Emekli aylığını başka bankaya taşımak

İbrahim YAVUZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, Benim 2 tane sorum olacak;

1.cisi Annem daha yeni emekli maaşı alacak evraklarda daha yeni emekli olduğu için Denizbank görünüyor. Ben Annemin E-Devletinden bankayı değiştirdiğimde SGK'ya bir dilekçe ile bilgilendirmem gerekiyor mu? Ayrıca bu emekli maaşı benim veya babamın banka hesabına bağlanmadığını biliyorum.

2.cisi Annem bu ay Net Aylık Miktarını mı alacak ve ayrıca aylık tutarı 834,54 TL gözüküyor. Bu diğer tutarlar haricinde aylık alacağı miktar değil midir?
Screenshot_2.png

Bu 2 soru hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirebilirse çok teşekkür ederim.

Oğuzhan Kalkan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
28
1. hocam e devlet üzerinden taşıma yaptıkdan sonra sgk ya bildirmenize gerek yok geçiş yaptığınız bankaya maaşınız yatar hesabınız yoksa otomatik hesap açılır bazen taşıdıktan sonra bloke koyabiliyor yeni banka bunuda bankaya giderek kaldırabilirsiniz
2. Annenizin maaşı 834 tl fakat bu miktar değişebilir her ay yükselebilir birikmiş ödeme dediği ise büyük ihtimal ilk maaşı olduğu için

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Öncelikle hayırlı olsun.

1- Başka banka düşünmüyorsanız Denizbank a promosyon (300 lira) talebinde bulunun. Aklınızda bir banka varsa o bankaya gidin promosyon talebinde bulunun. Banka yapılacak işlemler konusunda sizi yönlendirecektir. Maaş ödemeniz 22 sinde. Bankadan promosyonu en geç 22 sinde ödemesini talep edin. Hemen öeyebilirse hemen talep edin.

2- Annenizin normal aylık ödemesi 834.54+70.93=905.47 lira dır.

İbrahim YAVUZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. hocam e devlet üzerinden taşıma yaptıkdan sonra sgk ya bildirmenize gerek yok geçiş yaptığınız bankaya maaşınız yatar hesabınız yoksa otomatik hesap açılır bazen taşıdıktan sonra bloke koyabiliyor yeni banka bunuda bankaya giderek kaldırabilirsiniz
2. Annenizin maaşı 834 tl fakat bu miktar değişebilir her ay yükselebilir birikmiş ödeme dediği ise büyük ihtimal ilk maaşı olduğu için

Öncelikle hayırlı olsun.

1- Başka banka düşünmüyorsanız Denizbank a promosyon (300 lira) talebinde bulunun. Aklınızda bir banka varsa o bankaya gidin promosyon talebinde bulunun. Banka yapılacak işlemler konusunda sizi yönlendirecektir. Maaş ödemeniz 22 sinde. Bankadan promosyonu en geç 22 sinde ödemesini talep edin. Hemen öeyebilirse hemen talep edin.

2- Annenizin normal aylık ödemesi 834.54+70.93=905.47 lira dır.
834 905 yada 1400 küsurat bir ödememi yapılacak birikmişide dahil edince 1400 lü bir hesap çıkıyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
@efe77 sağolun Annemin Ziraat Bankasında önceden hesabı olduğu için aynı bankada almasını istiyorum.

İbrahim YAVUZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aklıma takılan bir soru daha var İstanbuldaki bir banka şubesine daha önceden aynı bankada Giresundaki bir şubede açılmış hesaba maaşı tanımlatsam. İstediğim şubeden maaşı alabilirmiyim.

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Aklıma takılan bir soru daha var İstanbuldaki bir banka şubesine daha önceden aynı bankada Giresundaki bir şubede açılmış hesaba maaşı tanımlatsam. İstediğim şubeden maaşı alabilirmiyim.
Tanımlatmanıza gerek yok. Aynı bankanın İstanbul şubelerinden istediğinize maaş hesabıp açmanız ve promosyon ödemesi talebinde bulunmanız yeterlidir.