• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Emesene > İfadeler Gözükmüyor

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
Ubuntu da emesene programını kullanıyorum ama ifadelerini göremiyorum. İfadeler olmadan olmuyormuş:D

Çok yaygın bir sorun ve çok yaygın bir çözümü de var ama Emesene kullanmadığımdan tam bilmiyorum. Google'a yazsan çıkacak gibi. :)

Lutfen program isimlerini duzgun kullanalim emesen degil,mesene veyatta mesıncır

Lutfen program isimlerini duzgun kullanalim emesen degil,mesene veyatta mesıncır
Bahsedilen emesene isimli linux için geliştirilmiş mesajlaşma yazılımı
emesene

----------------------------------------------------------------
Sorunun çözümü şöyle : Bir bug hatası yüzünden Türkçe kullanımda bu sorun oluyor. Çözüm kullanılan dili ingilizce yapmak. Ubuntu için sistem>tercihler> ana menü> internet sekmesinden emesene programını seçip özellikler diyoruz. Ve komut sekmesinde emesene yazıyor. Onu silip yerine
env LANG="en_US.UTF8" emesene
yazıyoruz.

Kaynak : burakender.com

:) biraz sazanlık gibi olmuş bilmediğimiz konulara dalmak iyi degildir:)

bu arada bende aynı sorunu yaşıyorum malesef :thumbdown:

çok hafif ve hizli bir yazilim ama beni rahatsiz eden 2 sorunu var biri bu diğeri her açılmada istisna falan diyor pek önemsemiyorum gerçi :glare:

Hatırladığım kadarıyla chat penceresi açık iken alt tuşuna tıklayın ufak bir menü açılacak, tools > show emoticons.

Pidgin varken başka yazılımların yüzüne niye bakarsınız ki, hiç anlamam.

madem yazılımları sıralamaya başladık ben de en çok kopete'yi seviyorum.

MSN ağı zaten sorunlu bir ağ. Arada yazdıklarınız karşınızdakilere ulaşmayabiliyor. En güzeli jabber ağı :)

ee sorunun çözümü beyler :D
sulu tabanca yarışını bırakında nasıl gösterecez msn ifadelerini :D

ee sorunun çözümü beyler :D
sulu tabanca yarışını bırakında nasıl gösterecez msn ifadelerini :D

Sorunun çözümü şöyle : Bir bug hatası yüzünden Türkçe kullanımda bu sorun oluyor. Çözüm kullanılan dili ingilizce yapmak. Ubuntu için sistem>tercihler> ana menü> internet sekmesinden emesene programını seçip özellikler diyoruz. Ve komut sekmesinde emesene yazıyor. Onu silip yerine
env LANG="en_US.UTF8" emesene
yazıyoruz.

Kaynak : burakender.com

Ben vazgeçtim, pidgin kullanıyorum sorun yok:)

Son sürümü yükleyerek deneseydin.

Bugün emesene forumlarına girdim bununla ilgili durum devam ediyormuş.

11531013540357152766.png

emesene de oturum açınca böyle bir şey geliyor burda ne demek istiyor?

http://www.yukleresim.com/images/11531013540357152766.png

11531013540357152766.png

emesene de oturum açınca böyle bir şey geliyor burda ne demek istiyor?

http://www.yukleresim.com/images/11531013540357152766.png

Emesene de oluşan bir den fazla istisnanın (exception) sebeplerini yazıyor. Bundan kurtulman güç. Her açılışta bunu sorar.

Eğer Ubuntu kullanıyorsan önce şu komut ile emesene'yi sistemden yapılandırma dosyaları ile kaldır "sudo apt-get purge emesene". Sonra emesene depolarından ubuntu emesene geliştirici sürümünü depo ekleyerek yükle.

Eğer onu yapamam dersen vereceğim linkteki emesene dosyasını indirerek çift tıkla ve sisteme kur.

Bu hata olmadan sıkıntısız kullanabilirsin. Bu sürümde ifadeler gitmiyor bilgin olsun.

Emesene İndir

Emesene de oluşan bir den fazla istisnanın (exception) sebeplerini yazıyor. Bundan kurtulman güç. Her açılışta bunu sorar.

Eğer Ubuntu kullanıyorsan önce şu komut ile emesene'yi sistemden yapılandırma dosyaları ile kaldır "sudo apt-get purge emesene". Sonra emesene depolarından ubuntu emesene geliştirici sürümünü depo ekleyerek yükle.

Eğer onu yapamam dersen vereceğim linkteki emesene dosyasını indirerek çift tıkla ve sisteme kur.

Bu hata olmadan sıkıntısız kullanabilirsin. Bu sürümde ifadeler gitmiyor bilgin olsun.

Emesene İndir

pardus 2009.2 kullanıyorum emesene çok da önemli değil benim için yani olsada olur olmasada olur sadece konuyu görünce hatayı paylaşmak istedim

emesene 2 kurdum synapticten güzel hoş ama pluginler eksik olunca kendim garip hissettim :/

yahu bırakın bu işleri devlet su işleri :D

Amsn neyinize yetmiyor yahu

r1fxop.jpg