Bu konuyu okuyanlar

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
En iyi Aşk Filmi Tavsiye ve Romantik Filmleri

NOT DEFTERİ : The Notebook, Nick Cassavetes'in yönetmenliğini yaptığı, Nicholas Sparks'ın aynı isimli romanından uyarlanan, 2004 yılında çekilen romantik filmdir. Filmin başrol oyuncuları Ryan Gosling ve Rachel McAdams, 1940'ların başlarında yaşayan, birbirine çok aşık bir çifti canlandırıyor.

136er9iz6.jpg


AŞK ENGEL TANIMAZ : Anna Scott, dünyanın en tanınmış film yıldızıdır. Bütün magazin dergilerine kapak olmuştur ve ne yapsa anında bütün dünya bundan haberdar olmaktadır.
William Thacker ise bir kitabevi sahibidir. İşi durgundur. Cehennemden çıkmış bir ev arkadaşı vardır. Ve boşandığından beri, bir aşk hayatı yoktur.
Her ikisi için de 'bir şey' ya da 'biri' eksik gibidir. Notting Hill'de bir yerde karşılaştıklarında Anna ve William'ın aklından geçen son şey aşktır.

16187_2.jpg


İNGİLİZ HASTA : Laszlo Almays bir harita yapımcısıdır ve sahra çölünün bazı bölgelerinde harita çıkarmakla görevlidir. 2. dünya savaşında geçen hikayede bir uçak kazasında Almays'ın vucüdunda yanıklar oluşur ve yatağa düşer. Ona bakacak kişi Hanna adında bir hemşiredir. Eski bir italyan manastıran kalmaya başlayan Almays gizemli geçmişini hatırlamaya başlar.


super-poster-25x36-titanic-film-afisi-110656-mb23197_210707_r1.jpg


TİTANİK : İnsan elinden çıkmış en büyük ve en gösterişli yüzen araç olan Titanic yola koyuldu. Batmaz, sarsılmaz denilen bu büyük lüks yolcu gemisinde yolculuk yapmak, 20. Yüzyılın muhteşem bir rüyasıydı. Ancak bu büyük rüya sadece 4.5 gün serecek ve anısını bir sonraki yüzyıla bile taşıyacak büyüklükte bir kabusa dönüşecekti. İşte bugün bile heyecan uyandıran bu acı ancak bir o kadar da sinematografik felaket hikayesini bu kez James Cameron'un yönetiminde ve sinema tarihinin gördüğü en büyük bütçeyle gerçekleştirilmiş son versiyonuyla izliyoruz. Geminin ilk ve son yolculuğuyla örtüşen, kısa soluklu ama ölümsüz bir aşk öyküsüne yer veren Cameron, Titanic kadar büyük bir aşk öyküsü merkez alarak, bu bildik felaketi farklı bir tarzda anlatmak istemiş. Aşıklar ise son dönemde yükselen yetenekli genç oyuncular kuşağının öne çıkan isimlerinden Kate Winslet ve Leonardo Di Caprio. 1998'de 14 dalda Oscar adayı olan Titanic, 11 dalda heykelcik kazandı dünyaca büyük bir felaket olan titanic sinemadada felaket etkisi yaratmıştır.

baskadildeask.jpg


BAŞKA DİLDE AŞK : Onur'un hayatı kürek takımından arkadaşı Vedat'ın doğumgünü partisinde Zeynep'le tanışmasıyla değişir. Kalabalık ve gürültülü bir barda hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda Zeynep, Onur'un işitme engelli olduğunu öğrenir. Ama bu durum Zeynep'i Onur'dan uzaklaştırmaz. İşiyle, ailesiyle sorunlar yaşayan Zeynep, yaşadığı çevreyi sorgularken birazda bilmediği bir dünyanın meraklıyla unuttuğu ceketini bahane ederek Onur'u görmeye gider.

Babasının annesini aldattığını öğrendikten sonra bu durumu kabullenemeyip evden ayrılan Zeynep, bir çok iş değiştirdikten sonra çağrı merkezinde çalışmaya başlar ama ağır çalışma şartlarından ve karşılığında kazandığı paradan çok mutsuzdur. Bütün gün telefonda tanımadığı insanlarla konuşmak zorunda kalan Zeynep konuşmadan anlaşabildiği Onur' la huzur bulacağına inanır.

Bu ilişki kendilerini ve hayatı sorgulayan Zeynep ve Onur için bir sınav olacaktır.

P_S_+I+Love+You.jpg


NOT: SENİ SEVİYORUM : Holly Kennedy (Hilary Swank) güzel, zeki bir kadındır ve hayatının aşkıyla evlidir; tutkulu, esprili ve tez canlı İrlandalı Gerry (Gerard Butler). Gerry amansız bir hastalık yüzünden öldüğünde, Holly’nin de hayatı kararır. Ona yardım edebilecek tek kişi, artık yanında değildir. Kimse Holly’yi Gerry kadar iyi tanımamaktadır. Neyse ki Gerry her şeyi önceden planlamıştır.
Gerry ölmeden once, Holly’ye sadece çektiği acıda değil, kendini yeniden keşfetmesinde de rehberlik edecek bir dizi mektup yazmıştır. İlk mesaj Holly’nin 30. yaş gününde, bir pasta ve Holly’nin şaşırıp kalmasına neden olan bir bant kaydı şeklinde gelir. Kayıtta Gerry eşine dışarı çıkıp “kendisinin kutlamasını” istemektedir. Bunu izleyen haftalar ve aylarda, Gerry’nin yazdığı başka mektuplar, şaşırtıcı yöntemlerle gelir. Holly’yi yeni maceralara yollayan mektupların her biri aynı imzayla bitmektedir: Not: Seni Seviyorum/P.S. I Love You
Holly’nin annesi (Kathy Bates) ve en iyi arkadaşları Denise (Lisa Kudrow) ve Sharon (Gina Gershon), Gerry’nin mektuplarının Holly’yi geçmişe mahkum ettiğini düşünüp endişelenmeye başlarlar ama aslında, her mektup onu yeni bir geleceğe adım adım yaklaştırmaktadır. Gerry’nin sözlerini rehber edinen Holly evliliğe, dostluğa ve güçlü bir aşkın, ölümün nihailiğini yeni bir hayatın başlangıcına nasıl dönüştürebildiğine dair bu öyküde dokunaklı, heyecanlı ve zaman zaman komik bir yeniden keşfetme yolculuğuna çıkar.

bodyguard_xlg.jpg


BODYGUARD : Geçmişin gizli servis ajanı Frank Farmer 'ın(Kevin Costner), tehlikeli bir hayranı tarafından tehdit edilen ünlü pop yıldızı Rachell (Whitney Houston)nı koruma göreviyle yolları kesişir.. Önceleri, gözü güvenliği sağlamak dışında birşey görmeyen koruma ve özgürlüğüne düşkün pop yıldızı hiç anlaşamaz. Fakat daha sonra aralarındaki gerilim, aşka dönüşür. Kalbinin kapılarını aşka kapamış olan adam, aşkı ve sorumluluğu arasında sıkışıp kalmıştır. Sonuda elbette aşk galip gelir ..

topgun_still_pk_ej_c_2.jpg


TOP GUN : Usta donanma pilotu Pete Mitchell ileri derece eğitim için gönderildiği Miramar Donanma Hava Üssü'nde herkesin ulaşmaya çalıştığı Top Gun onur ödülü için en kıdemli pilotlardan biri olan Tom Kasansky ile başa baş bir mücadele içine girer. Mitchell'ın babası, kendisinin sebep olduğu bir kazada çok sayıda başka askerle birlikte hayatını kaybetmiştir. Bu durum diğer pilotların Mitchell'a karşı tavırlarındaki soğukluğun da nedenidir... Mitchell bir süre sonra üste tanıştığı bir sivil danışman olan Charlotte Blackwood ile tutkulu bir ilişki yaşamaya başlar. Bir arkadaşının ölümüyle sarsınan Mitchell, Top Gun ödülünü almayı başaramayınca psikolojik sorunlar yaşamaya başlar. Beklediği başarıyı yakalamak için son şansı ani bir uluslararası krizde yerine getirmekle görevlendirdiği kritik bir görevdir.
1986'nın en çok hasılat yapan filmi olan Top Gun, 80'lerin bol aksiyonlu, erkek-egemen askeri dramaları içinde özellikle havadan çekilen yüksek bütçeli uçuş sekanslarının yarattığı heyecan ile ön plana çıkmıştı. Yönetmen Tony Scott'ın eski bir reklam yönetmeni olması filmin bol hareketli estetiğinin başarısını açıklıyor.

16269_1.jpg


KAÇAK GELİN : Yönetmen Gary Marshal'ın yönettiği ve Julia Roberts ile Richard Gere'ın oynadığı Pretty Woman(Özel Bir Kadın) çok beğeni toplamıştı. Bu üçlü birkaç yıldan sonra tekrar bir araya geldi Runaway Bride'ı hazırladı. Film Amerika'da romantik komediler türünde şimdiye kadar yapılmış en fazla hasılata sahip oldu.Ike Graham New York'ta bir gazetecidir ve ciddi sorunları vardır. Patronu eski karısıdır, yazı yazmak için gerekli ilham perisini kaybetmiştir ve çok kısa zamanda bir yazı hazırlaması gerekmektedir. Ike Marryland'de bir kasabada sık sık nişanlanan fakat düğünlerinden devamlı kaçan Maggi Carpenter hakkında bir haber duyar ve onunla ilgili bir yazı dizisi hazırlamaya karar verir.


LİSTENİN HERHANGİ BİR SIRALAMASI YOKTUR, BEN İYİ BULDUĞUM FİLMLERİ LİSTEYE EKLEDİM, DAHA BİR SÜRÜ FİLM MEVCUT TABİKİ. EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZİ YORUMLARLA BELİRTEBİLİRSİNİZ.

İYİ SİNEMALAR :))
 
Son düzenleyen moderatör:

pilger

Doçent
Katılım
22 Nisan 2013
Mesajlar
988
Reaksiyon puanı
11
Puanları
18
[MENTION=374564]MerveOzgur[/MENTION] Kasımda aşk başkadır(sweet november)'da fena film değildir açıkçası izlediniz mi bilmiyorum ama
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Teşekkürler arkadaşlar böyle aklımıza gelen filmleri söyleyebiliriz.

Ghost - Hayalet onu eklemeyi unutmuşum mesela.
 

nano6824

Doçent
Katılım
10 Eylül 2011
Mesajlar
554
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
En iyi aşk filmi seçmek zor insan hangisi kendi aşkını daha iyi anlatıyorsa onu sever
Şu film içinde zorlama cinsellik olmasa gerçekten çok güzel bir film
Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)
Sil_ba%C5%9Ftan.jpg

Koymuşken birde 20-30 arası güzel olmasada 34 bölümlük bu zamana kadar en iyi aşk dizisi olan diziyi de vereyim
Filmin hem anne sevgisi hemde aşk olması üstüne tanıttırmıyor
BiraskHikayesi_afis.jpg
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
:yes:düşleri efendisi-adalet peşinde-melefiz-turist-taken-italyan işi-60 seecond
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
The Notebook benim favorim. :D
 

Omerov

Müdavim
Katılım
1 Aralık 2012
Mesajlar
1,046
Reaksiyon puanı
53
Puanları
48
My Sassy Girl kore versiyonunu izleyin güzel filmdi aklıma gelidikce yazarim yine :)
 

tanselya

Asistan
Katılım
1 Aralık 2016
Mesajlar
101
Reaksiyon puanı
27
Puanları
28
Yaş
33
Bende derdim hep aşkı filmi falan izlemem diye ama işte bir kadını sevince her konuda film izlemeye başladım. Hele ki son zamanlarda haftada en az iki kere romantik aşk filmleri izliyoruz. Buradan en iyi aşk filmlerini sizde inceleyebilirsiniz. Lazım olur bence.
 
Son düzenleyen moderatör:

tanselya

Asistan
Katılım
1 Aralık 2016
Mesajlar
101
Reaksiyon puanı
27
Puanları
28
Yaş
33
İzlediklerimi şöyle sıralıyorum. IMDb puanlarına da bakabilirsiniz.

50 İlk Öpücük (50 First Dates)

IMDb Puanı: 6,8

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-50-ilk-opucuk-50-first-dates.jpg

Aşk Engel Tanımaz (Notting Hill)
IMDb Puanı: 7,0

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-ask-engel-tanimaz-notting-hill.jpg

Cesaretin Var mı Aşka? (Jeux d’enfants)
IMDb Puanı: 7,7

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-cesartin-var-mi-aska-jeux-denfants.jpg

Aşıklar Şehri (La La Land)
IMDb Puanı: 8,4

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-asiklar-sehri-la-la-land.jpg

Uzaktaki Anılar (A Walk to Remember)
IMDb Puanı: 7,4

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-uzaktaki-anilar-a-walk-to-remember.jpg

Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars)
IMDb Puanı: 7,8

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-ayni-yildizin-altinda-the-fault-in-our-stars.jpg

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku
IMDb Puanı: 6,5

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-fakat-muzeyyen-bu-derin-bir-tutku.jpg

Senden Bana Kalan
IMDb Puanı: 6,7

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-senden-bana-kalan.jpg

Ah Müjgan Ah
IMDb Puanı: 7,8

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2017/03/romantik-filmleri-ah-mujgan-ah.jpg
 

Snickers

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2017
Mesajlar
1,060
Reaksiyon puanı
272
Puanları
83
Al bu da benden.

Türkiye Pastası (2017)

maxresdefault.jpg
 
Üst