Elmacik ve Arbalot veda eder..

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Hoyda bre :D

Eğer geçişle alakalı bir suçlu aranıyorsa, o adam benim :)

Fotoğraf galerisi, sosyal gruplar, arkadaş listesi, gelişmiş ajax uygulamaları, vb...

Daha birçok sebep var geçmek için. Siz, görüntüye takıldınız kaldınız. Onu da hallediyoruz. Bu, geçiş teması. Size, seçmeli temalar vereceğiz.

Geçişin kötü bir karar olduğunu, bize nedenlerle beraber açıklarsanız, gereken çözümü aramaya hazırız. İzafi nedenler yerine, şu kodlamada veya şu uygulamada SMF'te böyleydik ama burda böyle kaldık deyin çözelim.

Programcıların hepsi tatil yapıyorlar. İş olmadığından hepsi zenci oldu.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Suçlu aramıyoruzda daha biri çıkıpta Süper olmuş iyiki geçtiniz Vb'e demedi.neyse bekleyip göreceğiz.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Evet Katılıyorum! Ana Sayfaya Dönmek İçin Adres Çubuğunu Değiştirmek Zor Oluyor ;)

Elmacık Ve Arbalot Sizin İçin Hayırlısı Ne İse O Olsun ;)

Opera kullanıyorsanız hızlı erişimden kısayol ayarlayabilir(örneğin bende CTRL+1 yapınca sdn anasayfa açılıyor),firefoxta yer imi olarak ekleyerek tek tıkta anasayfaya erişebilirsiniz.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Çok kişi tebrik etti. Mutsuz olan kişilerin sayısı çok az ama bizim görevimiz, herkese tam istediği gibi bir web sitesi sunmak ve bunun için gerekiyorsa da gece gündüz çalışmak.

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben diyorum Vbulletin çok süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Elmacık, burda ol burda kal gidersen parçalarım seni :D
Arbalot, sen burda kal gitmeyin emi :)

ikiniz için de ve SDN için de hayırlısı olsun...
istemezdik ama kısmet demekten başka çare yok :(

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Elmacık'ı yazılarından tanıyorum, keşke daha yakından tanıma imkanım olsaydı, ayrılmasına gerçekten çok üzüldüm !!!

bence bu ayrılma olayını birkez daha düşünsün, bütün yazıları okudum, kimse gitmesini istemiyor :(

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gitmediğinize sevindim sizlerle çok mutluyuz Elmacık.Bizi bırakmayın sakın.

Bu arada ben unutmuştum SMF'de Test Index gibi birşey yazıyordu her yerde sanırım benden kaynaklı bir sorundu onu sana soracaktım Elmacık ama sonradan vB'ye geçildiğini gördüm bıraktım.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aramızda hala olmanız çok güzel üstad'lar.Forum iyi kötü oalyına girmiyorum ama fazla cicili bicili olan şeyleri sevmem :)

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
piyasadaki diğer forumlar gibi olmuş bence bir fark olmalı sdn de.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
:) sorunun nerede olduğunu ısrarla soruyorum ama siz de aynı ısrarla neden ve detay belirtmeden beğenmediğinizi yazıyorsunuz değerli dostlar.

bu tutum, bir süre sonra bu eleştirilerinizin, değerlendirilme çabalarına da zarar verecektir.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Sorun sanırım bütün forumlarda vbulletin kullanılması. Tüm forumların yapısının aynı şekilde olmaya başlaması. Tema, eklentiler vs. Ama vbulletin smf den biraz daha kullanışlı olduğu için vbulletine sistemine geçildi diye söylenildi diye hatırlıyorum. Üyelere daha kolay ve kullanışlı bir forum yapısı hazırlanmaya çalışılıyor. Herşeyi hemen beklememek gerekir zaman ile değişiklikler olacaktır.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Şu anda 4 geliştirici, hem altyapı, hem hızlı sunucu hem de görsel özellikler için çalışıyor.

Bir de bu başlığın hedefini şaşırtmayalım isterseniz.

Arbalot ve Elmacık beylere şükranlarımızı sunuyoruz.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Merhabalar arkadaşlar.

Aslında herkesle tek tek konuşmak, tek tek tokalaşmak isterdim, güzel sözlerinizden ötürü kendim ve kardeşim Arbalot adına çok müteşekkirim. Daha önce de ifade ettiğim gibi, SDN'de güzel arkadaşlıklar kazandık, Troy amca daha bize ne şekerler verecek, biz sadece forumdan ayrıldık. Hatta adımızın künyede kalmasını istedi kendisi. Umuyoruz ki başka projelerde bir araya gelelim.

Artık SMF ve vBulletin olayına girmiyorum Troy "bazı kelleler kopabilir" dedi korkuyorum. Alışırsınız diyelim, ya da "bu da gelir bu da geçer alışmalısın" mı deseydim? Gerçi bu canımı sıkıyor, vazgeçtim..

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
alışılırsınız arkadaşlar fazlada irdelemeyelim bence.her sistem geliştirilmeli zamanla böyle bir karar alınmış öyle yada böyle alışmalıyız.Sdn referandumlarını çok gördük millet neden üyelere sorulmadı falan diyor takıldıkları konu bu :) sabah bir uyandım kalktım birde ne göreyim forum tepetaklak bende yadırgadım tabiki ama alışmak zaman almaz insanoğlu her ortama ayak uydurur :) bende henüz sistemden tam randıman alamasamda ilerleyen zamanlarda oturacaktır görüşündeyim...

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
Sevgili Elmacik ve Arbalot; bu zamana kadar bizler için yapmış olduğunuz çalışmalar takdire şayandı. Gönül isterdiki birlikte olalım ama biraz kılişe olasada hayırlısı olsun (ki söylenmesi en oturaklı ve doğru söz aslında budur) .

Moderatörlük kararınızdaki nazik geri çevirmenizi bi çok kişi anlamasa da en yakışanı bu ve siz de bunu (yani benim kafamdan geçenleri) düşünerek reddetmişsinizdir. Gerçi SDN'nin diğer sitelerden farkı da şu; görüşler, üye-admin-global mod-mod farketmeksizin , fikirler ve doğru söz dikkate alınmakta. O yüzden orada profesör değil de kocaman bir Elmacik ve Arbalot yazısından gözlerimiz başka bişeyi görmez olacak ;)

başarılı projelerin devamında sizleri de görmek dileğiyle...

Edit: bazı yazdıklarımı daha sonra okudumda yanlış anlaşıma yol açacağından tarafımdan düzenlenmştir. :)

Son düzenleme:

viveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyla alakam yok ama
tag.png
http://forum.shiftdelete.net/forum-hakkinda/43627-elmacik-ve-arbalot-veda-eder-new-post.html Elmacik ve Arbalot veda eder baslıklı konuyu elmacık ve acrobat reader diye okuyan bi ben varımdır heralde (:

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Elmacık ve Arbalot, yolunuz açık olsun.. Yaptıklarınız unutulmaz. SDN'de dolaşmanın zevkli yanlarından biri yitirildi üstelik bunu siz geliştirmiştiniz. Lakin emeğinize her ne kadar saygı da duysam daha önce de demiş olduğum gibi bir takım fedakarlıklar yenilikler için mutlaka yapılmalı(Tabii bu fedakarlıkların büyüklüğü söz konusu olunca insanların beklentileri de artıyor, umarım çoğu zaman olduğu gibi kaş yapalım derken göz çıkartılmamıştır.).
Umarım daha iyi işlerle bir gün karşımıza çıkarsınız...

keyfedeğer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forumda katılımım sıfıra yakın ama bikaç kelam edebilirim diye düşündüm. Çevremizde pekçok şey hatta tamamı tüketilir. İhtiyaçlarımıza cevap veremediği için yerini yenisi, daha iyisi alır. SDN ninde tema olarak seçtiği konu bu durumun en hızlı yaşandığı endüstri. Troy da topicteki ilk mesajında buna vurgu yapmış ama teknik olarak vbulletine neden geçtiğinin cevabını tam olarak vermemiş. Peki SDN ailesinin [eğer ihtiyaçları karşılamıyor ise] SMF scriptinden sonra geçmesi gereken sistem vbulletin midir? İhtiyaçlara göre belkide ..

Ama diğer bi taraftanda düşünmeden edemiyorum sdn ar-ge ye takviyelerle [ne kadar yeterli yetersiz bilemiyorum belkide takviyesiz] bir takım oluşturulup kendi sistemini yazmak için harekete geçemez miydi? SDN, bir sonraki adım olarak kendi yazdığı sistemi kullanmaya başlasaydı vites büyütmek adına cesaretli bir adım atmış olurdu. Üyelerinde bunu olumsuz karşılayacağını sanmıyorum. Kendi sistemine sahip bir sitenin parçası olmak [en azından eski üyeler için] heyecan veren bir fikir olduğu gibi, aidiyet duygusunu gelişmesine neden olurdu. Troy un ilk mesajında dediği gibi "Hedefimiz, size çok daha kullanışlı bir web sitesi sunmak". Bu ancak daha çok kontrolle mümkün olabilir. Üyelerin isteklerini kendi yazdığınız sistem üzerinde daha yetkin biçimde gerçekleştirebilirsiniz sanıyorum.

Ayrıca bir sitenin özellikle buranın özgünlük gibi bir kaygısı olmalı bunun içeriğin yanı sıra altyapı ve teknik detaylarıylada yapılması daha bir farkındalık yaratabilir.

Bu çok mu zor? Bilemiyorum. Ama bir yerlerden başlanmalı diyorum neden SDN olmasın ki.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Sıfırdan bir forum yazmak, ekibimiz için en az 6 aylık bir proje. Maalesef şu anda bunu göze almamız mümkün değil.

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Smf i bu kadar kişinin sahiplenmesi bence Sdn'e özel olmasıydı Smf kullanan siteler çok az we az olan değerlidir ;) tıpkı el yapımı arabalar gibi...

herneyse geçiş gerçekleşti sorulsaydı Smf kalsın derdim ama şu anda binlerce forumda gördüğüm Vb war ileriki zamanlarda iyiki geçmişiz diyenler olacağı gibi beğenmemeye dewam edenler de olucaktır demokrasi bu yüzden war çoğunluk ne isterse o olur..

forumda çoğunuz kadar aktif olmasam da sdn özel biryer we hep özel kalıcak yine giricem sizler gibi karşı olsam da sizler gibi yine buradayım ;)

Troy neyi beğenmediğimizi sormuş SDN i böyle sıradan görmek istemiyoruz Troy önemli olan eklentiler eksikler weya tema değil ben SDN i sıradan görmek istemiyorum.. we umarım anasayfaya dokunmazsınız biz anasayfayı böyle sevdik o da birgün değişirse günde birkaç kez güncellenen Teknoloji sitesi olmaktan öteye gitmez (bana göre)

son olarak elmacık we arbalot bizleri bırakmadığınız için teşekkürler en azından benden fazla online olun :)

MasterX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çünkü programcı olarak vBulletin'in kodlamasını pek beğenmiyoruz. Eminim ki bir çok webmaster da bizimle aynı görüşe sahip. Tabi ki vBulletin'i geliştiren yazılımcılar bizden daha tecrübeli ve daha bilgililer, zaten bizim vB'den uzak durmamızın özel nedenlerinden birisi de o; bu kadar tecrübe ve bilgiye rağmen bu denli kirli kodlama yapılmış olmasını tuhaf karşılıyoruz.
vBulletin'in neresini beğenmiyor sunuz anlayamadım ? vBulletin'in kodlaması kirli kodlama mı ? Dünya'daki en iyi forumların çoğu vBulletin'i kullanıyor.Nitekim artık SDN'de vBulletin'i seçti.

Son düzenleme:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
@Keyfedeğer, bu kadar az katılımına karşılık yorumun çok samimi ve değişik bir bakış açısı, takdir emek istedim. Tabi Troy'un dediği gibi, kendi forum sistemini geliştirmek uzun bir süreç ve daha fazla tecrübe gerektiriyor; ben, Arbalot veya şu andaki değerli geliştirici arkadaşlarımız vBulletin gibi sistemleri geliştiren programcılar kadar tecrübeli ve bol vakitli değiliz; yine de düşünmedik değil, listenin belki de ikinci sırasında yer alıyor, sonuçta bir adım atmak, yola başlamaktır, başlamak da yarısını bitirmektir.

@MasterX, sanırım önce hoşgeldin demeliyim. :) vBulletin kodlarını neden beğenmediğimi ve neden kirli kodlama dediğimi aslında açıklamıştım, ama konu vBulletin mi SMF mi konusuna dönmeden, eğer bir webmaster olarak fikir alışverişinde bulunmak istersen özel mesajlarla yazışabiliriz. :)

Sevgiler.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Elmacık Adana buluşmasına gelicen dimi abi :D