Soru En son hangi filmi izlediniz?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
8183083155_efe892716c.jpg

End of Watch (2012)

Filmin kamera çekim tekniği, el kamerası ile çekilmiş hissi veren teknik ile çekilmiş. son zamanlarda korku filmlerinde meşhur oldu bu teknik ama bu türde filmlerde daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. benzer konuya sahip pek çok film izledim ama bu teknik filmi gayet samimi göstermiş, o nedenle hiç sıkıcı gelmedi. 7.4/10

Reaksiyon puanı
31
EysiR.jpg

İşleyiş ve kamera hareketleri açısından benzer filmlerden kendisini ayırmış bir yapıt olmuş.
7/10

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
JiGop.jpg

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) 10/10

Tek kelime ile Harika :)

filmin kitabını okumuş olmam ve 1 yıldır aralıklarla çıkarılan her kamera arkası görüntüsünü izlemem dolayısıyla zaten aşağı yukarı ne ile karşılaşacağımı biliyordum. beklentilerim o nedenle daha çok 2. ve 3. filme yönelikti. ancak 2. ve 3. filme hazırlık olarak düşündüğüm bu film, beklentilerimin bile ötesinde, dop dolu çıktı. 3 saate yakındı ama emin olun bir 3 saat sürse bile zamanın nasıl geçtiğini fark etmezdim.

imax için de ayrı bir tırnak açmak gerekir; öncelikle daha önce hiç imax'de film izlememiştim. sağdan soldan okuduğum olumlu yorumlar itibari ile beraber gideceğimiz arkadaşlara da hep methettiğim için, inşallah övdüğüme değer de, bir de o kadar adamdan "bu muydu len imax, 25 lira boşa verdik" lafları işitmem diye içimden geçiriyordum. Gel gör ki büyülenmemiz daha filmin öncesinde gösterilen fragmanlarda başladı. salonun duvardan duvara devasa perdesi ve cam gibi görüntü kalitesi bir tarafa, o nasıl bir ses kalitesidir arkadaş. sanki sinemada değil de bir simülatörün içindeymişsiniz hissi veriyor.

imax hakkında bir de bilgi vereyim; en arka sıranın bir önünde dahi izlemenin sağlıklı ve keyifli olmayacağını düşünüyorum. perde enine ve boyuna çok büyük, o nedenle en arka sıra kesinlikle tam izlenme noktası. ortalarda ve önlerde izleyenler ne izlediler çok merak ediyorum :)
9 seansına gittim eve yeni geldim :D indirimden de yararlanamadık...
film özetlenmiş ama sadece kendimce bir noktaya değinmek istiyorum.
görsellik harika oyuncu performansları da aynı şekilde ama giriş filmi olmasına rağmen senaryo ezilmiş gibi :)
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] hocam lord of the rings serisini izlememiş biri olarak bu seriyi kaçırmak istemedim ama Lotr un da izlemek için zamanı gelmiş sanırım :) bu akşam indiriyorum 3 lü seriyi sabaha da 1. filmden başlarım artık
bu arada izlememiş olmamdan dolayı hobbit filminde kaçırdığım noktalar var mı ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
9 seansına gittim eve yeni geldim :D indirimden de yararlanamadık...
film özetlenmiş ama sadece kendimce bir noktaya değinmek istiyorum.
görsellik harika oyuncu performansları da aynı şekilde ama giriş filmi olmasına rağmen senaryo ezilmiş gibi :)
@topalsolucan hocam lord of the rings serisini izlememiş biri olarak bu seriyi kaçırmak istemedim ama Lotr un da izlemek için zamanı gelmiş sanırım :) bu akşam indiriyorum 3 lü seriyi sabaha da 1. filmden başlarım artık
bu arada izlememiş olmamdan dolayı hobbit filminde kaçırdığım noktalar var mı ?

aslında hem var, hem yok. :)
kitaplarına göre bakarsan pek bağ yok. hobbit'in kitabı Tolkin'in çocuklarına anlattığı hikayelerden derleme bir kitap olduğu için senaryosu zayıf. o nedenle peter amca senaryoyu açmak ve kendinden de eklemeler yapmak durumunda kalmış. o eklemelerden dolayı lotr ile bağlantıları artmış. vakit kaybetmeden en kaliteli formatta izle derim. :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
aslında hem var, hem yok. :)
kitaplarına göre bakarsan pek bağ yok. hobbit'in kitabı Tolkin'in çocuklarına anlattığı hikayelerden derleme bir kitap olduğu için senaryosu zayıf. o nedenle peter amca senaryoyu açmak ve kendinden de eklemeler yapmak durumunda kalmış. o eklemelerden dolayı lotr ile bağlantıları artmış. vakit kaybetmeden en kaliteli formatta izle derim. :)
kaybettiğim şeyler fazla o halde interneten okuyorum geldiğimden beri elfler hobbitler falan anlam çıkarmaya çalışıyorum :)
1080p formatta indiriyorum 3lüyü.
son olarak bu filmin de rahatlıkla serisi geleceği belli en az 3-4 film çıkar gibi geldi bana :) muhakkak vardır böyle bir olasılık ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
kaybettiğim şeyler fazla o halde interneten okuyorum geldiğimden beri elfler hobbitler falan anlam çıkarmaya çalışıyorum :)
1080p formatta indiriyorum 3lüyü.
son olarak bu filmin de rahatlıkla serisi geleceği belli en az 3-4 film çıkar gibi geldi bana :) muhakkak vardır böyle bir olasılık ?

üçleme olacak. aralık 2013 de ikinci film, 2014 ortalarında da üçüncü film çıkacak.

indirmişken extended sürümlerini indir bari. film başına yarım saatten fazla eklemeler var. :)

hayırdır başkan nereye?

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
The Lord of the Rings Trilogy ExEd 1080p sürümünü indiriyorum ex olmasına dikkat ettim :)
tam 1 sene var demek oldukça uzun bir zaman umarım görsellik kalitesinin üstüne daha da koyarlar zaten harikaydı ve daha bol aksiyon sahneleri olur :)

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
The Lord of the Rings Trilogy ExEd 1080p sürümünü indiriyorum ex olmasına dikkat ettim :)
tam 1 sene var demek oldukça uzun bir zaman umarım görsellik kalitesinin üstüne daha da koyarlar zaten harikaydı ve daha bol aksiyon sahneleri olur :)

Zaten yönetmen Peter Jackson, Hobbit'i ilk başta hikayesi zayıf diye çekmek istememiş :). Çünkü o da biliyordu Yüzüklerin Efendisi'nin ayrı birşey olduğunu.
Yeni izleyeceksin ama olsun hatanın neresinden dönsen kârdır :P Hemen izle bence. Savaş sahneleri müthiş :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Günümüz Türkiye'sini gün yüzüne çıkartan bir yapıt, değişik yaşam biçimleri, değişik öyküler çok ince bir işlenişle bağlanmış.

Acliga-Doymak-Corlu-Cinemarine-de_1354834411.jpg

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
51FS-TwjYrL._SL500_AA300_.jpg

Syriana (2005)

Hayatımda izlediğim en sıkıcı filmdi. Olay ağı çorba gibi. Zar zor üç günde bitirdim. Belki film sonunda güzel birşeylere rastlarım diye sonuna kadar izledim ama yok. Film akmıyor.
İzlenecekse başında 1 dakikalık ezan okunuyor onu dinleyip kapatın. Tavsiye etmiyorum. Politik ilişkileri konu alan filmleri seviyorsanız gidip Lord of War izleyin misi gibi.

5/10

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Takip-%C4%B0stanbul-T%C3%BCrk%C3%A7e-Altyaz%C4%B1-Tek-Link.jpg

sinemada izlesem direkt kalkip gidecegim bir film..
ellerinde iphone-ipad olan insanlarin Istanbul'u yanlis tanitmalari beni deli etti.. polis arabalari Murat131, taksiler Mercedes.. insanlarin kilik kiyafetlerini soylemiyorum bile...

Jagler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle herkese tavsiye ederim! Simdiye kadar seyrettigim en güzel filimlerden biri.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
63ez8frzxir9rf974j2.jpg

Pitch Black (2000)

3. izleyişim oldu. 2 filmden oluşan serinin ilk filmi. keşke 3. devam filmi de çekilse. 7.6/10

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
8ffe59a37912984dade2787377bbb41c_lt.jpg

1 yıl kadar önce aşağıdaki şarkıyı dinlemiştim, bugün tekrar gördüm ve bir filme ait olduğu gördüm. Aradım, buldum, indirdim ve izledim..

[video=youtube;kl7HigIwDDA]http://www.youtube.com/watch?v=kl7HigIwDDA[/video]

3 Üzerinden 8'i hak eder bence her şeyiyle güzeldi.:)

" Why This Kolaveri, Kolaveri Di ", " Bana bunu neden neden neden yaptın, canım? " demekmiş ayrıca :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
215px-The_Fellowship_Of_The_Ring.jpg

Her şey The Hobbit: An Unexpected Journey filmini izlememle başladı bu muhteşem serinin kapılarını açtı bana.
Yaklaşık olarak 12 sene geç kaldığım ve izlemediğim fantastik filmlere ön yargılı oluşumdan dolayı görsem bile sayfayı/tv yi kapattığım bir filmdir Lotr serisi ki ne büyük bir hataymış bu.
Filmde en bayıldığım şey senaryoyu saymıyorum bile çekim şekli o kadar sindirerek ve sıkmadan çekilmiş bir film ki 3 saat 20 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadan bitti film.Kısacası müthiş bir seriymiş Harry Potter ve Star Wars'üda malum sebeplerden izlemedim [MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] denemeye değer mi bu filmlerde :) ?

son olarak Frodonun mağara trolü tarafından mızrakla kurtulmasında mithril yeleği/zırhı korudu ama bu mızrak baya içine girdi gibi gösterdiler , bu sahnede biraz takıldım .legolasta komik koşuyor kolları açmış knight online dan çıkmış sanki :D
sabaha karşı dört buçukta uyudum ve bugün diğer iki filmi de izlemeyi düşünüyorum.
İnternette biraz araştırdım 3D olarak gelme şansıda varmış sanırım karşımıza tekrar.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
215px-The_Fellowship_Of_The_Ring.jpg

Her şey The Hobbit: An Unexpected Journey filmini izlememle başladı bu muhteşem serinin kapılarını açtı bana.
Yaklaşık olarak 12 sene geç kaldığım ve izlemediğim fantastik filmlere ön yargılı oluşumdan dolayı görsem bile sayfayı/tv yi kapattığım bir filmdir Lotr serisi ki ne büyük bir hataymış bu.
Filmde en bayıldığım şey senaryoyu saymıyorum bile çekim şekli o kadar sindirerek ve sıkmadan çekilmiş bir film ki 3 saat 20 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadan bitti film.Kısacası müthiş bir seriymiş Harry Potter ve Star Wars'üda malum sebeplerden izlemedim @topalsolucan denemeye değer mi bu filmlerde :) ?

son olarak Frodonun mağara trolü tarafından mızrakla kurtulmasında mithril yeleği/zırhı korudu ama bu mızrak baya içine girdi gibi gösterdiler , bu sahnede biraz takıldım .legolasta komik koşuyor kolları açmış knight online dan çıkmış sanki :D
sabaha karşı dört buçukta uyudum ve bugün diğer iki filmi de izlemeyi düşünüyorum.
İnternette biraz araştırdım 3D olarak gelme şansıda varmış sanırım karşımıza tekrar.

lotr de çok geç kalmışsın ama izlediğine sevindim :)

Harry Potter serisi için Başlarda biraz sıkabiliyor ama son 2 filmi muazzam olmuş. O anda anlıyorsun diğer serileride izlemen gerektiğini :)

Star wars için bende yeni zamanda izledim 1970 li yapımlarını. Bana sorarsan 99 yapımı Gizli Tehlike , 2002 yapımı klonların saldırısı ve 2008 yapımı Sith'in intikamını izle zaten hayran kalıcaksın ve daha sonra ilk 70li yapımları izleyeceksin. Zaten hikayede böyle başlıyor. Gizli Tehlike Serinin başlangıçı ilk bölüm olarak kabul ediliyor.

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dikkat Bebek Var Sevgilimle Evde İzledim Ama Pek Filmi İzlediğim Söylenemez :D