En Dayanıklı Telefon

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
M8 tutan herkes için ele sağlamlık hissini en iyi M8 verir.

Yere düştün mü metal gövde de çizikler oluyor ama bir yamulma olmuyor. Tabi 15 katlı binadan betona düşerse olabilir.

Camının üstüne düm düz düşmez ise camı kolay kolay kırılmaz ( her telefon için geçerli )

Su korumada ise IPX-5 sertifikasının olduğunu duydum doğru olduğundan hiç emin değilim doğru olsa bile Z2 kadar dayanıklı değildir.
Xperia Z2 Waterproof tur ve IP58 sertifikasına sahiptir
http://tr.wikipedia.org/wiki/IP_Koruma_Derecesi
http://www.sonymobile.com/tr/products/phones/xperia-z2/features/#Durability
M8de açıklanmasa da sonradan su testi yapıldığında (amatör olarak) suya dayanıklı olduğu ortaya çıktı yanlış hatırlamıyorsam Htc sonra IPX3 sertifikası var demişti

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
M8 tutan herkes için ele sağlamlık hissini en iyi M8 verir.

Yere düştün mü metal gövde de çizikler oluyor ama bir yamulma olmuyor. Tabi 15 katlı binadan betona düşerse olabilir.

Camının üstüne düm düz düşmez ise camı kolay kolay kırılmaz ( her telefon için geçerli )

Su korumada ise IPX-5 sertifikasının olduğunu duydum doğru olduğundan hiç emin değilim doğru olsa bile Z2 kadar dayanıklı değildir.
Doğru diyorsun. Ben en ufak çizikte bile yeri göğü inleten biri olduğum için böyle söyledim. Misal veriyorum ben S4'ümü cebime rahatlıkla atıyorum (cam filmi ile) çünkü arka kapağın çilmesi beni ilgilendirmiyor. Ama M8'de atamam. Çünkü çizilirse falan servis yolu gözükür. Ya zaten bana göre artık hangisi düşünce kırılmıyor yerine hangisi zor çiziliyor demek lazım. Soruyorum koskoca SDN forumda kaç kişi telefonunu kılıfsız kullanıyor?
Kılıf varsa dediğimiz drop testlerin hepsi birer hiç.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung Galaxy Xcover 2.. darbeye dayanıklı, su geçirmez, akıllı telefon. Android, 4 inç ekranı var. Doğa sporları ile uğraşanlara, işi dışarıda olanlara, balıkcılara ve benim gibi küçük çocuğu olanlara..