En iyi ekran çözünürlüğünü bulmak :..

discodens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ilk defa format attımda en iyi çözünürlük değerini nasıl ayarlayacağız

Xp de hani özellikler>ayarlar>gelişmiş>bağdaştırıcı>tüm modları listele
oradan bahsediyorum:stuart:

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
masaüstrüne sağ tıkla özellikler>ayarlar orada sola alttaki ayarla son çözünürlüğünü görebilirsin. Tüm modları listeleye gerelek de ayarlardaki değeri seçebilirsin, şuna dikkat etmen lazım tüm mdları listele dediğinde çıkan pencerede bir de Hz olarak belirtilmiş tazeleme değeri var onu mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalış. Hem tazeleme değeri hem de çözünürlüğü mümkün olan en yüksek seviyede tutarsan bence uygun çözünürlük odur.

Ama ben sadece çözünürlüğü yüksek istiyorum diyen birisi de tazeleme değerini gözardı edip, en uygunu en yüksek olan diyebilir...

Karar senin yani ;)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
ayrıca mesela yüksek çözünürlük kullanıyosun diyelim ve ekranda yazılar biraz bulanık geliyo ise bunu hz degerini yani yenileme hızını artırman gerekir
ama ekran titremiyo veya bulanık degilse hz degerinin yüksek olmazsı önemli degil
ben mesela 1024*768 de 60 hz normal gelirken 1280*1024 te 75 çıkarmak zorunda kalıyorum nedeni tireme olduğu için

discodens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önerileriniz için çok teşekkürler ;)

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sana tavsiyem 75 hz ekran tazeleme oranının altında kullanmaman. bunun altındaki oranlar görüzünü çok fazla yorucaktır. ekran çözünürlüğü içinde ekranın büyüklüğüne göre görmekte zorlanmayacağın şekilde ayarlayabilirsin. buda tahminim 1024*768 veya üzeri olabilir. önemli olan göz sağlığı için ekran tazeleme oranının yüksek tutulması.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence 1024x600 hiç fena değil tam ekran oynatıyor hiç kasma yok