Handikap
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 90
Ama senin böyle derin anlamlar yüklemen ve işin altında bir çapanoğlu araman şaşırttı beni.
Övülmeyi beklediğini düşündüğün ya da tahmin etiğin ZorhaK,düşüncen doğru olsaydı nabza göre şerbet verirdi.
Maşallah ZorhaK
Bir özlü söz de benden olsun madem sen rüzgarlardan bahsettin.
''Sazlık gibi olup rüzgarın estiği yöne eğilme,Çınar gibi ol Rüzgâra Yön ver''
Ben forumda da ,hayatta da hep bu sözü destekler icraatlarda bulundum.bulunacağım da.
Seni senaryolarınla başbaşa bırakıyorum.
Senaryo üretiyorum demek buda güzeldi...Teşekkürler...:flowers:
"Ne içindeyim zamanın
Ne de büsbütün dışında
Yekpare,geniş bir anın
Parçalanmaz akışında"
(A.H.Tanpınar)…
Kocaman gövdeli bir çınar ağacı,çok yakınındaki cılız bir saza şöyle seslenmiş:- Ne kadar zayıf, ne kadar nazlısın.Üzerine minicik bir kuş konsa bile hemen kırılıverirsin.En hafif bir rüzgar bile boynunu bükmeye yeter.bir de bana bak…Kalın,kocaman gövdem,kalın dallarım,binlerce yaprağım var.Bu dalların ve yaprakların arasından güneş ışınları bile geçemezler.Fırtınalar benim için bir sinek vızıltısı gibidir.Kalın köklerim,yüzlerce metre uzağa uzanırlar.Eğer,gölgeme sığınmış olsaydın ,seni fırtınalardan korurdum.Fakat sazlar daha çok rüzgar alıyor.Tabiat size karşı kötü davranıyor.Saz ulu ağaca cevap vermiş:
-Ben halimden hoşnudum.Rüzgarın bana olan etkisi büyük ağaçlara olduğu gibi değildir.Ben rüzgardan eğilirim ama,kırılmam.Büyük ağaçlar gövdelerini eğmeden fırtınalara zorlukla dayanmaya çalışırlar.Bir kasırga olunca görürüz.
Saz bu sözleri bitirince,ufukta bir kara bulut görünmüş.Şiddetli bir kuzey rüzgarı ile adeta kıyamet kopmuş.Saz yere katlanmış,ağaç sağlam durup dayanmış.Fakat fırtına kasırga olmuş, Rüzgar kuvvetini iki kat arttırmış.Saz gene öylece kalmış.Aniden bir çatırtı ve gürültü kopmuş. Ortalık toz dumanla göz gözü görmez olmuş.Bir süre sonra fırtına geçmiş,hava sakinleşmiş,çevre görünmeye başlamış.Saz başını kaldırıp bakmış,Fakat ulu ağacı görememiş.merak ederek daha dikkatli bakmış.bu kez kökleri sökülmüş iri gövdenin,boylu boyunca yere uzanmış,yanında yattığını görmüş…
Kıssadan hisse;"Kendine güvenmek iyi bir duygudur.Ama…Bu mevzuda fazla iyimser olmamak gerekebilir…Bu çevreyi küçümseme,güven ve çok övünme derecelerine varınca kişilere ve kurumlara büyük zararlar verebilir."
Saygılarımla…