Soru En son hangi filmi izlediniz?

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Zindan Adasi 2010 "Shutter Island" (original title) IMDB 8.1

akıl oyunları (A Beautiful Mind) izlediyseniz bunu da izlemiş olmanız lazım, filmin sonuna kadar kimin kim olduğu belli değil :D yani karışık bi film.
ben anlamam diyosanız izlemeyin bir şey ifade etmeyebilir.

Akıl oyunlarından sonra bu alandaki (psikoloji, gizem falan) izlediğim en iyi filmlerden.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432

Zindan Adasi 2010 "Shutter Island" (original title) IMDB 8.1

akıl oyunları (A Beautiful Mind) izlediyseniz bunu da izlemiş olmanız lazım, filmin sonuna kadar kimin kim olduğu belli değil :D yani karışık bi film.
ben anlamam diyosanız izlemeyin bir şey ifade etmeyebilir.

Akıl oyunlarından sonra bu alandaki (psikoloji, gizem falan) izlediğim en iyi filmlerden.
Sizce gercekten Leonardo DiCaprio delirdi mi yoksa kurban mi oldu? Arkadasina söyledigi son söz ilgincti. Arkadasi da durdurmak istedi ama olmadi.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Enemy

Niyetli seyretmenizi önermem; orucu sakatlamayın. :) Ben pek beğenmedim açıkçası. Tamamen karelere gizlenmiş bir film. Baştan sona dikkatli seyredilmezse anlamak mümkün değil. Hele ki son sahnede bu ne diyebilirsiniz.
Neyse ki biri yazmış da öğrenmiş oldum:

Film gençliğinde aktör olma hevesine sahip -annesi bile biliyor- ama artık evli, hamile karısı ve öğretmenliği ile monoton bir hayat yaşayan ADAM'ın dürtülerinin - yaşadığı çifte hayatın hikayesidir. Bir strip kulübünde tanıştığı sevgilisinden (örümceği ezen İzebella) ayrılmama korkuları ile karısından evliliğinden uzaklaşma çabalarını, yaşadığı kişilik bölünmesini ve gelgitlerini izliyoruz.

Hocamızın karısı bu bölünmenin farkında; ama ADAM onu çiftleşme sırasında erkeğini yiyen, hamile kalabilmek için erkeğini öldüren dişi örümcekle özdeşleştiriyor, hayatını yiyip bitirdiğini düşünüyor.. (strip kulübünde ayak altında İsabelle tarafından ezilebilen örümcek)

Filmin en sonunda ADAM yine strip kulübe gitmeyi düşününce karısı bunu fark ediyor ve artık izin vermeyeceğini hissettiriyor, ADAM da eşini "kimsenin ayağında ezemeyeceği kadar büyük bir örümcek" gibi görerek "bir daha başka bir kadın ile ilişkiye izin vermeyeceğini" anlıyor.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Enemy

Niyetli seyretmenizi önermem; orucu sakatlamayın. :) Ben pek beğenmedim açıkçası. Tamamen karelere gizlenmiş bir film. Baştan sona dikkatli seyredilmezse anlamak mümkün değil. Hele ki son sahnede bu ne diyebilirsiniz.
Neyse ki biri yazmış da öğrenmiş oldum:

Film gençliğinde aktör olma hevesine sahip -annesi bile biliyor- ama artık evli, hamile karısı ve öğretmenliği ile monoton bir hayat yaşayan ADAM'ın dürtülerinin - yaşadığı çifte hayatın hikayesidir. Bir strip kulübünde tanıştığı sevgilisinden (örümceği ezen İzebella) ayrılmama korkuları ile karısından evliliğinden uzaklaşma çabalarını, yaşadığı kişilik bölünmesini ve gelgitlerini izliyoruz.

Hocamızın karısı bu bölünmenin farkında; ama ADAM onu çiftleşme sırasında erkeğini yiyen, hamile kalabilmek için erkeğini öldüren dişi örümcekle özdeşleştiriyor, hayatını yiyip bitirdiğini düşünüyor.. (strip kulübünde ayak altında İsabelle tarafından ezilebilen örümcek)

Filmin en sonunda ADAM yine strip kulübe gitmeyi düşününce karısı bunu fark ediyor ve artık izin vermeyeceğini hissettiriyor, ADAM da eşini "kimsenin ayağında ezemeyeceği kadar büyük bir örümcek" gibi görerek "bir daha başka bir kadın ile ilişkiye izin vermeyeceğini" anlıyor.
Radikal'de bununla ilgili bir inceleme vardı hocam okumadıysan bir göz at derim. Ben o incelemeyi bayağı şaşkınlıkla okumuştum.

http://blog.radikal.com.tr/sinema-film-kritikleri/enemy-aciklama-ve-analiz-61603

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Theterminal.jpg

Terminal - 7,5/10

Gayet güzel bir filmdi öneririm. :)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
X-Men 7.7/10

X2 8/10

X-Men Last Stand 7.3/10

R4gFznd.jpg

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Bir Küçük Eylül Meselesi
211772.jpg

Farah Zeynep Abdullah'ın berbat oyunculuğu olmasa film daha da izlenilebilir olurdu.senaryo hoş,zaman geçirmek için tavsiye de edebilirim.
7.7/10

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
The Taking of Pelham 1 2 3

Biri Tony Scott isimli yönetmene çekimlerinin iğrenç olduğunu söylesin. Öbür filmlerinde de çirkin efektler vardı ama bunda suyunu çıkarmış. Film de güzel değil zaten.
3/10

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yanlış hatırlamıyorsam 2 ya da 3 sene önce intihar etmişti zaten adamın "devlet düşmanı" dışında kayda değer bir filmi yok
19 Ağustos 2012'de ölmüş. Toprağı bol olsun.

Denzel filmlerde rol de alamaz artık. :)

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
en son maymunlar cehennemi şafak vaktini izledim
3d tavsiye etmem pek beğenmedim ama film güzeldi

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Celal ile Cereni izledim daha bugun.Bu sahan gokbakar denilen adamin komedi anlayisi kufur ve argodan ibaret.Sırf ezgi mola var diye izledim yoksa izlenmez.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Komedi filmi diye açtım 1-2 sahne dışında gülmedim ama enteresan yönü film hiç sıkmıyor bitince bitti mi dedirten film ama olaylar çok az, böyle hunakrca kahkaha atacak bir film değil ,
14.04.2014_14.04.2014_397_gulcemal-1394193865.jpg

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu film izlemenizi tavsiye ederim full aksiyon süper

ZbxnDpH.jpg

orninal cekim ve türkce 720p link var isteyene hemde mega disk