En pahalı iPhone 5'i neden Türkler alıyor?

olumlu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2100 tl mı çok komiksin telefoncu arkadaşım dah dün 2 tanesini 2800 den vermiş normal marketlerde 3200 tl yı buluyor çok iyimsersin adamım keşke senin dediğin fiyattan olsa:D
Canım benim o ilk çıkdığı için öle gör bak 2-3 ay sonra fiyatlara 4s in gelen ilk kafilesi tr de 3500 e satıyolardı o azalır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
İOS platformunda jailbreak ile yapabiliceklerini Android anca rüyasında görür.
merak ettim şimdi neymiş o anca rüyamızda görebileceklerimiz.

youtube videolarından görebildiğim kadarıyla menü efektleri değiştirme, lockscreen değiştirme, widget desteği, status bar'a eklemeler (parlaklık kontrolü gibi) gibi şeyler var.
çok inanılmaz bir şeye henüz şahit olmadım. tüm bunların hepsi herhangi android 2.3 üstü telefonda google playden ücretsiz indirip kullanılabilen şeyler.

telefona özel bir şey yapmanız kırmakla uğraşmanıza gerek kalmıyor. apple'ın "yenilik" adında sunduğu şeyleri android kullanıcıları marketten indirip kullanabiliyor.

bunun dışında android'de jailbreak'in karşılığı olan root olma ve bootloader yükleme işlemleri yapıldığında yapabileceğin şeyleri yazmaya bu sayfa yetmez.
onlarca çeşit yazılım ve onların kendi içinde kişiselleştirme seçenekleri var.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Canım benim o ilk çıkdığı için öle gör bak 2-3 ay sonra fiyatlara 4s in gelen ilk kafilesi tr de 3500 e satıyolardı o azalır.
bence de başka türlü satmaz zaten benim asıl merak ettiğim 3gs ve 4 herhalde 3gs 600 4ise 900 civarı bir şey olur:D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Başlığa ithafen,
Sokağa saçacak çok paramız var o yüzden.

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
iphoneda dahili radyo varmı? yoksa internet üzerinden mi çalışıyor?

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sadece iPhone değil her şeyin en pahalısını biz alıyoruz. Benzin, doğalgaz. Doğalgaza üst üste zam yapıldı. Kışın çıkar gene sobadan zehirlenerek ölenler.

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Dahili yok internet üzerinden.

dahili radyosu yok ise trt bandrolü ödenmemeli diye düşünüyorum

başlığa cevap: neden dünyadaki en pahalı benzini biz alıyoruza cevap bulduğunuz zaman bu soruda cevaplanmış olucak

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
sanki türkiye de bu tip ürünler üretilebiliyormuş gibi alınan bu vergileri savunan yorumları anlamak mümkün değil. türkiye de üretilen tekstil, çanak, çömlek dışında ne var arkadaşım. teknolojik olarak yapıp da gururla satılan hangi ürünümüz var. devlet kılını kımıldatmadan üreticiden daha fazla para kazanıp kazandığı parayı araba yapmak isteyene-işlemci üretmek isteyene-akıllı telefon yapmak isteyen adama mı veriyor. geçelim bunları.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Cari açık açısından fiyatlar gayet uygun. Parası bol olan alsın herkes alırsa ne olur ortalık. Cari açık kafam kadar olur, sonra Avrupa ekonomilerine döneriz. Bana göre bu oyuncaklar telefonda değil telefon sadece bir yan özellik. Küçük bir kısım dışında kaç kişi her özelliğini biliyor ve kullanabiliyor ki? Siz lafla zaman geçirin Apple kasasını doldursun.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Yurtdışından gelen ürünlere vergi alınmazsa bu memlekette Türk malı falan kullanılmaz. O sebepten de tüm Türk üreticiler kepenk kapatıyor.
Daha pahalı satılması lazım.
700$ yurtdışı fiyatı olan ürün 2100TL den girecekse ucuza bile gelmiş 4S daha pahalıydı diye hatırlıyorum.
Türkiyede iphone gibi s3 gibi cihaz üretiliyor mu ki yerli malı kullanalım.Sadece telefon olarakta bakmayalım.İşlemci, ekran kartı vb.. herşey dışardan alınıyor.Bu ürünler Türkiye'de üretilse biz gidip gene yurt dışından alsak haklısınız ama maalesef üretim adına bir umut yok.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Türkiyede iphone gibi s3 gibi cihaz üretiliyor mu ki yerli malı kullanalım.Sadece telefon olarakta bakmayalım.İşlemci, ekran kartı vb.. herşey dışardan alınıyor.Bu ürünler Türkiye'de üretilse biz gidip gene yurt dışından alsak haklısınız ama maalesef üretim adına bir umut yok.

Şuan giydiğiniz ayakkabı ne marka?
Bende nike var mesela, Türkiye de Ayakkabı yok muydu?
Türk girişimciyi desteklememek kanımızda olan bir durumdur.

Türk'ün Türk'den başja dostu yoktur der, Türk malı mı? Aman uzak dur... deriz.

Onu bunu bırak boş işler bunlar BF3 de nick ne sen onu söyle :D

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Şuan giydiğiniz ayakkabı ne marka?
Bende nike var mesela, Türkiye de Ayakkabı yok muydu?
Türk girişimciyi desteklememek kanımızda olan bir durumdur.

Türk'ün Türk'den başja dostu yoktur der, Türk malı mı? Aman uzak dur... deriz.

Onu bunu bırak boş işler bunlar BF3 de nick ne sen onu söyle :D
Adidas Dockers giyiyorum.Ama Lescon marka ayakkabımda var.Lesconları 6 ay zor giyerken diğer ayakkabılarımı 1 senedir kullanıyorum ama.Neyse dediğin gibi:)BF3 de adım. Seri_KatiI

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Adidas Dockers giyiyorum.Ama Lescon marka ayakkabımda var.Lesconları 6 ay zor giyerken diğer ayakkabılarımı 1 senedir kullanıyorum ama.Neyse dediğin gibi:)BF3 de adım. Seri_KatiI

Türk'ü desteklemeli ve eskiklerini bildirerek daha iyisini yapması konusunda sürekli baskı yapmak lazım.
Bizim eksik kaldığımız nokta bu. Bu sebepten sürekli dışa yöneliyoruz. Şuan anormal şekilde dışa bağımlıyız. Bu gelecek için pek iyi bişey değil.

Pehh bende avatar da sniperci görünce bişey sandım dı :D
Buda benim rekorum
Longest Headshot 1,133.29 m

Kazara olmuştu ama yaptım :D :D

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Türk'ü desteklemeli ve eskiklerini bildirerek daha iyisini yapması konusunda sürekli baskı yapmak lazım.
Bizim eksik kaldığımız nokta bu. Bu sebepten sürekli dışa yöneliyoruz. Şuan anormal şekilde dışa bağımlıyız. Bu gelecek için pek iyi bişey değil.

Pehh bende avatar da sniperci görünce bişey sandım dı :D
Buda benim rekorum
Longest Headshot 1,133.29 m

Kazara olmuştu ama yaptım :D :D
Ekleyin hocam denk gelirse oynarız.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
özel tüketim vergisi nedir allah aşkına özeli mi kalmış devlet en büyük soyguncu halkını bu kadar soyan başka bir devlet yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sorunun cevabı başlıkta verilmiş zaten: "En pahalı iphone 5i neden Türkler alıyor?"

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sorunun cevabı başlıkta verilmiş zaten: "En pahalı iphone 5i neden Türkler alıyor?"

Sorunun cevabı o değil. Soruyor ya neden pahalı Türkiye'de diye? Tamam pahalı da, ama neden? Başlıktaki soru buna cevap veremiyor... Haha... :D

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Bu forumda bir arkadas radyo ile ilgili oldugunu soylemisti ama yaniliyor olabilir. Ben iphonelarda hic trt bandrolu gormedim ama.

Yeni tasarımıyla olduğu kadar uçuk fiyatıyla da konuşulan iPhone 5'i en pahalı Türkler alacak. Bu cumlede bence yanlislik var :). Telefon tasarimi dikkat cekmiyor tek dikkat ceken yani fiyati bence.

Hocam hadi telefonda eyw radyodur bilmem nedir. Elektrik faturasında nedir TRT katkı payı :) şaka gibi
alakasız ama mesajı görünce yazayım dedim :) Lafım size değil başımızdaki çok değerli kişileredir.

PARATV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
www.vipdunya.com telefonları ucuza garantili getiriyor. istediğiniz telefonu sordurabilirsiniz. sanayi bakanlıgı onaylı faturalı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yurtdısından sıparıs edebılecegın bı adres yok cunku satıslar aracı fırmalar tarafından toptan alınıyor ben rusyada yasıyorum bır tane getırme sansım var ama bende su anda kac paa bilmıyorum telefonculara gıdıp bakmam lazım