Elveda Google Amca!

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56

Evet evet yanlış duymadınız. Artık Google amcaya yavaş yavaş elveda diyorum. Bunu da ilk siz SDN kardeşlerimle paylaşmak istedim.

İşte bu konuda yaptığım şeyler:
-İlk olarak aylardır kullandığım Google+ hesabımı sildim. (zaten facebook ve twitter kullanmıyorum)
-Sonra “varsayılan tarayıcım” chrome’dan opera’ya döndü.
-Arama motoru olarak ta yandex’le anlaşma imzaladık. Aramalarımı kaydetmeyeceğine ve beni takip etmeyeceğine söz verdi:) Gerçi eskilerin tabiriyle “urus gavuru”na güven olmaz ama du bakalım:)
- En kısa sürede başka bir mail adresine geçip gmail hesaplarımı da sileceğim.
-Google maps’i işim düştükçe kullanabilirim ama yandex haritalarına da cazip geliyor.
-Çeviri konusunda daha iyisini bulana kadar şimdilik Google translate’i kullanmaya devam edeceğim.

Durup dururken ne oldu?
Aslında Google mart ayında kullanıcı sözleşmesini değiştireceğini söylediğinden beri kafamı kurcalıyordu yeni sözleşme. Bir anda kararımı verdim: google’dan mümkün mertebe uzak duracağım. Bunu deyince akla “acaba gizli iş mi çeviriyor?” sorusu gelebilir ama herkes gibiyim ben de:)

Peki şimdi neler yapmayı düşünüyorum?

-Sosyal ağ olarak quup ve pinterest’i denemeyi düşünüyorum. İkisi de patlama yapmak üzereymiş!
-Pek ümidim yok ama Türkiye’nin ilk arama motoru çıkıyormuş: geliyoo.com Ona geçebilirim ilerde. (gerçi arama.com, ara.com.tr ve attabot.com da ilk olduklarını iddia ediyor) Söylentiye göre istenmeyen içerikleri arama sonuçlarında göstermiyormuş. Bir de vizilda.com isminde twitter’ın Türk kardeşini yapmışlar ama henüz beta aşamasındaymış:)
-Yine aynı ekip yeni bir browser çıkarmayı düşünüyormuş. Çıkarsa hemen geçiş yapabilirim:)
-Google Plus’taki oyunlarla çok zaman öldürdüğümü gördüm. Artık zamanımı okumaya, yazı yazmaya, kendime ve yakın çevreme ayırmaya karar verdim.
-Son olarak ta yıllardır kafamın içinde dolanıp duran projeleri yavaş yavaş dışarı çıkaracağım.

Artık daha AKILLICA davranmaya başladığımı düşünüyorum ya da yaşlanıyorum:)

Acaba siz ne düşünüyorsunuz?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Çok duygusal bir hava sardı içimi yazdıklarını okurken:) Bişey dikkatimi çekti birinden vaz geçerken diğer bir alternatif seçiyorsun demekki onlar olmadan yapamıyorsun Bu gidiş uzun sürmez!

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Tebrik ederim. Kartopunun yuvarlanarak büyümesini ve diğer insanları da etkilemesini temenni ederim.
Bazı güçler elimizde, bunun farkına varıp dayatmalardan kurtulmamız lazım :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bunun gibi kullanımı bırakmada artış olursa geri adım atabilir mi acaba ?

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
neler olacak bu yeni kullanıcı sözleşmesinde

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Alternatif her zaman iyidir, Google ilk zamanlarında don't be evil sloganıyla hareket ediyordu. Tekel olmaya başladığından beri alemin kralı benim, ben ne dersem o olur havalarına girdi. Microsoft'un Internet Explorer'da yaptığı gibi. Ama atalarımızın dediği gibi gün olur devran döner. O çok övülen Chrome'un çıkış amacı da hızlı ve sade bir tarayıcı yapmak falan değildi zaten. Tarayıcı Google'ın umrunda bile değil, sadece kullanıcı bilgilerine daha rahat erişmek için bir araç. Truva atı gibi bir şey. Google, zaten arama şirketi bile değil esasında. Reklam şirketi. Daha iyi reklam göstermelerini sağlayacak her türlü pis işe de girerler. Reklam piyasasını ellerinde tutsunlar da, gerisi önemli değil. Diğer tüm hizmetleri bunun için kılıf.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
bizim insanımızın en büyük yanlışı kararlarını duygusal vermesi
google sanki kirli bir iş yapmış da bu açığa çıkarılmış gibi
google bize kendi anlatmadı mı, arama motorunun sağ üst köşesindeki kocaman yazılardan öğrenmedik mi hepimiz.
google'dan öğrendiğimiz bilgi ile google'ı sanki suç işlerken yakalamış gibi yargılamak garip değil mi
global bir olay karşısında diğer kitlelerin ne tepki verdiğine de bakmak lazım.
bu konu hakkında genel ve büyük bir tepki yok.
olay şu ki önceden hizmete göre değişen farklı anlaşmalar şeklinde olan gizlilik politikaları biraz sadeleştirilerek her platforma uygun hale getirilmiş.
sizin abarttığınız kadar birşey olsa bütün dünya ayağa kalkardı.
tek akıllı biz miyiz ?
http://www.ntvmsnbc.com/id/25318846/

kaldı ki google her zaman microsoft,yahoo,facebook gibi markalardan daha güvenilirdir.
özellikle facebook'un anlaşması google'ın değişecek olanına göre bile kat be kat daha ağır.
tabi bizim kitle facebook sözleşmesini okumadığı için bilmiyor, bunlar zamanında çok konuşuldu belki ama şimdi unutuldu.
bir de zaten şu var ki lisans sözleşmelerinde her zaman değiştirilme özelliği saklı tutulur.
bu demektir ki hizmet aldığınız herhangi bir firma size sormadan imzaladığınız anlaşmadaki bir maddeyi değiştirebilir ve size haber vermek zorunda da değildir.
google bu konuda kötü niyetli olsa neden önceden haber versin.
dediğim gibi olay böyle büyük çapta olsa büyük tepkiler gelirdi her yerden, SOPA meselesinde olduğu gibi.
o yüzden kararlarımızı duygusal değil biraz mantıksal verelim.
saygılar...

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bu yazdıklarım son iki gündür yaptıklarım...elbette zamanla alternatiflerden de kurtulurum inşallah:)Ama şunu ayrıca belirtmek isterim ki; ülkemizden çıkan her türlü projeyi desteklemek istiyorum.Duygusallıkla alakası yok. Şunu hepimiz biliyoruz ki her an gogole'ın takibi altındayız. Ben biraz nefes almak istiyorum:)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Düşündüm taşındım internette çokk faal biri olarak bende bırakıyorum arkadaşlar, hatta bundan sonra format attığım tüm bilgisayarlara varsayılan olarak asla google bileşenlerini kurmayacağım istemeyen format attırmasın, Google lı bizler büyüttük bizler küçültebiliriz.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Aynen googleye bi dur demek lazım öyle kullanıcılara dayatma ile olmaz .

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Kullandigin bircok teknolijinin lisansi goglede teknolojiye bu kadar destek cikan internet devi bir sirkete ksmek bana biraz garip geliyor "daga dagin haberi yok" gibi birsey olmus bence

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
yazıyı güzelce okursanız asıl anlatmak istediğim noktayı anlayacağınızı umuyorum:)

ayrıca her şey bir kişiyle başlarmış:) gerçi benim amacım google'a isyan başlatmak değil kendimi google'dan kurtarmak:D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
bende bütün google servislerini bırakmıştım. bing'e geçmiştim ama yandex de cazip gelmeye başladı:) yandex nasıldır ?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
bende bütün google servislerini bırakmıştım. bing'e geçmiştim ama yandex de cazip gelmeye başladı:) yandex nasıldır ?
Resim ararken yandex hoşuma gitti ama diğer aramalarda google kadar iyi değiller şu an için en azından .İlerde daha iyi olurlar umarım :D

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
bizim insanımızın en büyük yanlışı kararlarını duygusal vermesi
google sanki kirli bir iş yapmış da bu açığa çıkarılmış gibi
google bize kendi anlatmadı mı, arama motorunun sağ üst köşesindeki kocaman yazılardan öğrenmedik mi hepimiz.
google'dan öğrendiğimiz bilgi ile google'ı sanki suç işlerken yakalamış gibi yargılamak garip değil mi
global bir olay karşısında diğer kitlelerin ne tepki verdiğine de bakmak lazım.
bu konu hakkında genel ve büyük bir tepki yok.
olay şu ki önceden hizmete göre değişen farklı anlaşmalar şeklinde olan gizlilik politikaları biraz sadeleştirilerek her platforma uygun hale getirilmiş.
sizin abarttığınız kadar birşey olsa bütün dünya ayağa kalkardı.
tek akıllı biz miyiz ?
http://www.ntvmsnbc.com/id/25318846/

kaldı ki google her zaman microsoft,yahoo,facebook gibi markalardan daha güvenilirdir.
özellikle facebook'un anlaşması google'ın değişecek olanına göre bile kat be kat daha ağır.
tabi bizim kitle facebook sözleşmesini okumadığı için bilmiyor, bunlar zamanında çok konuşuldu belki ama şimdi unutuldu.
bir de zaten şu var ki lisans sözleşmelerinde her zaman değiştirilme özelliği saklı tutulur.
bu demektir ki hizmet aldığınız herhangi bir firma size sormadan imzaladığınız anlaşmadaki bir maddeyi değiştirebilir ve size haber vermek zorunda da değildir.
google bu konuda kötü niyetli olsa neden önceden haber versin.
dediğim gibi olay böyle büyük çapta olsa büyük tepkiler gelirdi her yerden, SOPA meselesinde olduğu gibi.
o yüzden kararlarımızı duygusal değil biraz mantıksal verelim.
saygılar...

Sana katılmakla birlikte bir kaç bişey eklemek istiyorum. Yani şimdi bu kadar yaygara koparan arkadaşlar Google'ın bundan önceki sözleşmelerini okuyupta mı kullandı bu servisleri. Herkes o kutucuğu tıkladı ve kabul ediyorum dedi. Şimdi adamlar sadeleştirilmiş ve okunabilir anlaşılabilir birşeyle çıkıyor karşılarına vay efendim Google şöyle Google böyle. Çok garip bir milletiz vesselam. Neyzen Teyfik'den bişey geldi aklıma;

Türk milleti gariptir ne yapacağı belli olmaz
*bne dersin kızarda, ***kersin aldırmaz

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Mesenger de ekmek Su gibi idi ama ışte facebook trend oldu Mesenger boş oldu.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Her konuda haklısın ancak arama konusunda Google' ı şu an değişmem.

Neredeyse tüm arama motorlarına göz gezdirdim ama Google gibi istediğim sonuca ulaşanı görmedim. Eğer karşısına güçlü bir alternatif arama motoru çıkarsa neden değişmeyeyem ki...

MCITP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
google amcam olmadan asla diyenlerdeyim sanırım...hayatımdaki en iyi amcam ne sorsam yalan yanlışta olsa cevap verdi...o yüzden bu söz benim için söylenmiş sanırım...huylu huyundan vaz geçmez :D:D

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Bu dakikadan sonra bende chorome yi, google aramayı hepsini iptal ettim , arama motorum yandex, tarayıcım ise operadır... :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Tarayıcı olarak Firefox ve Opera, arama motoru Bing,Yahoo,Yandex ve ara.com.tr,eposta servisi olarakta ben yıllardır hotmail kullanırım bi zararını görmedim.. Ayrıca Yahoo ve mail.com da gayet iyi kullanılabilir.. Translate olarak bing translator eniyisözlük altyapı sitenin kendisine ait çeviribilişimtürk, sözlükok.net ve babylon kullanılabilir.. Sosyal ağa gelince bence hiçbiri güvenli değil mesela facebook ta yeni üyelik alırken sürekli telefon numarası isteyip duruyor aksi halde hesabını aktifleştiremiyorsun arkadaş ben telefon numaramı facebooka neden vereyimkii??..

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
arama motoru ve mail olarak yandex'e geçtim şu ana kadar memnunum :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Microsoft'ta yapıyor aynı şeyi ama Google son yıllarda çok azıttı..

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Yandex bu sayede bayağı bir yan-daş toplayacak gibi gözüküyor. Birisinin yanlışı diğerinin fırsatına dönüşüyor. Şu işe bak..