En iyisi hangisi?

STEWART

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 3"]Arkadaşlar yakın zamanda dizüstü bilgisayar alacağım. Bütçeme göre yaptığım bir takım araştırmalar sonucunda beş adet dizüstü laptopta karar kıldım. Tahminime göre hepsi birbirlerine çok yakın makineler. Ama sizce hangisini tercih etmeliyim? Unutmadan, bilgisayarı oyun ve genel olarak kullanan bir kullanıcıyım.

samsung NP350V5C-S0JTR

http://urun.gittigidiyo...xid=14489-145823-2357-0

SAMSUNG ATIV BOOK 3 NP370R5E-S06TR

http://www.teknosa.com/...np370r5e-s07tr-notebook

LENOVO Z580

http://urun.gittigidiyo...-15-6-2-vga-w8-91025801

LENOVO Z500

http://urun.gittigidiyo...2-vga-w8-celik-91021712

Asus K56CB XO029D Notebook

http://www.pcdepo.com/a...-notebook-urun9721.html

En uygun fiyata göre link seçimlerini yaptım. Arkadaşlar bir de ekran kartlarını birbiriyle kıyaslarsanız çok memnun olurum.

Ek olarak; sizler de dizüstü bilgisayar tavsiyesi yapabilirseniz sevinirim. Teşekkürler...
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

STEWART

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

STEWART

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha iyi daha ince gt740m mimarisi farkli diyerinde lenovada gt645m testlerde gt740 önde asus daha iyi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.html gt740m

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-645M.81417.0.html gt645m
Asus daha iyi bir grafik kartına sahip evet ama z500ün işlemcisi kesinlikle daha iyi değil mi? Ayrica Asus ultrabookmuş bir arkadaşın söylediğine göre. Sizce bunun eksisi olur mu?

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hayir olmaz ayrica işlemcisi daha iyi u serisi genelde enerji tasarufu yapar ghz artirir ısınmada yapmaz ama işlemciler 2 mödeldede neredeyse ayni

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Reaksiyon puanı
16,128

STEWART

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Ama zaten karışık olan kafamı daha da çok karıştırdınız. Hepten kararsızım şimdi iki alet arasında. Bu arada bütçem en fazla 1500 tl arkadaşlar. Ona göre öneri yaparsanız daha iyi olur.

Kiminiz kesinlikle Asus diyor, Kiminiz ise Lenovo'dan yana. Oyun oynamak istiyorsan ultrabook alma diyen de var. Napacağım ben?

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
asusu veya ıthelp önerdigi z500 al karar senin ama ultrabook gibi bişey dendi sitede notebook yaziyor ama işlemcisi genelde ulrabooklarda kulaniliyor ondan öyle dendi zaten ulralarda tumleşik olur ekran karti ama bunda ekran karti var sorun olmaz karar senin

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
http://www.vatanbilgisayar.com/noteb...spx?I_ID=64375

bu ondan daha iyi zaten içine ayni işlemciyi intelden alip koyuyorlar ekran kartinida nvidia dan ve senni dedigin modelden daha iyi ekran karti var
ne anlamada daha iyi mazeme kalitesi olarakmi

SSD olan bir sistemmi iyi Yoksa olmayanmı birde senin verdiğin MSI elimdeydi 2 hafta boyunca gercekden fanı gürülütülü ayrıca batarya ömrü az Tamam oyun icim MSI bazı modelleri başka bir laptop değişmem ama bu verdiğin model icinde değil o dediklerimin ayrıca Garanti işlevinde MSI uğraşmak Türkiyede biraz baş ağrıtıyor sürecleri cok uzatıyorlar.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Ama zaten karışık olan kafamı daha da çok karıştırdınız. Hepten kararsızım şimdi iki alet arasında. Bu arada bütçem en fazla 1500 tl arkadaşlar. Ona göre öneri yaparsanız daha iyi olur.

Kiminiz kesinlikle Asus diyor, Kiminiz ise Lenovo'dan yana. Oyun oynamak istiyorsan ultrabook alma diyen de var. Napacağım ben?

Kardeşim benden sana tavsiye diğerlerinden hangisini alıyorsan al ama oyun oynayacaksan ultrabook alma hele ki günlük ve sık oyun oynayan bir kullanıcıysan işlemci iyi olmuş ekran kartı iyi olmuş ama kasası soğutmayan bir pc olmuş istediği kadar işlemci ve ekran kartı iyi olsun. ultrabook da max 1 saat oynarsın sonra kestane pişirirsin :)

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
SSD olan bir sistemmi iyi Yoksa olmayanmı birde senin verdiğin MSI elimdeydi 2 hafta boyunca gercekden fanı gürülütülü ayrıca batarya ömrü az Tamam oyun icim MSI bazı modelleri başka bir laptop değişmem ama bu verdiğin model icinde değil o dediklerimin ayrıca Garanti işlevinde MSI uğraşmak Türkiyede biraz baş ağrıtıyor sürecleri cok uzatıyorlar.
tamam haklisinda 16 gb ancak hizli açilip kapanmasi için windows bile kuramasin bütün notebooklar ısınır ısınmayan yok oyun oynayacaksan bişeylere katlanman gerek ama
msı daha iyi lenovanin servisi de berbat samsung en iyisi servis olarak tabi bunlar bana göre

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ya aslında bakarsanız oyun icin hic bir zaman Laptop tavsiye etmem benim kendim 2 adet laptop var biri z500 biri normal günlük işler icin packard bell ama asla bir kere laptop oyun oynamam cünkü masaüstü de var masaüstünün oyunda verdiği zevki laptop vermiyor ve perfomansı ama arkadaşların tercihi laptop olduğu icin illaki yardımcı olmaya calışıyoruz ben olsam o paralara masaüstü toplarım oyunları masaüstünde günlük normal işlerimi laptopda hal ederim örnek 1500 tl bir masaüstü toplarsın oyun icin günlük işler icinde ordan burda kullanmak icinde 2 el temmiz bir laptop alabilirsin.

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
aynen katiliyorum leptop internet film felan süper oyun nasil oynuyorlar anlam veremiyorum çift fanli np900 le 1 saat oyun oynadim 70c felan oldu 1 saat felan sonra
80c lere dayandi en iyisini alsanda durum böyle

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Samsungu unut bence. Samsung notebook konusunu bir daha dusunsun. Lenovo cok iyi.

sonicar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o asus ultrabook değil. ultrabook da dvd olmaz. "u" işlemci bilgisayarı nispeten daha ince yapar ama performansı biraz düşer. 2 gb grafik kartı olan bilgisayara ultrabook diyolar hayret bişi.

Reaksiyon puanı
16,128
y580 lenovo bak onun isine yarar modeli var uygun fiyatli mobilden link atamiyorum.

STEWART

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
y580 lenovo bak onun isine yarar modeli var uygun fiyatli mobilden link atamiyorum.
Baktım hocam iyi alet ama fiyat biraz tuzlu gibi. Şimdi Asus marka olan dizüstü bilgisayar Ultrabook mu değil mi?

Düzenleme: Sitesinde, İnce-bükülmüş dokulu metal yüzeyler ASUS K56 zarif öne çıkarın sağlar. Kendi Ultrabook form faktörü ile.... diye gidiyor. Acaba sadece tasarım mı ultrabook gibi yapıldı? Aynen ben de ultrabooklarda dvd rom olmaz diye biliyorum. Ama kafama takılan şey çok ince olduğu için ısınma yapabilir sanki..

Asus ve Lenovo z500 modellerinin ekran kartları birbirine çok çok yakın açıkçası ama işlemciler arasında hakikaten fark var. Lenovo z500 alacağım gibi duruyor bu gidişle.

Reaksiyon puanı
16,128
z500'un fasat versiyonuda var dikkatli sec ama o 1600 alti oluyordu en iyi secim z500 olur mobildeyim daha detaya giremiyorum belki gece link atabilirim.

STEWART

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
z500'un fasat versiyonuda var dikkatli sec ama o 1600 alti oluyordu en iyi secim z500 olur mobildeyim daha detaya giremiyorum belki gece link atabilirim.
Fasat derken hocam? Vasat mı demek istediniz? Benim tercihim olan http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/lenovo-z500-i5-3230m-8-ram-1-tb-2-vga-w8-celik-91021712 linkteki.
3. nesil Intel® Core™ i5-3230M Çift çekirdekli işlemci, NVIDIA GeForce GT 645M 128Bit, İ5-3230M - 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.2 GHz'ye kadar, 8GB RAM...

Arkadaşlar, bir de sizce Notebook speakerlarının üstte olması daha mı iyidir? Müthiş bir fark olur mu altta olmasıyla arasında?

Ayriyetten, Ekranın mat mı olması daha iyidir yoksa yansıtan olması mı? Duyduğuma göre mat olmayanların renk kalitesi daha iyi oluyormuş..

Reaksiyon puanı
16,128
vasat yazacakken (f)'ye basmisim ne alaka varsa mat ekran cok aydinlik yerlerde ise yarar parlak ekran cok aydinlik yerde iyi olmayabilir acik havada kullanacaksan mat daha iyi sectigin z500 iyi.