En iyi Wi-fi Bulucu

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
​​
Başlıkta'da belirtiğim gibi güçlü bir wifi bulucu lazım 200 ile 500 m arası ama bulduğunda iyi çeken bir şey olsun ; yani 200 m içindeki ağa bağlanınca 3-4 çekirdek çeksin en az.​

Reaksiyon puanı
16,128
cebini modem yap miletin wifi'na otlanma başın çok ağrır.

Reaksiyon puanı
16,128
http://www.vatanbilgisayar.com/netw...uz-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=61844
v2-61844.jpg

slaves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iş yerinde net yokmu ne ugrasıyosun o kadar yakınsa kablo çek :D

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hocam biraz belki pahalıya gelebilir ama en iyi performansı bunlar verir

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=216&model=TL-WA5210G

bundan 2 tane alıcaksın birini iş yerine birini evine koyacaksın bağlantıyı kuracaksın..

bunun şöyle bir sorunu var iki cihazın birbirine bakma zorunluluğu var yani tek yönlü cihaz. kurulumunda eğer evin ve iş yerin aynı hizadaysa sorun yok ama çaprazında filan kalıyorsa bunları çatıya koyman en mantıklısı olacaktır..

200 metre az bir mesafe değil ben kendi evimde üst kata internet taşımak için 1 modem+2 tane access point kullanıyorum..ancak bu şekilde internet evin bir köşesinden bir köşesine gidiyor

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3

arm ile aramizda 3 bina var bazimkinide katarsam 4 uzaklik ise 200 kesin 300 vardir diyebilirim
çekim olarak iyi ama karşi taraf güçlü anteni vardir diye düşünüyorum yani bundan başka bildigim
wifi olmadigi için kesin birşey diyemem
alfa 9db alirsan rahat çeker bendekide alfa olmadi antenini yönlü ve db olarak 16db 20db bişey alirsin tamam

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
TTnetin verdiği modemler az daha kötü olsa çöplük olacakmış,yaparken içine yanlışlıkla verici koymuşlar herhalde.Superonline nasıl onu bilmiyorum,ama ayrıyetten modem alınca paylaşım mükemmel,karşıda da adaptör varsa mükemmel oluyor ya.

Reaksiyon puanı
16,128
TTnetin verdiği modemler az daha kötü olsa çöplük olacakmış,yaparken içine yanlışlıkla verici koymuşlar herhalde.Superonline nasıl onu bilmiyorum,ama ayrıyetten modem alınca paylaşım mükemmel,karşıda da adaptör varsa mükemmel oluyor ya.

superonline'da farklı değil oda çok iyi modem vermiyor hepsi aynı vur birini ötekine....

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Alfa Awus036h al derim. 9dblik anteni ile alırsan muazzam oluyor. Şöyle diyeyim, bizim fabrikada wireless internet var fakat dışarıda hiçbir laptop veya cep o ağı göremedi, derken bizim güvenlikteki arkadaşlar wifiyi kullanmak için harici anten veya adaptör ararlarken ben alfayı tavsiye ettim. Bugün cihaz geldi (biz gold edition aldık 9db anteni felan 100tl) ve güvenlik binasının içersinde bile 81% sinyal gücü elde ettik. Dediğim gibi daha önce hiçbir laptop tek çizgi bile sinyal yakalayanıyordu.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bende 20 dbi çift antenli adaptör var,100 metre ve arada bir bina var dayımların neti görmüyor,ttnetin verdiği modem yüzünden,değiştirmek lazım ama ikna edemedim henüz.