En İyi Anakart Hangisi

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Intel firması tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan yeni işlemci Core i'ı kullanmak için başvurabileceğiniz tek bir yonga seti bulunuyor. X58 yongalı anakartların kapışmasından sizce kim galip çıkacak?

DDR3 bellek kullanan bu yeni anakartların kullandığı işlemci yuvası LGA 1366. Bu soket sadece Core i7 işlemcileri destekliyor. Buradan anlaşılan ise X58 yongası Intel'in üst seviye olarak konumlandırdığı bir çözüm oluşturuyor. Bu üst seviyeye erişmek için kesenin ağzını biraz açmalısınız.

X58, 2004 yılında çıkan LGA 775 soket anakartlara göre devrim niteli taşıyor. Çünkü işlemci yapısının değişmesiyle birlikte gelen ilk anakart yongası X58. DDR3 bellek desteği sunan bu yonga Intel'in önümüzdeki günlerdeki planları için DDR2 yolunu kapattığının göstergesi. Bellek altyapısının değişimdeki bir yenilikte çift kanal desteğinden, üçlü kanal desteğine geçilmesi.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Benim kide ASUS Asus zaten bana göre hep güzel.

emred07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bir şey merak ettim.Bu gigabyte ga-ex58-ud4p bir çok testte asus ram..II'ye yakın performans vermiş. Bu kadar düşük sonuç alması şaşırttı beni.Teknik özelliktede şaşırttı.Özellikle ram frekansı en çok onda,dual bioas,sas desteği gibi.Tek eksiği harici ses kartı olmaması ki msı proda da yok ama ondan bile daha iyi sonuç almışken geriside.Yanlış anlamayın diğer sitelerdeki testlerde de buna benzer sonuç vardı anlayamadım ondan soruyorum.

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence ankarat konusunda gigabyte ve ecs ecs nin yeni nesil çok güzel ankartları var.Zaten dünyada asus tan sonra en fazla ankart üreen ikinci markası ecs