En güvenilir haber kaynağı FOX TV'nin

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Sözcü ve Cumhuriyet haber yapar taraf tutmaz...

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Sözcü ve Cumhuriyet haber yapar taraf tutmaz...
Sol medyada en çok taraf tutan medyalar bu ikisidir. Siz tarafsız olarak görüyorsunuz. Gerçekten garip bir durum.

Yani Sağ medyada Sabah ve Akit neyse sol medyada da Sözcü ve Cumhuriyet odur.

Sabah, Akit ve A Haber de tarafsız o zaman.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Tarafsız değil ama a haberden takvimden daha tarafsız?

Bu forumda A-Haber veya Takvim tarafsız diyen oldumu ? ( Adamlar taraf ama devletten milletten tarafta sen hiç bu haber sitelerinin devletini kötü gösterdiği veya biz eziğiz tarzı haber yaptığını gördün mü ? Genelde bardağın hep dolu tarafına bakmaları ve abartmaları hoş değil. Ama körlemesine biz battık öldük Türkiye güvenilir değil yatırım yapmayın Suriye'de Ordumuzu madara ettiler Rusya bizi hor görüyor aşağalıyor tarzı haber yapmalarından iyidir bence.)

Karşı tez ile Sözcü ve Cumhuriyet tarasız demek olmuyor. Bu gazetelerde bir taraf ama önemli olan hangi taraf oldukları...

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Herkes kendine göre haklı yada haksız, ben anlayamaz oldum artık insanları. Bu konuda siyaset yok değil mi? Kontrol edelim mi? ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Tarafsız habercilik yok. Halk tarafsız medya için tüm ajanslara boykot yapmalı ama imkansız. Bütün medya koca bir çöplük.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Bu forumda A-Haber veya Takvim tarafsız diyen oldumu ? ( Adamlar taraf ama devletten milletten tarafta sen hiç bu haber sitelerinin devletini kötü gösterdiği veya biz eziğiz tarzı haber yaptığını gördün mü ? Genelde bardağın hep dolu tarafına bakmaları ve abartmaları hoş değil. Ama körlemesine biz battık öldük Türkiye güvenilir değil yatırım yapmayın Suriye'de Ordumuzu madara ettiler Rusya bizi hor görüyor aşağalıyor tarzı haber yapmalarından iyidir bence.)

Karşı tez ile Sözcü ve Cumhuriyet tarasız demek olmuyor. Bu gazetelerde bir taraf ama önemli olan hangi taraf oldukları...
Ben de var demedim zaten kimin tarafında neden oldukları önemli bence?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkes kendine göre haklı yada haksız, ben anlayamaz oldum artık insanları. Bu konuda siyaset yok değil mi? Kontrol edelim mi? ?
Haber kaynaklarını kıyaslıyoruz?

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
Fox Haber bana göre de en iyisi
E tamam bu ülke böyle malum gruplara ayrıldığı için sen de öteki taraftasındır ve sana göre güvenilirdir fakat bu Fox ve bahsi geçen diğer gazetelerin tarafsız olduğunu veya bu anketin tarafsız olduğunu gösterir mi?Asla.Sözcü,Cumhuriyet,Fox ne yapsam da bu hükümeti karalasam derdindeler ve hükümete çok büyük düşmanlar hele hele gazete olan tarafın yediği naneler o kadar büyük ki hakaret içerikli yazılar,devlet sırlarını açığa çıkarmalar,halkın belli kısmını aşağılamalar,örgütleme çabaları,birçok zaman yalan haber yapmalar uzar da gider.Sonuç itibariyle bana göre taraf tutan bir medya asla güvenilir olamaz manipülasyon,örgütleme her şeyi içerir ki bunları da gördük,görüyoruz zaten.En mantıklı olanı herkesin bilgiyi objektif elden yakalamaya çalışmasıdır.

sappien

Asistan
Reaksiyon puanı
326
Türkiye'nin belkide %60'ı hükümeti eleştirmenin devleti eleştirmek olduğunu zannediyor. Devlet bölünmez bir bütündür, hükümet ise gelip geçicidir. Halk için önemli olan hükümetin yanında durmak değil devletinin yanında durmaktır.

Ancak ak parti bu ikisini birbirine öyle bir harmanladı ki insanlar hükümeti eleştiren gazeteleri, televizyon kanallarını dış güçler yönetiyor zannediyor.

Halbuki günümüzde hükümete eleştirel yazılar yazan ve paylaşan tüm gazete ve televizyonlar bunu ak parti hükümetinden önce de zaten yapıyorlardı. Peki ak parti geldi ne değişti? İşte düşünce özgürlüğümün sınırı bu soruya kadar olduğu için daha devam edemiyorum.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Türkiye'nin belkide %60'ı hükümeti eleştirmenin devleti eleştirmek olduğunu zannediyor. Devlet bölünmez bir bütündür, hükümet ise gelip geçicidir. Halk için önemli olan hükümetin yanında durmak değil devletinin yanında durmaktır.

Ancak ak parti bu ikisini birbirine öyle bir harmanladı ki insanlar hükümeti eleştiren gazeteleri, televizyon kanallarını dış güçler yönetiyor zannediyor.

Halbuki günümüzde hükümete eleştirel yazılar yazan ve paylaşan tüm gazete ve televizyonlar bunu ak parti hükümetinden önce de zaten yapıyorlardı. Peki ak parti geldi ne değişti? İşte düşünce özgürlüğümün sınırı bu soruya kadar olduğu için daha devam edemiyorum.

Arada ince bir çizgi var ve Benim gözümdende bu gazeteler Hükümeti eleştirecem diye devleti milleti onun çıkarlarını unutuyor... Hep söylediğim gibi muhalif gazeteci olmayı ülkeye millete devlete mühalif olmak sanıyorlar.

Hükümeti eleştireyimde dolar 10 TL olsada banane HÜkümete sallayımda yatırım gelmesede yabancı sermaya kaçsada olur Hükümet zor durumda kalsın diğer devlerin gözünde itibarı düşsün gerekirse ama şunlar gitsin diye MİT bilgilerini sızdırayım Yada Devlet zor durumda kalsında öldürülen Cumhuriyet Savcısınıda yayınlayım. Yada Ordunun moralini bozmak için Libya Suriye operasyonları ile ilgili gerçek dışı haberler yapayım mantığı ile habercilik bana yanlış geliyor... Bunlarda tarafsızlık olmuyor.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
E tamam bu ülke böyle malum gruplara ayrıldığı için sen de öteki taraftasındır ve sana göre güvenilirdir fakat bu Fox ve bahsi geçen diğer gazetelerin tarafsız olduğunu veya bu anketin tarafsız olduğunu gösterir mi?Asla.Sözcü,Cumhuriyet,Fox ne yapsam da bu hükümeti karalasam derdindeler ve hükümete çok büyük düşmanlar hele hele gazete olan tarafın yediği naneler o kadar büyük ki hakaret içerikli yazılar,devlet sırlarını açığa çıkarmalar,halkın belli kısmını aşağılamalar,örgütleme çabaları,birçok zaman yalan haber yapmalar uzar da gider.Sonuç itibariyle bana göre taraf tutan bir medya asla güvenilir olamaz manipülasyon,örgütleme her şeyi içerir ki bunları da gördük,görüyoruz zaten.En mantıklı olanı herkesin bilgiyi objektif elden yakalamaya çalışmasıdır.
Gazeteler için bir şey diyemem ama Fox Haberin olmayan bir şeyi haber yaptığını görmedim hiç?‍♀️

sappien

Asistan
Reaksiyon puanı
326
Arada ince bir çizgi var ve Benim gözümdende bu gazeteler Hükümeti eleştirecem diye devleti milleti onun çıkarlarını unutuyor... Hep söylediğim gibi muhalif gazeteci olmayı ülkeye millete devlete mühalif olmak sanıyorlar.

Hükümeti eleştireyimde dolar 10 TL olsada banane HÜkümete sallayımda yatırım gelmesede yabancı sermaya kaçsada olur Hükümet zor durumda kalsın diğer devlerin gözünde itibarı düşsün gerekirse ama şunlar gitsin diye MİT bilgilerini sızdırayım Yada Devlet zor durumda kalsında öldürülen Cumhuriyet Savcısınıda yayınlayım. Yada Ordunun moralini bozmak için Libya Suriye operasyonları ile ilgili gerçek dışı haberler yapayım mantığı ile habercilik bana yanlış geliyor... Bunlarda tarafsızlık olmuyor.

Ben buna katılmıyorum. Bir kere gazeteci gerekirse pkk ile röportaj yapar, gerekirse hükümetten biriyle röportaj yapar. Bak dün örneğin birisi konu açmıştı, doğu perinçek neden öcalan'dan gül aldı gibisinden belki hatırlarsın. Aslında o dönem sadece doğu perinçek değil gazetecilerde pkk veya herhangi bir örgütle görüşüp düşüncelerini vs. gazetelerde paylaşabiliyorlardı.

İşte gazetecinin görevi de tam olarak budur. Gizli bırakılan ve açığa çıkartılması istenmeyen şeyleri açığa çıkartıp halkı aydınlatmaktır.

Örneğin günümüzde Şamil Basayev gibi bir adama ''Terörist misiniz'' diye sorabilecek cesarette bir gazeteci var mıdır? Varsa sonucu ne olur?

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Ben buna katılmıyorum. Bir kere gazeteci gerekirse pkk ile röportaj yapar, gerekirse hükümetten biriyle röportaj yapar. Bak dün örneğin birisi konu açmıştı, doğu perinçek neden öcalan'dan gül aldı gibisinden belki hatırlarsın. Aslında o dönem sadece doğu perinçek değil gazetecilerde pkk veya herhangi bir örgütle görüşüp düşüncelerini vs. gazetelerde paylaşabiliyorlardı.

İşte gazetecinin görevi de tam olarak budur. Gizli bırakılan ve açığa çıkartılması istenmeyen şeyleri açığa çıkartıp halkı aydınlatmaktır.

Örneğin günümüzde Şamil Basayev gibi bir adama ''Terörist misiniz'' diye sorabilecek cesarette bir gazeteci var mıdır? Varsa sonucu ne olur?

Hapis korkusuyla artık kimse doğru düzgün gazetecilik yapamıyor ki magazin hakkında konuşuyor köşe yazarları

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Serdar Turgut küçük Serdarla röportaj yaptı bu nedenle...

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
Gazeteler için bir şey diyemem ama Fox Haberin olmayan bir şeyi haber yaptığını görmedim hiç?‍♀️
FOX TV, son olarak emeklilerin maaşından kesinti yapılacak yalanıyla gündeme geldi, SGK Fatih Portakal'ın kesinti iddialarını yalanlayarak maaşlarda herhangi bir kesintinin söz konusu olmadığını duyurdu.
.
Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, 6 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan ana haber bülteninde, Libya'ya asker gönderdiği için Türkiye'yi emperyalist bir ülke olmakla suçladı ve Türkiye'nin Libya'ya girişteki tek amacının doğalgaz ve petrol olduğu iftirasında bulunarak, "Türkiye de bu duruma geldi ya. Emperyalistleri biz niçin eleştiriyoruz. İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar, onu yapıyorlar bunu yapıyorlar. Oraya gidiyorlar diye..." dedi. Türkiye, Libya'ya meşru hükümetin davetiyle gitmişti.

Fatih Portakal'ın, Türkiye'nin Akdeniz'deki egemenlik faaliyetleri hakkında 6 Ocak'ta yayınlanan haberlerde Türkiye'yi "sömürgeci" ilan eden sözleri, RTÜK'ün kurul toplantısında görüşüldü.
.
Fatih Portakal, 26 Eylül'de merkez üssü Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde depremin ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem çalışmalarına çağrılmadığı iddiasında bulundu. İstanbul Valiliği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iddiayı yalanladı ve İmamoğlu'nun AFAD toplantısına çağrıldığını açıkladı..
.
FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin "ByLock" kullandığını iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü, eski bakanın eşi İlyas Kaya'nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.
.

FOX, jandarmaya, "HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'yı arkadan kelepçeledi" diye iftira attı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Fatih Portakal'ın, Adnan Selçuk Mızraklı'ya arkadan kelepçe takıldığına yönelik iddiaları fotoğraflarla yalanlandı..

Portakal'ın iddiasına tepki gösteren Diyarbakır Valiliği de, "Bahse konu iddialar güvenlik kuvvetlerimize ve devletimize yönelik olumsuz algı oluşturmayı amaçlayan asılsız iddialardır" ifadesini kullandı..
.
Öyle mi dersin?:)

Hapis korkusuyla artık kimse doğru düzgün gazetecilik yapamıyor ki magazin hakkında konuşuyor köşe yazarları
Bu ülkede adam gibi eleştiri yapan kimse içeri atılmaz.Şayet öyle olsaydı sen burada bunları yazamazdın, portakal televizyonda konuşamazdı:).Ha birileri milleti manipüle etmeye çalışıp açık açık provokasyon yapıyorsa,devlet büyüklerine hakaret ediyorsa onun zaten içeri atılması müstahaktır.

Son düzenleme:

Exnly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Benim izlediğim tek haber show

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Bu söylediklerine tabi ki birşey demiyorum bunların konumuz ile alakası bile yok. ( Gazeteci kimliği ile her insan her insanlar görüşür görüşlerini bilgilerini paylaşır ve bunları yaptı diye Terorist veya vatan haini olmaz. Gizli kapatlı görüşmediği ve yalan yanlış açıklamalar yapmadığı sürece. )

Ama kasıtlı haberler yapanlar. Kasıtlı olarak Devleti zarar vermek zor durama sokmak kötü göstermek. Yanlış bilgi vererek yada bilerek eksik bilgi verere insanları kin ve nefrete yönlendirmeye çalışan bilerek yanıltma üstüne haber yaparak tarafsız gazeteci olunmaz.
Atıyorum Diyanet işleri bir açılışta 1 saat konuşmuş kesmişler 30 sn'yi önü yok arkası yok. DİYANET İŞLERİ başkanı bakın ne dedi diye flash haber geçiliyor.
Yada Olmayan olayı olmuş gibi bir CHP'li Saraya gitti
Yada Türkiye Libya Petrollerine çökecek.
Yada Rusya bizi saatlerce kapıda bekletti hakaret etti.
TÜrkiye İŞİD'e silah mı veriyor
Türkiye Terör örgütlerini mi destekliyor.
Türkiye Suriyelilere para dağıtıyor. Vatandaşlık dağıtıyor.
Yada Türkiye PKK operasyonlarında Sivilleri mi vuruyor acaba. Tarzı haberler beni rahatsız ediyor.
Devlet Kıdem Tazminatlarının üstüne çökecek.
Devlet emekli maaşlarına ek vergi getirecek gibi.
Yada ellerinde hesap makineleri devlet söylemiyor çok daha fazla ölü olmalı.
10 katı şehit var ama devlet saklıyor.
Devlet Korona ile mücadele edemiyor tarzı.

Doğru olmayan ama okuyanı kin ve nefrete sürükleyecek yanlış haberler bana tarafsız bir göz ile yapılmış gibi gelmiyor. Bir gazete 1 tane muhalefet hakkında eleştiri yazısı çıkmaz mı 18 yılda ?

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
En güveniliri Fox mudur bilmem ama en güvenilmeyen ikisi sırasıyla; 1-A Haber, 2-Show Haber.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
en güvenilir Fox haber Fatih Portakal objektif haberci kimsenin maşası değil...

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
FOX'a birşey diyen yok senin Sözcü ve Cumhuriyet taraf tutmaz lafın garip olan.
Foxda aynı mokun laciverti. Cumhuriyet denen kenef çukuru pkklı canileri yere sigara atmayan cici çocuklar diye haber yaparken, öte tarafta Türkiye Pkkya teşekkür etmeli diyen bu portakal bozuntusu değil miydi? Yemişim bunların tarafsızlığını.

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
en güvenilir Fox haber Fatih Portakal objektif haberci kimsenin maşası değil...
Sen bu tarafta olduğun için öyle görüyorsun. Bak anlatıyoruz sana. Diyeceksin ki git a haberin tarafını tut. Burada kimse a haberi övmedi ama sen sanki sen açmışsın gibi savunuyorsun. Yok öyle bir şey. Ülkede en dandik haberleri yapanlar arasında yer alır Fox. Dikkat et a haberi övmüyorum bu arada. Sen tarafsız diyorsun da neden peki foxun dandik haber yapmadığını bu kadar çok savunuyorsun? Biz a haberi savunmadık? Demek ki Fox ta taraflı ve dandik

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756

Bu ülkede adam gibi eleştiri yapan kimse içeri atılmaz.Şayet öyle olsaydı sen burada bunları yazamazdın, portakal televizyonda konuşamazdı:).Ha birileri milleti manipüle etmeye çalışıp açık açık provokasyon yapıyorsa,devlet büyüklerine hakaret ediyorsa onun zaten içeri atılması müstahaktır.
Bunları yazamazdın dediğin şeylere bak ?? gazetecilerin dışında tweet attı diye hakkında soruşturma açılan bir sürü genç var ama kanla tehdit eden sedat peker nasıl oluyorsa dışarda?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126