En güvenli tarayıcı opera

musti_x

Asistan
Katılım
22 Mayıs 2007
Mesajlar
290
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
hackerlar gerek tek başlarına gerekse grup halinde bilgisayarlarımıza girmek ve bilgi çalmak için çalışırlar. fakat herkes gibi onlarda bir web tarayıcısı'na ihtiyaç duyuyorlar. dolayısı ile onlarda risk altındalar. tabiki onlarda en güvenli taraycıyı kullanmak isterler. peki hackerlar, deneyeimlerine göre diğer tarayıcıları eleyip, hangi tarayıcıyı kullanıyorlar? cevap opera!

güvenlik firması purewire, hackerler tarafından kullanılan tarayıcıları, hackerların toolkitlerinden en az etkilenene göre derlemiş.
purewire, analitik bir yazılım açığından yararlanarak, hackerların kullandığı toolkitlerle karşılaştırmış ve hacker sistemlerini diğer kullanıcılardan ayırmış. bunuda ufak bir javascript ile halletmişler.
buna göre en güvenli tarayıcı opera olmuş. bunun başlıca sebebi ise operanın popüler bir tarayıcı olmaması, dolayısı ile daha az hedef alınması. dünya çapında % 2lik bir pazar payına sahip operanın hackerlar tarafından kullanılma oranı ise % 26. yani her 4 hackerdan biri opera kullanıyor. :w00t:


KAYNAK
 

karcx

Profesör
Katılım
26 Şubat 2009
Mesajlar
2,391
Reaksiyon puanı
39
Puanları
0
Operacıların çoğalmasını hep beraber sağlayalım...
Her zaman her yerde opera...
 

muallem

Öğrenci
Katılım
25 Temmuz 2009
Mesajlar
40
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Herkes kendine göre test yapıyor.Bizlere de okuyup acaba inansammı diye düşünmek kalıyor.Pclabsta da en güvenilirin IE 8 olduğu haberi vardı.
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
263
Demek ki az kullanıcıya sahip olmanın da avantajları varmış. :D
Linux'un güvenli olması da bundan dolayı olmasın? :D :P
 
Üst