aruchan.blog
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 56

Evet evet yanlış duymadınız. Artık Google amcaya yavaş yavaş elveda diyorum. Bunu da ilk siz SDN kardeşlerimle paylaşmak istedim.
İşte bu konuda yaptığım şeyler:
-İlk olarak aylardır kullandığım Google+ hesabımı sildim. (zaten facebook ve twitter kullanmıyorum)
-Sonra varsayılan tarayıcım chromedan operaya döndü.
-Arama motoru olarak ta yandexle anlaşma imzaladık. Aramalarımı kaydetmeyeceğine ve beni takip etmeyeceğine söz verdi

- En kısa sürede başka bir mail adresine geçip gmail hesaplarımı da sileceğim.
-Google mapsi işim düştükçe kullanabilirim ama yandex haritalarına da cazip geliyor.
-Çeviri konusunda daha iyisini bulana kadar şimdilik Google translatei kullanmaya devam edeceğim.
Durup dururken ne oldu?
Aslında Google mart ayında kullanıcı sözleşmesini değiştireceğini söylediğinden beri kafamı kurcalıyordu yeni sözleşme. Bir anda kararımı verdim: googledan mümkün mertebe uzak duracağım. Bunu deyince akla acaba gizli iş mi çeviriyor? sorusu gelebilir ama herkes gibiyim ben de

Peki şimdi neler yapmayı düşünüyorum?
-Sosyal ağ olarak quup ve pinteresti denemeyi düşünüyorum. İkisi de patlama yapmak üzereymiş!
-Pek ümidim yok ama Türkiyenin ilk arama motoru çıkıyormuş: geliyoo.com Ona geçebilirim ilerde. (gerçi arama.com, ara.com.tr ve attabot.com da ilk olduklarını iddia ediyor) Söylentiye göre istenmeyen içerikleri arama sonuçlarında göstermiyormuş. Bir de vizilda.com isminde twitterın Türk kardeşini yapmışlar ama henüz beta aşamasındaymış

-Yine aynı ekip yeni bir browser çıkarmayı düşünüyormuş. Çıkarsa hemen geçiş yapabilirim

-Google Plustaki oyunlarla çok zaman öldürdüğümü gördüm. Artık zamanımı okumaya, yazı yazmaya, kendime ve yakın çevreme ayırmaya karar verdim.
-Son olarak ta yıllardır kafamın içinde dolanıp duran projeleri yavaş yavaş dışarı çıkaracağım.
Artık daha AKILLICA davranmaya başladığımı düşünüyorum ya da yaşlanıyorum

Acaba siz ne düşünüyorsunuz?