En iyi 10 Ücretsiz Seo Araçları (Webmaster Araçları)

Bu konuyu okuyanlar

barisdayak

Öğrenci
Katılım
23 Şubat 2018
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
5
Puanları
3
Yaş
32
en-iyi-10-ucretsiz-seo-araclari-webmaster-araclari.jpg

En iyi 10 Ücretsiz Seo Araçları; Seo çalışmalarını yürüten seo uzmanları dâhil birçok insanın günümüzde kullandığı ücretsiz seo araçları ile rakip analizini yaparken diğer seo araçları sayesinde de doğru zamanlama da doğru Seo çalışmasının karşılığını görmektedirler. Sizler de ücretsiz ve trend olan bu 10 Seo aracını yakından tanıyın ve rakiplerinizin önüne geçin.

1-Google PageSpeed Insights »
yüksek page speed değeri yükseltmeWeb sitelerin bir çoğu sitenin açılış hızı nedeniyle ziyaretçi sayısı kaybetmekte. İşte tam da burada devreye giren PageSpeed yani sayfa açılış hızı aracı ile web sitenizin açılış süresini analiz edebilir ve problemin kaynağını yakalayarak, düzeltme imkânı sağlayabilirsiniz. Mobil olarak ve masaüstü hız puanı göstergesi sayesinde javascript ve CSS Sprite mantığı ile dikkatleri üzerine çekiyor ve hız analiz testini yükseltmenize olanak tanıyor.

Dilerseniz optimize edilmiş – sıkıştırılmış javascript, css, php, images gibi dosyaları indirip orjinal dosyalarla değiştirerek optimize edebilirsiniz.

Aynı zamanda bir çok problemin kaynağına ulaşabilir, bu problemleri düzenleyerek sitenizin yüksek page speed değerlerine ulaştırabilirsiniz.


2-Google Analytics »

Başlı başına bir Seo aracı olan ve sitenizin neredeyse tüm analizlerini rahatlıkla yapmanıza yarayan bu webmaster aracı tüm web site sahiplerinin rahatlıkla kaydolabileceği ve Google ücretsiz sunduğu bir analiz aracıdır. Web sitenizi kimlerin nereden ziyaret ettiğini, sosyal medya aracılığımı yoksa direk giriş mi sağladıklarını rahatlıkla görebiliyorsunuz. Kullanıcıların hangi sayfalarda gezindiğini, sayfada kalış ve çıkış süreleri dâhil web sitenizin tüm verilerine rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Bu sayede e-ticaret web siteleri ve diğer tüm siteler kullanıcılar sayesinde sayfalarında ki hataları ayıklama şansı yakalayabilirken, problem taşıyan sayfaları yeniden optimize etme şansını da elde etmiş oluyor. Kısacası web sitenizi geliştirme ve iyileştirme olanakları için mutlaka Google Analytics ücretsiz Seo aracını kullanmalısınız. Raporlama özelliği sayesinde aktif olarak takibini yapabileceğiniz en önemli araçlardan birisi sayılabilir.

3-Keywordtool »

Ücretsiz Seo Araçları Kategorisinde Arama Motoru optimizasyonu için olmazsa olmazlardan bir diğeri ise şüphesiz ki Keywordtooldur. Keywordtool tanımlamak gerekirse, web sayfası içindeki anahtar kelime yoğunluğu anlamına gelmektedir. Kullanılan anahtar kelime yoğunluğu seo için oldukça önemli bir kavram taşımaktadır. Tüm arama motorları anahtar kelime oranına göre siteleri listeler ve sizin web sayfanız da aranmasını istediğiniz tüm anahtar kelimeleri Keywordtool aracı sayesinde analiz ederek, eksiltebilir veya çoğaltarak aratılan kelime yoğunluğuna göre üst sıralara çıkartabilirsiniz.

4-Bing Web Yönetici Araçları »

İşletmelerin bir çoğu sahip olduğu web sitesinin sadece Google dostu olmasını sağlarken sizin sitenizi bir adım ileriye götürmenize yardımcı olacak Bing Web yönetici ile sağladığınız uyum sayesinde rekabeti başlatabilirsiniz. Bing Seo avantajları sayesinde Yahoo arama motoru ile kitlenizin daha fazla genişlemesine olanak tanır.

5-Google Anahtar Kelime Planlayıcı »

Reklam vereceklere yönelik olan bir ücretsiz adWords aracı olan anahtar kelime planlayıcı ile anahtar kelime arayarak, ya da anahtar kelimelerin listesini görerek seçim yapmanıza olanak tanır. Bu sayede oluşturduğunuz kampanyalar ve reklamlar için doğru anahtar kelimeyi seçmiş ve bütçenize, ürününüze kısaca oluşturduğunuz kampanya kategorisine göre istatistikleri belirlemenize yardımcı olan önemli araçlardan biridir.

6-Google Trendler »

Google Trendler sayesinde gündemi yakalamak, Google da aratılan konuları, hangi ülkelerden hangi saatlerde daha fazla ilgi gördüğünü öğrenebileceğiniz bir araçtır. Uzmanların en çok kullandığı araçlar arasında yer alan Google trendler, internet kullanıcılarının eğilimlerine göre yön verebileceğiniz çalışmaları sürdürmenize yarar. Sektörle ilgili olan arama kelimelerini bu sayede rahatlıkla analiz ederek tespit ettikleri arama hacmine göre web sitelerin bu kelimeler üzerinden yükselmesine ve üst sıralara çıkmasına yönelik çalışmalar yapılır.

7-Similar Web »

Rakip analizi yapmanıza olanak tanıyan bir araçtır. Aynı zamanda sahip olduğunuz sitenin de trafik istatistiklerini analiz etmektedir.

8-Mozbar »

Seo araçları arasında yer alan ve en önemlileri kategorisine giren Mozbar, site içinde bulunan eklenti, domain ve sayfa başta olmak üzere sosyal medya performansı gibi birçok veriyi görmenize, Seo çalışmaları için bilgi sahibi olmanıza yarayan önemli bir analiz aracıdır. Ücretsiz-Kısıtlı olarak kullanabileceğiniz ve satın alabileceğiniz bir araçtır.

9-Google Web Yönetici Araçları »

Google arama istatistikleri ve sonuçları hakkında tüm verileri kontrol etmenizi sağlayan bir araçtır. Site Haritası gönderimi, arama sorguları, tarama hataları, backlinkler, malware kontrolü, HTML Gelişimleri gibi pek çok veriye sahip olabileceğiniz ücretsiz bir araçtır.
10-Screaming Frog SEO Spider Tool »

Sunucu, H etiketi, Title, Meta Açıklaması, Etiket hataları ve birçok teknik detayı kontrol edebileceğiniz, hata tespitinde bulunup tekrar optimize edebileceğiniz bir Seo aracıdır.

Yazı Linki: https://www.barisdayak.com/en-iyi-10...ster-araclari/
 
Katılım
6 Eylül 2018
Mesajlar
2,095
Reaksiyon puanı
3,027
Puanları
113
Analytics çok büyük bir nimet.Analizinizi iyi yapmayı öğrenmelisiniz.
Bu sayede ziyaretçinizi güvenli yoldan katlayabilirsiniz.
 

tatsumiemin

Öğrenci
Katılım
8 Aralık 2022
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
24
Webmaster Forum, bir şahıs ya da şirketin web sitesi ve uygulamalarını yönetmekle sorumludur. Web sitelerinin tasarımı, geliştirilmesi ve bakımını koordine eder. Webmaster, web geliştiricileri ve grafik tasarımcılardan sorumludur.



Webmaster olmak için resmi bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Yazılım alanında yetkinliği bulunan ve tecrübe sahibi kişiler webmaster olarak görev alabilmektedir. wmtr forum



Webmaster, web sitesi geliştiren kişi anlamında kullanılan bir terimdir. İngilizcedeki master kelimesi bu terimde uzman anlamında kullanılmaktadır. Webmaster'lar, yazılım, grafik, animasyon, sunucu taraflı işlemler vb görevlerde uzman olan kişilerin oluşturduğu ekipte koordinasyon sağlama görevi alabilirler. wmtr
 

mert8861

Öğrenci
Cezalı
Katılım
14 Mart 2023
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yaş
23
Marangozlar, mobilya, kapı, dolap, merdiven gibi ahşap yapıları ve araç gereçleri yaparlar. Marangozlar, dizayn, ölçüm, kesim, yerleştirme, düzenleme ve boyama gibi birçok farklı işlemi gerçekleştirebilirler. Bu meslek, ustalaşmış beceriler ve deneyim gerektirir.
Tuzla Marangoz Hizmetleri
Turak Mobilya olarak Tuzla Marangoz hizmetlerimiz, ahşap yapıların üretimi ve onarımı için sunulan hizmetlerdir. Bu hizmetler arasından bazıları şunlardır:
  1. Mutfak Dolabı: Mutfak dolabının tasarımını özel olarak müşterinin isteklerine göre yapabiliriz. Tuzla Marangoz olarak mutfak dolabının montajını ve kurulumunu gerçekleştirerek müşteriye teslim ederiz.
  2. Banyo Dolabı: Tuzla Marangoz olarak suya ve nemlere dayanıklı malzemeler kullanarak yapılan işlemlerimizin bütünüdür. Banyo dolabının tasarımını özel olarak müşterinin isteklerine göre yapılır. Tuzla Marangoz banyo dolabının montajını ve kurulumunu gerçekleştirerek müşteriye teslim ederiz.
  3. Gardırop : Tuzla Marangoz olarak seçilmiş dayanıklı ahşap malzemeler kullanarak yapılan işlemlerimizn bütünüdür. Gardırop dolabının tasarımını özel olarak müşterinin isteklerine göre yapabiliriz. Tuzla Marangoz olarak gardırop dolabının montajını ve kurulumunu gerçekleştirerek müşteriye teslim ederiz.
  4. Portmanto : Tuzla Marangoz olarak seçilmiş dayanıklı ahşap malzemeler kullanarak yapılan işlemlerimizn bütünüdür. Portmanto dolabının tasarımını özel olarak müşterinin isteklerine göre yapabiliriz. Tuzla Marangoz olarak portmanto dolabının montajını ve kurulumunu gerçekleştirerek müşteriye teslim ederiz.
  5. TV Ünitesi : Tuzla Marangoz olarak seçilmiş dayanıklı ahşap malzemeler kullanarak yapılan işlemlerimizn bütünüdür. TV Ünitesi dolabının tasarımını özel olarak müşterinin isteklerine göre yapabiliriz. Tuzla Marangoz olarak tv ünitesi dolabının montajını ve kurulumunu gerçekleştirerek müşteriye teslim ederiz.
  6. Çok Amaçlı Dolap : Tuzla Marangoz olarak seçilmiş dayanıklı ahşap malzemeler kullanarak yapılan işlemlerimizn bütünüdür. Çok Amaçlı Dolap dolabının tasarımını özel olarak müşterinin isteklerine göre yapabiliriz. Tuzla Marangoz olarak çok amamçlı dolap dolabının montajını ve kurulumunu gerçekleştirerek müşteriye teslim ederiz.
  7. Kapı : Sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak için üretilmiştir, kaliteli malzeme kullanılarak üretilmiştir. Kapılarımız, güvenlik ve görünüm açısından sizin için mükemmel seçim olacaktır. Kapılarımız, uzun ömürlü ve dayanıklıdır, kurulum ve montaj hizmeti de sunmaktayız.

Tuzla Mobilya
Tuzla Marangoz
 

Son mesajlar

Üst