Elmacik ve Arbalot veda eder..

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
SMF Vbulletin ay benım bu konularda hiç bir bilgim yok :) Aceba o ne dedi bu ne dio diyorum kendime ;)

Hemen bişiler öğrenmem Lazııııııımm ;)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Hayırlı olsun yine de Elamcik ve Arbalot'un forumdan tamamen kopmamış olması güzel arada kendilerini yine göreceğiz sanırım ;)

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hayırlısı olsun canım hemşehrim yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum size.biraz yormuştum elmacık'ı bira ara teşekkürler :) ;)

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Umarım evvelki katılımı standart üyeykende gösterirsin, sevgili Elmacik. Çok fazla şey biliyorsun, bu sebepten buradaki insanlara karşı bir takım sorumlulukların var. Muvaffakiyetler diliyorum, Allah utandırmasın.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
189
açıkcası forum vBulletin'e geçtiğinden beri daha az girer oldum siteye. Eski düzen çok güzeldi ve çok kullanışlıydı. bence SDN hayatının hatasını yapti gibi geliyor bana...

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
açıkcası forum vBulletin'e geçtiğinden beri daha az girer oldum siteye. Eski düzen çok güzeldi ve çok kullanışlıydı. bence SDN hayatının hatasını yapti gibi geliyor bana...

+1

hazır değildik gibime geliyor.bu kadar çok farklı ses farklı yorum olmasının nedeni de bu.en azından forum kullanıcılarıyla bi anket yapılabilirdi.sistem kaldırmıysa smf yi en azından daha yeterli bi hale getirilebilirdi.tamam bunlar hep maddiyata bakan şeyler ancak bence de geçiş işlemi çok sancılı oldu.hala da bir sürü hata ile karşı karşıyayız.zamanla düzelir deniliyor ama zaten düzenlisi varken bozup yeniden yapmak ne bilim ilginç yani.

yokuş aşşağı son sürat giden bir tırın koca bi kayaya toslaması gibi oldu kullananlar açısından.ne nerde alışmakta güçlük çekiyorum halen.

eğer varsa bir ihtimali eskiye dönülmesini istiyorum.ancak mümkün değil sanırım.

o yüzden şöyle bi anaysayfaya bakıp dönesim geliyor.foruma girdim mi sanki başka bi linke tıklıyorumuşum hissinden kurtulamadım.

elmacık gerçekten de kalite bi insan fikirleriyle yorumlarıla bunu ziyadesiyle kanıtlıyor.
ayrıca işinde de iyi olduğunu hepimiz gördük.
bize alınan kararlara saygı duymaktan başka çare yok.ama sitenin ziyaretçi sayısı düşecek gibi bi his var içimde.istemeden de olsa böyle düşünüyorum.

hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.inşallah daha iyi yerlere gelir bu site ve bu forum.

saygılar....

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Anasayfa butonun olmaması beni çok rahatsız ediyor.

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
daha bir cok eksik var.. Umarm en yakın zamanda sık Kullandığım bazı özellikler gelir.. Elmacık hakkında hayırlısı Yazılarını okumak ayrı biz zevkti.. ;)

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Yeni sisteme geçiş hayırlı olsun öncelikle..

bunu bekliyordum hatta forum güncelleme konsuna yazmıştım.. "vulletine geçildi.. SMF üstadları kalcakmı " diye..

burada olmanıza sevindim.. sizin engin bilgilerinize yorumlarınıza baş vurmak gerekebilir..
sizi simplemachine'de takip edicem zaten..

hocam Troyunda dediği gibi.. olası bi moderatörlük teklifine ne diyosunuz ?..

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Elmacik ve Arbalot İkizinde Ellerinize Sağlık, Diğer forumda isteklerimizi geri çevirmeyip foruma özellik kazandırdığınız için teşekkür ederim. Elmacik forumlarda yokluğunu hissetirme gördüğün gibi arz-talep var yorumlarına :) aynı şekilde bende aktif katılım yapmanı isterim, Arbalot'u da umarım Başka başlıklara mesaj yazarken Görürüz :) Modluk konusunda da bence Elmacik'in kararına saygı duymak gerekir, bir bildiği var ki kibarca geri çevirmişler belki başka sitelerin teknik sorumlusu olurlar ama Elmacik rumuzunu kalın puntolu görmek güzel olurdu listede :) Tekrardan İkinizinde Ellerinizie sağlık...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Sanırım çoğunluk vBulletin'e geçilmesinden rahatsız, "ben demiştim" diyemiyorum artık admin değilim Berkin faktörü var korkuyorum. :P

Troy'un dediği gibi, zamanla alışırsınız ve yeni geliştirici arkadaşlar forumu üyelerin genelinin istediği hale getireceklerdir. Belki biraz zaman alır ama orasını kırp burasını genişlet derken kullanışlı bir şeyler çıkabilir ortaya.

Geliştiriciliğimiz; ilk başta söylediğim gibi ve Troy ile Arbalot'un da dediği gibi, biz SDN'liyiz, yani forum konusunda çalışmalarımızı noktaladık, ama diğer projelerde birlikte olacağız inşallah. Bu arada SMF konusunda başka bir kaç forumda geliştiricilik yapmamız da söz konusu, Troy da bir ara bir haber verecekti bekliyoruz bakalım. :P

Yorumlarımız; Arbalot benden daha kararlı bir adam, foruma uğramaz etmez, sadece işini yapar. En güzeli; çünkü ben dozunu kaçırdım son zamanlarda. Ben de doğrusu forum üzerinde çalışırken giriyordum çoğunlukla. Dolayısıyla eski aktivitemi göstermeyebilirim; yorumlarım hakımda söylediğiniz sözler her ne kadar gurur okşayıcı da olsa, emin olun ki birazcık kitap okuyup düşünmeye zaman ayırırsanız muhtemelen çok daha iyisini sizler yapacaksınız.

Moderatörlüğümüz; sanırım en fazla "fahri moderatör" olabiliriz. :) Çünkü moderatörlük, hele bir de global moderatörlük çok yoğun bir tempo ve alakalı alakasız her konuyu takip etmeyi gerektirir. Herkes yapamaz, örneğin ben yapamam. Dolayısıyla da yapamayacağım bir görevi kabul etmek pek hoş olmaz.

Bu arada kendini kandırma Troy vBulletin açık kaynak değil. :P Hatta kodları şifreli olsaydı müdahale etmek daha kolay olurdu. :P Şaka bir yana, ArGe grubunda yazdığım gibi, (muhtemelen Ozan ve diğer arkadaşlar da gördüler), çok basit kodlama hataları içeriyor. Evet bu konuda taraflıyım, itiraf etmem lazım, ama tabi ki kanıtlanabilir şeyler söylüyorum.

Sanırım üyelere daha net şeyler söylenmedi; SDN'nin vBulletin'e geçmekteki temel amacı Google optimizasyonu. Bizler bu konuda vBulletin'in diğer sistemlerden bir farkı olmadığını düşünsek de, vBulletin yazılımının Google'da daha çok çıktığı kanısı var. Kanıtlanmış bir durum yok, hatta bana göre yanlış da bir kanı bu, ama SDN bu konuda şansını denemek istedi. SDN'yi aldığı kararda gönülden destekliyor, daha iyi olmasını da temenni ediyoruz.

Son düzenleme:

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hayrına şerrine ne dilerseniz dileyin eskisinin bundan daha iyi görünümlü olduğunu kabul etmeyen nadir olacaktır. Ayrıca geliştiricilerinde "üyecik" olarak devam etmesini kimse istemez...

nihayetinde sonuç = >

........ hiç .....

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yolunuz açık olsun dostlar :)
Bir kod bilgisine sahip olmamakla birlikte smf nin gerçekten sdn ile bütünleştiğini düşünmüştüm bir aralar.Smf yi sdn ve kodlamada emeği geçen arkadaşlarla tanıdım.Elinize sağlık.Smf yi tanıttığınız için teşekkürler.

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ne diyelim. SDN yaptığınız hizmetlerden ötürü teşekkür ederim. Ayrılacağınız için üzgünüm ama Vbulettinde mesaj gönderme sistemi hızlı keşke bu smf'de olsa daha iyi olurda Smf'de art arda mesaj gönderebiliyorduk bunda yok. Neyse yeni yapacağınız proje ve çalışmalarınızın başarılarını dilerim. Bir gün tanışmak ümidiyle

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
peki vb ye geçiş için üyelere danışıldımı ya da oylama gibi birşey oldumu.lütfen smf ye geçin bu hali ile diğer forumlardan bi farkı yok gibi...

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sanırım üyelere daha net şeyler söylenmedi; SDN'nin vBulletin'e geçmekteki temel amacı Google optimizasyonu. Bizler bu konuda vBulletin'in diğer sistemlerden bir farkı olmadığını düşünsek de, vBulletin yazılımının Google'da daha çok çıktığı kanısı var. Kanıtlanmış bir durum yok, hatta bana göre yanlış da bir kanı bu, ama SDN bu konuda şansını denemek istedi. SDN'yi aldığı kararda gönülden destekliyor, daha iyi olmasını da temenni ediyoruz.

Tam tahmin ettiğim gibi :(

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
peki vb ye geçiş için üyelere danışıldımı ya da oylama gibi birşey oldumu.lütfen smf ye geçin bu hali ile diğer forumlardan bi farkı yok gibi...
malesef çoğu üyemiz kodlamaları bilmiyor o yüzden sorulması kötü olurdu kanaitindeyin. sorsak SDn üyelerine Asp ney,Php Ney, html ney diye çogu kişi bilmez o yüzden kimseye sormadan yapmaları iyi olmuş

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
kodlamayı bilmekle ne alakası var.. foruma webmaster aranmıyo..

yönetim kendi arasında seçmişler ama bence sormaları gerekirdi üyelere.. uygulanmasada fikirlerini almak önemli

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sen öyle san ! Yeni sisteme geçilince herkes smf daha iyiydi falan denildi , smf'nin artılarından bahsedildi. Vbulettin'in kodlama yapısından ücretinden eksileri söylendi.

SDN'de web konusunda gayet bilgili bir kitle var ! Bilip bilmeden yorum yapmayalım.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
murat bana mı dedin.. alta yazdığın için bana gibi

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
sizi tanımak çok güzeldi. Ben Hala sevmedim burayı tema çok soğuk nerede smf nin o sıcak yüzü :(

Umarım sdn den iritbatı koparmazsınız. Sizi yine burada yazarken görmek isteriz. Herşeyin hayırlısı Verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz.

Bu arada smf yi geri istiyoruz......

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Gereksiz tartışmaya gerek olmadığı kanısındayım. Neticede herkes kendi penceresinden bakıyor olaya. 36.968 üyenin 10.000 civarı web konusunda bilgili olsa çok iyi bir sayıdır (bence)

Yönetim üyelere danışmamayı uygun görmüş danışmamış. Yapacak bir şey yok. Tabi sırf SEO için SMF'yi terketmek bana hoş gelmedi, bu da bir üye olarak benim görüşüm.