Emniyete canlı bomba: 2 şehit, 16 yaralı

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
7,862
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
dd8C5.jpg


Kayseri Pınarbaşı İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenlendi. İntihar saldırganlarıınn öldüğü saldırıda 2 polis şehit oldu, 3'ü ağır 16 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş'tan bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille gelen terörist, bu sabah Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenledi. Teröristler, kapıdaki polislerin 'dur' ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine girdi. Polislerin ateş açmasıyla yaralanan teröristler, son bir hamleyle otomobildeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada saldırıyı düzenleyen teröristler de parçalanarak öldü.

SALDIRI ÖNCESİ NELER YAŞANDI, SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille gelen teröristler Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdı. Terörist, kapıdaki polislerin 'dur' ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine daldı.

Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde jandarma kontrolüne takılan araçta 3 terörist bulunuyordu, buradaki kontrolden kurtulan teröristler, Kayseri'nin Sarız ilçesindeki kontrollerde de jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak aracını kontroldeki bir jandarma uzman çavuşun üzerine sürdü. Jandarma uzman çavuşu araçlarıyla ezerek yaralayan teröristler bölgeden uzaklaştı. Teröristler hızla Pınarbaşı ilçe merkezine girdi. Pınarbaşı ilçe emniyet müdürlüğünün önünde duran teröristlerle güvenlik noktasındaki polis memurları arasında çatışma yaşandı. Teröristlerin ardından araçta bulunan patlayıcıyı infilak ettirmesiyle çevrede büyük bir gürültü duyuldu. Olayın ardından teröristlerin bulunduğu araçta 2 kişiye ait cesedin bulunduğu bildirilirken araçta 3. kişiye ait cesede ilişkin bir bulgu bulunamadığı öğrenildi.

Olayın ardından polis ve jandarma ekipleri helikopterlerle dağlık alanda arama tarama faaliyetleri başlattı.

Patlamada canlı bomba ölürken 2 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Saldırıda 3'ü ağır 16 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar hastanelere ulaştırıldı. Yaralananlar arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtildi.

Yaralılardan durumu ağır olanlar hava ambulanslarla Kayseri'deki hastanelere sevk ediliyor.

Öte yandan araç içerisinde 2 canlı bomba olduğu tespit edildi.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ

Patlamada şehit olan polis memurlarından birisinin isminin Ahmet Gebel olduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan saldırıyla ilgili yapılan açıklamada , patlamada 1 polis memurunun şehit olduğunu, 10 kişinin yaralandığını kaydedildi.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırı esnasında üç teröristin öldürüldüğü, kaçan bir teröristin ise aranıyor. Emniyet güçlerinin Pınarbaşı'ndaki bir eve operasyon düzenlediği bilgisi de var...

Haber Kaynağı:
 

eSa

Dekan
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
:cursing::cursing::cursing:
 

malatya

Profesör
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
ALLAH şehidimize rahmet eylesin.öldü denilen Polisimizin tekide hayata tekrar döndürülmü diye haberlerde geçti İnşallah doğrudur.pkknında vatanı bölmeye kalkanında yardım edenlerinde ALLAH bin türlü belasını versin.
 

ReDo

Rektör
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
ALLAH rahmet eylesin.
 
Üst