En iyi oyun işlemcisi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İş ekran kartında bitiyo ben pentium4 ile ne oyunlar oynuyodum gta4 dusuk çozunurlukte ekran kartı 1gb 256 bit zotac oynuyodum

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Şu an yüksek performans işlemciler çok büyük farklar yaratmıyor fx 8350/9350 i5-4690k/ i7-4790k vesaire...ama Directx 12 çoklu işlemci kullanımında çok daha verimli olacağı haberleri çıktı. Bunlar söylenti değil sadece. Daha henüz rakamlar ortada yok ama directx 12'nin en temel çalışma şekli bu doğrultuda.

Bu durumda şu an oyun performansı açısından aralarında neredeyse hiç fark olmayan i5-4690k ile i7-4790k bir değişiklik göreceğiz kanımca. Amd'lerin intellere göre İPC'leri daha düşük olsa da en çok da onlar yararlanacaktır gibi.

Prokid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş oyun için amd de intel de uygundur hea aşırı paran varsa intel yaparsın gelecek oyunları beklersın ama yok kısıtlı butçe dersen amd nin en iyisi 4000 anca tutar ama şuan piyasadaki en iyi oyunlarıda oynarsın mesele işlemcide değil mesele ekran kartında GTX 960 Titan a millet eşşek mi 4.000 lira veriyor ben amd sistem 2000 liraya toplanır :D istediğin herhangi bir sisteme işlemci olarak amd a10 nun assagısına dusme intelın de i5 in assagısana dusmessen 1.000 lirayada ya r9 serisi yada gtx 7 ve ozeri alırsan pıyasadakı tum oyunları oynanabılırlık seviyesi olan 30 fps yi rahatlıkla alırsın bunu oluru bu ama yok ben 2 sene sonra cıkacak oyunu da oynayacam dersen 4 k ultrada ozman i7 yap devam et :D

mutlu7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dogrudur arkadaşlar alacagınız fps önemlidir.O yüzden intel i5 yada i7 bu işin ustası.Tek çekirdek performansı intelde daha güçlü.Genel olarak bakarsan amd fx 8500 de i5 kadar güç verebiliyor.Ama tek çekirdek gücüne bakın derim ben.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Oyun performansında ekran kartı önemlidir işlemci %10 önemi gösterir amd kesinlikle değil amd işlemcilerde ısınma ve performans sorunları var güç tüketimi bakımından zayıf intelin 4 çekirdekli işlemcileri amdnin 8 çekirdekli işlemcileri ile aynı performansı gösteriyor intel skylake işlemci çıkarcak en iyi onlar olacak şuan en iyisi normal olarak i7 4790k ama hem oyun hem iş içinse i7 5960x intel de verimlilik hakimdir.