde özelliklerinden birisi farklı ve esnek veri girişlere sahip olması, örneğin dokunmatik ekranınız varsa bunu algılar ve yapılandırır. dokunmatik ekran diyip geçmeyin multitouch yani aynı anda mesela 4 kişi tek ekran üzerinde iki elleriyle çalışabilir. ve Windows'un Shell'i de yenilendi. Bakın düzenlendi demiyorum yenilendi diyorum. Bu yüzden zaten esnek ve hızlı. Vista'nın büyük hatalarından olan kopyalama ve çoklu dosya işlemlerindeki hataları tamamen kaldırılmış. ve daha bir çok özellik eklenmiş. cidden windows şimdi windows oldu diyebiliriz.

ingilizce felan diyipde denemekten kaçınmayın! sonuçta kullandığımız kaç program sistemin dilini alıp kullanıyor. programları hangi dilde kurarsanız o dilde arabirime sahip olur.

atlantizzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
torrent sitelerinden indirebilirsin tesekkürler

diss0640

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet nihayet windows 7 indirip kurdum ve çok hayran kaldım vistaya göre büyük bir fark var iyibir sistem kurmuşlar.Yanlız anlamadığım ram çok kullanılması .:hammer:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Evet nihayet windows 7 indirip kurdum ve çok hayran kaldım vistaya göre büyük bir fark var iyibir sistem kurmuşlar.Yanlız anlamadığım ram çok kullanılması .

bu mesajı yazmak için 1 yıl önce açılan konuyu çok aradınmı?

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Evet nihayet windows 7 indirip kurdum ve çok hayran kaldım vistaya göre büyük bir fark var iyibir sistem kurmuşlar.Yanlız anlamadığım ram çok kullanılması .:hammer:

Vistaya oranla daha az ram harcar.

Son mesaj 10 ay öncenin bu arada. Nereden buldun :)