Soru En son hangi filmi izlediniz?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bugün Avengers ve John Carter filmlerini izledim.

Avengers elbette çok iyiydi.

Hele ki en sonda bütün Avengers takımının dönercide döner yeme sahneleri inanılmaz hoşuma gitti.Çok doğal, çok samimi bir sahneydi.Süper kahramanda olsalar hepsi birer insan demek istemiş yönetmen burda :D :D

Söz konusu sahne...
c8ms7.jpg

John Carter gayet güzeldi bence.En azından bugüne kadar hiç rastlamadığım bir konuya sahipti.Günümüzde özgün ve orjinal senaryolu film bulmak çok zor.John Carter iyi bir film bu konuda.Hiç sıkılmadan sonuna kadar merakla izledim.Muhteşem değil ama güzel bir film.Lynn Collins için bile tekrar izleyebilirim :)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Vayy ben o sahneyi görmedim,sinemada film bittiğin de bir daha sonunada kadar duracağım kaçırıyoruz böyle sahneleri :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Vayy ben o sahneyi görmedim,sinemada film bittiğin de bir daha sonunada kadar duracağım kaçırıyoruz böyle sahneleri :D

Bu sahne Türkiye'deki kopyalarda yokmuş sanırım.Ben torrentten indirdim.Bütün yazılar bittikten sonra en son 30 saniye bu sahne oynuyor.

Yalnız filmde döner yerine shawarma adıyla geçiyor.Shawarma ortadoğu-arap ve kuzey afrika ülkelerinde kullanılan bir isimmiş.Lübnan ve İsrail tarafında çok geçiyormuş shawarma ismi.Yani aslında Türklere özgü bir yemek olduğundan kimsenin haberi yok filmde :S

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Flying.Swords.of.Dragon.Gate.2011.Hnmovies.jpg

Kılıçlarla oyuncak gibi oynuyorlar, birde uçuyorlar öyle bir şey :) (5)

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Ran_6.jpg

Ran (1985)

Dehşet bir film. Daha önce bir kaç kez izleme girişiminde bulunarak filmi açmama rağmen, kapatıp başka bir filme geçtiğime lanet ettim. Sanki dünyanın en iyi yönetmen ve yapımcıları bir ara toplanmışta, bir sanat eseri ortaya çıkarmak için ortak bir çalışma yapmışlar gibi. Sanki günümüzde kullanılan bir çok "atasözü" bu filmden çıkmış, bu filmin anlattığı hikayedeki olaylarda vücut bulmuş gibi.

Gerçekten tam bir sanat eseri. Bu filme puan vermek benim haddime değil.

Flmi http://torrentbutler.eu/ sitesinden bulamadım :/

Reaksiyon puanı
0
The Holy Mountain (1973)

[video=youtube;V_k8oaeHsnc]http://www.youtube.com/watch?v=V_k8oaeHsnc[/video]
İsa benzeri bir karakter ruhani bir liderin dünyasına girer ve onun aracılığıyla, gezegenleri temsil eden renkli bir grupla tanışır. Her birinin farklı dünyası vardır ve başlangıçta onların dünyalarını izleriz. Daha sonra kutsal dağa doğru gerçekleştirilecek yolculuk başlar.

Öncelikle her Jodorowsky filmi gibi, anlatılması, özetlenmesi zor bir çalışma olduğunu belirtmek gerek. Her tür özet filmi anlatmak için yetersiz ve hatta 'saçma' kalıyor.

Yönetmen öncelikle saykodelik kültüre ve gerçeküstücülüğe bağlı kalarak çekmiş bu filmi ve görsel olarak çarpıcı bir galeri var karşımızda. Fakat yönetmen 70'lerde karşı kültürün hedefi haline gelmiş her türlü kurumu da çaktırmadan eleştiriyor.

Hıçkırık / Hukkle (2002)

[video=youtube;Ev0l_2Scdqs]http://www.youtube.com/watch?v=Ev0l_2Scdqs[/video]
Macar sinemasının güçlü örneklerinden olan ’Hıçkırık’ adını, yaşlı bir adamın hıçkırığından alıyor. Şaşırtıcı, bol ses efektli ama konuşmasız film bunalımın kol gezdiği bir Macar kasabasında geçiyor. Birdenbire ortalığı saran ve birinden öbürüne geçen hıçkırık olayı kasabanın sakin yaşamınına bir anda belli bir ritm getirir. Ve bir cinayet dahil bütün olaylar insanların kapıldığı bu ritmden etkilenmeye başlar.

Genç yönetmen Gyorgy Palfi’nin mezuniyet filmi olan ‘Hıçkırık’ 2002 Toronto Festivali’nde büyük ilgi görmüş ve Macaristan başta olmak üzere bir çok ülkede ‘En İyi İlk Film’ ödülü almıştı.

[h=3]Taxidermia (2006)[/h]
[video=youtube;F_TReXQ_K1M]http://www.youtube.com/watch?v=F_TReXQ_K1M&feature=related[/video]
Bir aileden üç kuşak erkek üyenin gizli yaşamlarına odaklanıyoruz. Her birinin bedensel ve ruhsal zaafları vardır.

Hıçkırık’la tanınan ünlü yönetmenin, başta Cannes olmak üzere pek çok festivalde hayranlık ve şaşkınlıkla karşılanan ve bol ödül toplayan çalışması.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Bunlar nedir böyle arkadaş? Hayatım boyunca görüp geçirdiğim tüm saçmalıkları geçip, ilk 3 sıraya yerleştiler. Şu karikatürlerdeki kafasında huni olan deliler bir araya gelip, bir stüdyodan ekipman araklayıp çekmişler heralde :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
warrior.jpg

Warrior (2011)

Güzel film ama sonu beni fena uyuz etti. Bu nedenle puanını kırıp 7/10 veriyorum :P

Spoiler : Brenden'in Kobe'yi yenmesi tam bir fiyasko olmuş. Kobe'nin Brenden'i öldürmesi ve Finalde Tommy'nin abisinin intiakmını alması daha mantıklı ve etkileyici olurdu. Hadi onu yapmadınız, resmen kötü adam kazandı arkadaş. Finali kesinlikle ve kesinlikle Tommy kazanmalıydı. Tommy kaybedince mouse'u ekrana fırlatmamak için zor tuttum kendimi.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
NTi8Y.jpg

Mystic River
Fena film değil 7 puan veririm ama imdb'de 8 puan bence fazla.Oyuncular çok iyi ama konusunu daha geniş daha karmaşık tutsalar o zaman 8 de verirdim 9 da. :D

Reaksiyon puanı
0
[h=3]The Spiderwick Chronicles (2008) [/h]
[video=youtube;MatAdV4__Ak]http://www.youtube.com/watch?v=MatAdV4__Ak&feature=related[/video]
İkiz kardeşler Jared ve Simon ile onların ablaları Mallory , New England'daki Spiderwick kasabasına taşınırlar. Ancak kasaba onların hayalindeki gibi değildir: Oldukça köhne ve eskimiş bir yerleşim merkezi olan ve burada sıkılacaklarını düşünen kardeşler, bir süre sonra çevrelerinin perilerle kaplı olduğunu keşfederler. Ancak perilerin dışındaki birçok fantastik kahraman da yaşamlarına girecektir

[h=3]The Tall Man (2012)[/h]
[video=youtube;s_QqA0sDMec]http://www.youtube.com/watch?v=s_QqA0sDMec[/video]
Jessica Biel'in Cold Rock kasabasında görev yapan Julia isimli bir hemşireyi canlandırdığı film, kasabada yaşayan çocukların teker teker kaybolmasıyla başlıyor. Zamanla çocukları kaçıranın sırlarla dolu, esrarengiz, uzun boylu dev bir adam olduğu kulaktan kulağa yayılmaya başlıyor. Fakat Julia dedikodulara ve efsanelere değil, sadece gerçeklere inanan biridir. Bir dedektifle ortak çalışmaya başlayan ve bu gizemli adamın kimliğini ortaya çıkarmak için hayatını ortaya koyan Julia, aradığı cevabı bulabilecek ve kasabaya huzuru geri getirebilecek midir?

İşkence Odası (Martyrs) filminin yönetmeni Pascal Laugier'in başrolünde Jessica Biel'in yer aldığı yeni korkusu The Tall Man'de Jessica Biel'e Jodelle Ferland ve Stephen McHattie eşlik ediyor.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Bu sahne Türkiye'deki kopyalarda yokmuş sanırım.Ben torrentten indirdim.Bütün yazılar bittikten sonra en son 30 saniye bu sahne oynuyor.

Yalnız filmde döner yerine shawarma adıyla geçiyor.Shawarma ortadoğu-arap ve kuzey afrika ülkelerinde kullanılan bir isimmiş.Lübnan ve İsrail tarafında çok geçiyormuş shawarma ismi.Yani aslında Türklere özgü bir yemek olduğundan kimsenin haberi yok filmde :S

Aynen dün ben de 1080p olarak indirdim sonda bu sahne mevcut,yorgun yorgun oturuyorlar.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Aynen dün ben de 1080p olarak indirdim sonda bu sahne mevcut,yorgun yorgun oturuyorlar.

Yahu 30 sn. boyunca bir aksiyon olacak diye mal gibi baktım. Tek anladığım süper kahramanlar bile çenelerini aşağı yukarı oynatmadan yemek yiyemiyorlar :P

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Tony zırhın içine yapıyormuş, filtreleme sistemi varmış, tekrardan su olarak içebiliyormuş ama ihale büyükse onu bilmiyorum :D

Bir de bu sorular var aklımda :

1 - Süper Kahraman "doğa üstü" güçleri olanlara mı denir ? Ya da bilimsel bir deney ile güç kazanmış kişilere mi ?

2 - Yoksa Vatanı Millet bu şekilde yetenekleriyle savunanlara mı Süper Kahraman denir ?

3 - ScarLett ve Şahin ve de Tony normal insan,onlar süper kahraman mı ?

:P

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Bir de bu sorular var aklımda :

1 - Süper Kahraman "doğa üstü" güçleri olanlara mı denir ? Ya da bilimsel bir deney ile güç kazanmış kişilere mi ?

2 - Yoksa Vatanı Millet bu şekilde yetenekleriyle savunanlara mı Süper Kahraman denir ?

3 - ScarLett ve Şahin ve de Tony normal insan,onlar süper kahraman mı ?

:P

ekran2ea61.jpg

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=115737]Kurşun Kalem[/MENTION]

yakt%C4%B1n-adam%C4%B1-yi%C4%9Fit-%C3%B6zg%C3%BCr.jpg

Soruyu atayizLere sordum bakaLım onLar nasıL bir ekran verecek :P

michuozawa

Guru
Emektar