Soru En son hangi filmi izlediniz?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Evet izlemedim ama izlemek için yarını sabırsızlıkla bekliyorum. Yarın akşam saat 22:00'de de For a Few Dollars More var CNBC-e'de. Bu aralar Sergio Leone fırtınası estiriyor CNBC-e :laugh:

az önce reklamlarda gördüm. sakın kaçırma :)

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
For_a_few_dollars_more_Zone_1-11504812052008.jpg

Sergio Leone'nin efsanevi üçlemesinin ikinci filmi olan For a Few Dollars More filmini de dün akşam CNBC-e'de izledim nihayet. Üçleme A Fistful of Dollars (Per un Pugno di Dollari) (1964), For a Few Dollars More (Per Qualche Dollaro in Più Poster) (1965) ve The Good The Bad and The Ugly (Il Buono Il Brutto Il Cattivo) (1966) filmlerinden oluşuyor. Üç film de İspanya'da çekilmiş olup orjinal dilleri İtalyanca. CNBC-e'de İngilizce dublaj üzerine Türkçe altyazı şeklinde yayınlanıyor. Tek kusuru tüm kovboyların ağzında çiçek olması. :laugh:

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Edward Norton oyunculuğu görmek istiyorsanız Primal Fear'ı izlemelisiniz:thumbup1:

Her ne kadar baş rol oyuncusu richard gere'ye uyuz olsam da :P :)

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Primal Fear, Amerikan History X ve Fight Club. Üç filmde de çok başarılı.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
2nq8j.jpg

begenmedim...

--- Mesaj Güncellendi ---

2nqd5.jpg

eglenceli...

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kötü Öğretmen bende izlemiştim baya bi gülmüştüm güzel filmdi :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
donnie-darko_168143.jpg

Donnie Darko (2001)

Film'e gece 3:00 gibi başladım ve bitmesi sabaha karşı 5:30'u buldu. film bittiğinde basit bir "şizofreni" filmini neden bu kadar uzatıp gereksiz detaylar katmışlarki diye düşündüm ve geleneksen film sonrası puanlamamı aklımdan geçirerek 7/10 paunda karar kıldım... ve uykuma daldım.

Öğlene doğru uyanıp gözlerimi açtığımda normal olarak aklıma ilk gelen şey Donnie Darko oldu. Aklıma geldiği andan itibaren filmin tüm anlatmak istedikleri teker teker zihnimde çözüme kavuşmaya başladı. Aslında bütün bu çözümlenmeler filmdeki 1dk. lık bir repliğin aklıma gelmesinden dolayı açıklığa kavuştu. Eğer o replik uyandığımda aklıma gelmese "ne diyor l.n bu film" diyip, açıkcası filme yazık edecektim.

Kısacası anlamayanlara anlatılır tarzda konuya sahip bir film... ya izlerken anlayın, ya izledikten sonra biraz düşünerek anlayın, ya da anladığını söyleyenlere sorup anlayın. en nihayetinde düşük puan verecekseniz de anlayarak verin. 7.8/10

Edit:Aslında filmin anlatmak istedikleri söylediğim kadar da kafa karıştırıcı olmayabilir. geç saatte izlediğimden dolayı anlamamış olabilirim. Çünkü şimdi düşündüğümde su gibi berrak bir konusu olduğunu görüyorum. Bu tarz filmleri bir daha geç saatte seyretmiycem :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
donnie-darko_168143.jpg

Donnie Darko (2001)

Film'e gece 3:00 gibi başladım ve bitmesi sabaha karşı 5:30'u buldu. film bittiğinde basit bir "şizofreni" filmini neden bu kadar uzatıp gereksiz detaylar katmışlarki diye düşündüm ve geleneksen film sonrası puanlamamı aklımdan geçirerek 7/10 paunda karar kıldım... ve uykuma daldım.

Öğlene doğru uyanıp gözlerimi açtığımda normal olarak aklıma ilk gelen şey Donnie Darko oldu. Aklıma geldiği andan itibaren filmin tüm anlatmak istedikleri teker teker zihnimde çözüme kavuşmaya başladı. Aslında bütün bu çözümlenmeler filmdeki 1dk. lık bir repliğin aklıma gelmesinden dolayı açıklığa kavuştu. Eğer o replik uyandığımda aklıma gelmese "ne diyor l.n bu film" diyip, açıkcası filme yazık edecektim.

Kısacası anlamayanlara anlatılır tarzda konuya sahip bir film... ya izlerken anlayın, ya izledikten sonra biraz düşünerek anlayın, ya da anladığını söyleyenlere sorup anlayın. en nihayetinde düşük puan verecekseniz de anlayarak verin. 7.8/10

Edit:Aslında filmin anlatmak istedikleri söylediğim kadar da kafa karıştırıcı olmayabilir. geç saatte izlediğimden dolayı anlamamış olabilirim. Çünkü şimdi düşündüğümde su gibi berrak bir konusu olduğunu görüyorum. Bu tarz filmleri bir daha geç saatte seyretmiycem :)

anlattıklarından hiçbişi anlamadım :) Filmi izlememiş biri olarak doğal kabul ediyorum en kısa zamanda izlerim. Çok övdüler bu film'i bi ara edindim eski yapım olması ve filmi hızlandıra hızlandıra ilk yarım saatte birşeyler bulamamış olmam izlemekten vazgeçirdi beni.

The Thing 2011 İmbd Notu 6,3 : Bu filmin oyununu ilk olarak 90'lı yıllarda oynamıştım. Daha ilk okula giderdik ve hayran bırakmıştı detaylara girmiycem ve hemen film'ini edindik 82 yılında yapılan the Thing'i izledik arkadaşlarla (imbd 8,2) filme ve oyuna olan bağlılığımız birkat daha arttı. İnsanlardan türetilen değişik ucubeler bana hep ilgi çekici gelmiştir, yaratıcı gelmiştir. (bkz Dead Space , Dead Space 2 PC Game)

Gel gelelim filme ; aslında filmin ardında biraz bütçe olsa(belkide var senaristte sıkıntı vardır herneyse) , hani film veya oyun daha çıkmadan dehşet reklamları yapılsa The Thing 'inde bir Resident Evil Gibi olmaması için hiçbir sebep yok.
Şu konuyu Newyork'a taşısınlar ve harika görsel efekler kullansınlar tadından izlenmez. Belki 3-4 seneye yaparlarda Mad demişti dersiniz :)

Film bana göre güzeldi , yani düşünüyorumda başka türlü nasıl yapılabilirdi , ne eklenebilirdi aklıma pek birşey gelmiyor fazlası var eksiği yok. Filmde korktuğumu hissettim ki kolay kolay korkmam. Kesinlikte tavsiyedir. Bilimkurgu ve Korku karışımı film izlemeye sevenler için kaçırılmaması gereken bir film. Benden bu kadar (04:32)

(Bu aralar dizilere sardım. Game Of Thrones'i izledim hayran kaldım , Teen Wolf'u izledim bilgisayar efektleri berbat olsada kendini büyük heycanla izlettirdi benim gibi önyargılı olanlar için tavsiyedir. Walking Dead ve Spartaküs'ü zaten bekliyoruz. Ay sonuna kadar izleyebildiğim kadar izlemeliyim malum vizeler. )

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
@madmex spoiler vermemk için karışık olan durumu yüzeysel anlatmaya çalıştım. izlemeni tavsiye ederim.

Pandorum%20Final%20One%20Sheet_.jpg

Pandorum (2009)

Senaryosunda hiç bir açıklık ve kopukluk bulamadığım, güzel işlenmiş bir fantastik/bilimkurgu film. Alien tarzı filmleri sevenlerin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. 7.3/10

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İzledim bunu daha ilk çıktığı zmanlarda güzel filmdi.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Genel olarak baktığımda Nerde Bilimkurgu filmi var izlemiştim. Hatta Merak ettim 1986 yapımı Sinek (FLY) filminide izlemiştim ilginç gelmişti.

the-godfather

Doçent
Reaksiyon puanı
32
kazanma.sanati.jpg

Yapım yılı: 2011
Tür: Biyografi / Dram / Spor
Yönetmen: Bennett Miller
Oyuncular: Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman
Orijinal adı: Moneyball
uzun metrajlı film ABD .
Süre: 126 dk
Dağıtımcı: Warner Bros Turkey

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kazanma.sanati.jpg

Yapım yılı: 2011
Tür: Biyografi / Dram / Spor
Yönetmen: Bennett Miller
Oyuncular: Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman
Orijinal adı: Moneyball
uzun metrajlı film ABD .
Süre: 126 dk
Dağıtımcı: Warner Bros Turkey

iyimi güzelmi ? konusu ne ? izleyelim mi? tavsiyemi ediyorsun ? 10 üzerinden kaç veriyorsun :)

the-godfather

Doçent
Reaksiyon puanı
32
Bence çok ironik, ders verici bir filmdi.Evet çok hareketli değildi ama ben 2 saatin nasıl geçtiğini anlamadım.Bence izlemelisinz 10 üzerinden 8.5 verilir

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İn Time ( Zamana Karşı) İmbd 6,5 : Paranın=Zamanın değerini anlatmaya çalışan bir filmdi. İzlettirdi, sıkılmadığımı söylebilirim. İzlenmesi gerekir.
Ama tabi mantık hataları fazla Kontör yüklermiş gibi ... yüklüyorsunuz. En azından yüklenilen yaşam uzatan şeyin diyelim , Belli bir mantığa dayandırsalardı. İşte vucutta şu şu metabolizmalarını destekler işte o yüzden söyle olur gibi daha sanki güzel olurmuş gibi Yinede güzeldi tavsiye.

MV5BMjA3NzI1ODc1MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzI5NjQwNg@@._V1._SY317_CR6,0,214,317_.jpg

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
donnie-darko_168143.jpg

Donnie Darko (2001)

Bu film benim tüm psikolojimi bozdu. Sallayın filmi izlemeyin :D

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
İn Time ( Zamana Karşı) İmbd 6,5 : Paranın=Zamanın değerini anlatmaya çalışan bir filmdi. İzlettirdi, sıkılmadığımı söylebilirim. İzlenmesi gerekir.
Ama tabi mantık hataları fazla Kontör yüklermiş gibi ... yüklüyorsunuz. En azından yüklenilen yaşam uzatan şeyin diyelim , Belli bir mantığa dayandırsalardı. İşte vucutta şu şu metabolizmalarını destekler işte o yüzden söyle olur gibi daha sanki güzel olurmuş gibi Yinede güzeldi tavsiye.

MV5BMjA3NzI1ODc1MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzI5NjQwNg@@._V1._SY317_CR6,0,214,317_.jpg

resmen filmin can alici noktasini anlatmissin...