Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
masaüstrüne sağ tıkla özellikler>ayarlar orada sola alttaki ayarla son çözünürlüğünü görebilirsin. Tüm modları listeleye gerelek de ayarlardaki değeri seçebilirsin, şuna dikkat etmen lazım tüm mdları listele dediğinde çıkan pencerede bir de Hz olarak belirtilmiş tazeleme değeri var onu mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalış. Hem tazeleme değeri hem de çözünürlüğü mümkün olan en yüksek seviyede tutarsan bence uygun çözünürlük odur.
Ama ben sadece çözünürlüğü yüksek istiyorum diyen birisi de tazeleme değerini gözardı edip, en uygunu en yüksek olan diyebilir...
ayrıca mesela yüksek çözünürlük kullanıyosun diyelim ve ekranda yazılar biraz bulanık geliyo ise bunu hz degerini yani yenileme hızını artırman gerekir
ama ekran titremiyo veya bulanık degilse hz degerinin yüksek olmazsı önemli degil
ben mesela 1024*768 de 60 hz normal gelirken 1280*1024 te 75 çıkarmak zorunda kalıyorum nedeni tireme olduğu için
sana tavsiyem 75 hz ekran tazeleme oranının altında kullanmaman. bunun altındaki oranlar görüzünü çok fazla yorucaktır. ekran çözünürlüğü içinde ekranın büyüklüğüne göre görmekte zorlanmayacağın şekilde ayarlayabilirsin. buda tahminim 1024*768 veya üzeri olabilir. önemli olan göz sağlığı için ekran tazeleme oranının yüksek tutulması.