Soru En son hangi filmi izlediniz?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
açıklamalar için teşekkürler.
bitti şimdi ne yapsam diye düşünüyorum nasıl bir kafa yapısı ile bu senaryoyu yazmış kurgulamış kitap yapmış aklım almıyor.
onlarca isim ve hikaye işleyişi delilik resmen.bundan daha öte bir film yapacaklarını hiç mi hiç sanmıyorum.çünkü böyle bir konu dünyada bulamazlar.
iyi tarafı hobbit gibi çekilebilecek konuların hala mevcut olması :)

dediğin gibi hikaye gerçekten çok sağlam. öyle ki adam uydurduğu bir ırk için (elfler) oturmuş sıfırdan dil yazmış. gramerine kadar tam bir dil. insan mısın sen Tolkien :)

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
alacakaranlıkkk :) başka bişey demem harry poter felsefe taşı izliyorum çok çok sevmedım part 3 teyim bitirelim nolcak bakalım :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
abi diyorum ya nasıl bir kafa yapısıdır bu nasıl bir hayal dünyasındaymış aklım almıyor yaptıkları ve yazdığı şeyler olağan üstü :)
hani basitçe 3 5 tane ırk türü yaz sonra savaştır konu ilerlesin klasik anlayış budur.
ama bahsettiğin gibi sırf uydurduğu ırk için dil yazmak ve müthiş bir senaryo şeklinde bunu sunmak yapması oldukça zor bir iş.mitolojiyi de çok uzun süre karıştırıp yararlanmış.okudukça şaşkınlığım artıyor.

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Frankenweenie_Exclusive_Character_Debuts_Meet_Victor_And_Sparky_1340122165.jpeg

Frankenweenie (2012)

Tim Burton'un son filmi. Uslubundan hoşlananlar için karanlık atmosferli bir animasyon. Çocuk filmi değil, Dark Shadow'dan sonra iyi geldi.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Dredd; Benim gibi film izleyip zaman geçireyim diye düşünenler için güzel film. Ama Hayran bırakacak şekilde değil. Yani, izledikten sonra sildim :D Gece için aksiyon filmi olarak izledim ve bitti :P

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
MV5BMTY3NTEwNTQ3NV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTAyOTM0NA@@._V1._SY317_.jpg

gece gerilmek isteyenlere tavsiyemdir (gerçek olaydan alınmıştır)

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
total-recall-poster.jpg

imdb puanı :6.3 aksiyonu bol bir filmdi. Özellikle bilimkurgu filmi sevenler için başarılı. Bence 6.3 puandan fazlasını hak eden bir filmdi ama bazı mantık hataları da vardı. Bunun dışında sonu kötü bitti.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Şu soldaki kadın 40 yaşındaymış yuh. :blink:

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
ma première fois / my first love.
iki gencin birbirlerine aşkını ve gelecekle ilgili planlarını anlatıyor film.
finali beni şaşırttı öyle bitmesini istemediğimden olsa gerek.alt yazısını bir hayli bekledim beklentimi de karşıladı sayılır film.
tavsiye edebilirim bu türü seven arkadaşlara.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Cloud Atlas'ın adam akıllı altyazısı sonunda çıkmış. İzliyorum. :)

uzun zamandır bir filmi bu kadar beklemedim :P

Jason Brody

Asistan
Reaksiyon puanı
1
senna-1.jpg

Tavsiye edebileceğim güzel fimlerden dün izledim iyi bir filmdi . Bir Formula 1 yarışında kaza geçirip ölen Brezilyali pilot Ayrton Senna nın hayatını anlatıyor kendisi 3 kere Dünya şampiyonu olmuştur .

free_agent

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Vanilla Sky(2001)

Biraz önce bitirdim ve belki biraz da klişe senaryolardan sıkıldığımdan olacak ki filmi çok beğendim.Yönetmen film boyunca yapboz parçalarını dağıttı ve filmin sonunda birleştirdi,senaryo için aynen bunu diyebilirim.Ayrıca film izlerken sizi yoruyor ve dikkat gerektiriyor.Bilim kyrgu sevenler ve farklı bişey arayanlara tavsiye ederim.Ayrıca senaryo 97 yılında yine p.cruz un oynadığı abre los ojos filminin senaryosuymuş,onu da belirteyim

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
6huEf.jpg

Cloud Atlas (2012)

Evetttt. Felsefik bir film ile karşı karşıya olduğumuz için yorumlamadan önce derin bir nefes alalım. :)

Öncelikle türü gereği süresi uzun ve yavaş ilerleyen bir film ile karşı karşıyayız. Felsefesinin temelini, tüm insan yaşamlarının birbiriyle olan ilişkisi ve etkisi oluşturuyor. Kelebek etkisi dersek yanlış olmaz herhalde.
Ancak bu etki bizlere reenkarnasyon ile sunulmuş.

Birbirinden farklı ve paralel olarak ilerleyen her bir hikayede, aynı karakterlerin farklı kimlikler ile tekrar vücut bulmuş olması ve birbirleriyle bir şekilde yollarının kesişip hayatlarını etkilemesi konu alınmış.

6 farklı hikaye paralel olarak aynı anda ilerliyor. Bir zafiyet midir yoksa yönetmen bu şekilde mi istemiş bilmiyorum ama hikayeler arasında geçişler sebebiyle 50 dk kadar konudan bihaber, hiç bir şey anlamadan izliyorsunuz. Tabi sonra hikayeye dahil oluyorsunuz.

Bu tarz filmleri her zaman seven biri olarak bu filmi de beğendiğim ve kesinlikle bir kez daha izlemeyi hak ediyor. Bana biraz Mr.Nobody filmini anımsattı.

8/10

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Peki dublaj bekleyelim mi yoksa altyazılımı seyredelim. hani oyunculuktan çok diyaloglar öne çıkıyorsa dublajlı izlemek konunun anlaşılabilmesi için daha kolay ve iyi olur. [MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]

this-means-war.jpg

İyi Olan Kazansın (2012)

Hani bazen hiç birşey düşünmeden ekrana bakıp zevkle film seyretmek isteriz. Aslında amaç kafamızı boşaltmak ve stresten arınmaktır. İşte öyle bir anda size hiç birşey vaad etmeyen ama zevkle izleyeceğiniz güzel bir film.

Benklentinizi düşürün ve arkanıza yaslanın. Eğlenceli bir film sizi bekliyor.

Film bitince ne mutlu oluyorsunuz nede vakit boşa gitti diye kahroluyorsunuz. Ama izlerken size zamanı unutturmayı başarıyor.

6,5/10