Elmacik ve Arbalot veda eder..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Merhabalar arkadaşlar,

Bu yazıyı Elmacik olarak ben yazıyorum ama sevgili dostum Arbalot'un adına da yazıyorum. Biliyorsunuz biz uzun zamandır (sanırım tam olarak 1 yıl), SDN'nin forum geliştiricileri olarak bulunuyoruz burada.

Geçen ay SDN, yönetim olarak vBulletin'e geçme kararı aldı. Konu ilk olarak SDN yönetim grubunda oylamaya açıldı ve Troy'un Berkin baskısını kullanarak (100 oya karşılık geliyor kendisi) kazandığı oylama sonucu vBulletin'e geçilmesine karar verildi. SDN yönetimi Elmacik ve Arbalot'un geliştirici olarak kalması konusunda çok ısrarcı oldu sağolsunlar. Zira çok güzel arkadaşlık kurduk SDN'de, kalktık değişik yerlerden İstanbullar'a gittik, SDN için epey zaman harcadık karşılıklıklı emeklerle.

Ancak ben ve Arbalot SDN ile SMF sayesinde tanıştık. Çünkü ikimiz uzun süre SMF yazılımının resmi Türkiye temsilciliğini yaptık. Bu süreçte "neden SMF ve neden vBulletin değil" sorularına cevap vermiş kişiler olarak SMF'ten vBulletin'e geçiş yapmayı kendimize yakıştıramadık. Çünkü programcı olarak vBulletin'in kodlamasını pek beğenmiyoruz. Eminim ki bir çok webmaster da bizimle aynı görüşe sahip. Tabi ki vBulletin'i geliştiren yazılımcılar bizden daha tecrübeli ve daha bilgililer, zaten bizim vB'den uzak durmamızın özel nedenlerinden birisi de o; bu kadar tecrübe ve bilgiye rağmen bu denli kirli kodlama yapılmış olmasını tuhaf karşılıyoruz.

Bu sebepleri göz önünde bulundurarak, Troy'un kalmamız konusundaki bütün ısrarlarını kibar bir şekilde reddetmek zorunda kaldık. Ama "SDN'nin bize ihtiyacı yok, eminiz daha iyisini yapacaksınız" demeyi ve bunu temenni etmeyi de unutmadık, o yüzden Troy da kırgınlık göstermedi sağolsun, buradan tekrar hakkını helal etmesini istiyoruz kendisinden, aynı zamanda teşekkürlerimizi sunarak.

İkimiz şu andan itibaren tamamen sizler gibi standart üyeleriz, herhangi bir yetki veya görevimiz yok. SDN forumun teknik arızalarında artık Ozan'a (webmaster isimli arkadaşımız) mesaj atacaksınız. SDN aynı hızla hatta umarım daha büyük bir ivmeyle gelişmeye devam edecektir.

SMF'ten vBulletin'e dönüşüm konusunda bizim katkımız çok az oldu, sağolsun genel olarak Ozan bu işi tek başına yürüttü. Biz çoğunlukla telefonla fikir vermekle yetindik.

Yeni forum hakkındaki düşüncelerim:
Teması SMF'e göre çok güzel, ancak çok kullanışsız buldum. (Bu benim vBulletin hakkındaki genel görüşüm.) Aynı zamanda basit ama çok işe yarar bir takım fonksiyonelliklerden yoksun. Dönüşüm işleminde de şifrelerde çok sıkıntı yaşandı, zaten profesyonel bir çözüm olan vB'nin, benim gibi amatör bir geliştiricinin aklına gelen (ki bu fikrimizi Ozan hayata geçirdi dönüşüm sırasında) şifreleme işlemini vBulletin'in yüksek maaşlı geliştiricilerinin düşünmemiş olması çok ilginç ve amatörce olmuş.

Gördüğüm kadarıyla kullanıcılar tam ikiye bölünmüşler. :) Bir kısmı "oo süper olmuş, çok hızlı" derken, bir kısmı da "bu ne ya hiç beğenmedim ayrıca çok yavaş" görüşünü paylaşıyorlar. Forumdaki üyelerin bir kısmının "çok yavaş", bir kısmının "çok hızlı" demesinin ilginç olması yanısıra, üyelerin neredeyse tamamı alışmakta güçlük çekiyorlar belli ki. Ben bile çok yabancı hissettim kendimi. :P

Ayrıca SMF'te kullandığımız (veya benim veya Arbalot'un geliştirdiği bir takım özellikler) şu anda vBulletin'de yok, yeni geliştiriclerimiz bunları zamanla entegre edecektir. vBulletin'in SMF'ten daha fazla özelliğe sahip olduğunu söylememe de gerek yok sanırım, mutlaka farkına varmışsınızdır. Bu özelliklerin bir kısmı SMF'ten epey üstün iken, bir kısmının da gereksiz olduğunu ve bu nedenle kullanımı zorlaştırdığını, sistemi de yavaşlattığını düşünüyoruz. Tabi bu durum webmasterların işini ayrıca zorlaştırıyor çünkü kod kirliliğini önemli ölçüde arttırıyor.

Sonuç: Artık ben ve Arbalot, çoğunlukla kendi projelerimiz üzerine yoğunlaşacağımız için, standart üyeler SDN'de ne kadar aktifse en fazla o kadar aktif olabileceğiz. Ancak SDN ile yollarımız sadece forum konusunda ayrıldı, bundan sonraki projelerimizde görüşme ve yine birlikte çalışma kararı alarak son verdik forumdaki birlikteliğimize. Yani hem arkadaşlığımız devam ediyor, hem de ümitle bekliyoruz ki ileriki zamanlarda iş ilişkimiz de devam etsin.

Herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Arbalot ve Elmacik.

Son düzenleme:

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Hayırlısı olsun diyelim o zaman. :(

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
unhappy.gif

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Elmacik ve Arbalot sizler ile çalışmak gerçekten çok büyük bir zevkti. Her ne kadar yüzyüze görüşememiş bile olsak internet ortamından SDN için gerektiğinde dönüm noktası sayılacak kararları beraber aldık. Gün gelmiş ayrılık kararı almışsınız bizim ise buna sadece saygı duymamız gerekir. Herşeyin hayırlısı olsun....

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Forumdan tamamen ayrılıyorsunuz diye korktum. :) Standart üye olarak kalmanıza sevindim. Arbalot'u pek tanımıyorum ama Elmacik abiyi forumdaki yazılarından dolayı tanıyorum ve kendisi sevdiğim Forum Geliştiricilerinden idi. Artık üye olarak sevmeye devam edeceğiz. :)

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hayırlısı olsun abi ben pek ısınamadım bu yeni foruma ama ne diyim alışacaz.

oksijudan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kararınıza saygı duyarak,hayırlısı olsun diyorum.

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hızlı olsada şu halini hiç beğenmedim ve vb yi normaldede beğenmiyorum... Ayrıca geliştiricilerinde durumlarının değiştirilmesini istemiyorum...

Son düzenleme:

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Forum sizin gibi 2 forum geliştiricisi kaybediyor. Bu çok acı bir durum. Ben kendi adıma çok üzüldüm.Keşke böyle olmasaydı. AMa hadi bakalım hayırlısı olsun

batigol-7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vbulletini sevmiyorum sevenide sevmiyorum elinde hali hazırda tıkır tıkır çalışan forumunu vbulletine tercih edenleride kınıyorum.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Phpbb3 gibi açık kaynak kodlu ve daha kullanışlı bir yapı dururken, vBulletin gibi paralı sistem kullanılması ilginç bir durum.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hayırlısı olsun ne diyelim karar sizin sayğı duyuyoruz dijital tünya çok büyük ama birgün karşılaşırız :D

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
oLsun genede burdasınız ama :)
Hayırlısı olsun...;)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Elmacik ve Arbalot beylere sonsuz teşekkürler.

Ne mutlu bize ki böylesine azimli ve çalışkan 2 arkadaşımız oldu. İnşallah birlikteliğimiz, çok daha güzel bir şekilde devam edecek.

Forum konusunda ise herkes görünen kısımlarla ilgileniyor ve bunda da haklılar. Ancak işin teknik nedenlerinden dolayı bu değişime mecbur kaldığımızı bildirmek isterim değerli dostlar.

Yüz binlerce mesaj, 30 binden fazla üye... Bunları bir forumdan başka bir foruma aktarmak gerçekten çok zordu. Bu zorluğu, laf olsun diye üstlenmedik.

Hedefimiz, size çok daha kullanışlı bir web sitesi sunmak Bunu, forumla birlikte ana sayfamızda da görebileceksiniz.

Bize zaman verin ve bu sürede hem bizim ürettiğimiz içeriklere ilgi gösterin hem de forumda da siz içerik üretmeye devam edin lütfen.

Elmacik ve Arbalot Bey, SDN ArGe üyesi olmakla beraber, yeni çalışmalarımızda kilit isimlerden olacaklar.

Bu arada ben kandıramadım ama siz kandırırsanız, kendilerini moderatör olarak görmek isteriz ;)

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
eee tabi şimdi smf uzmanları olduklarını ögrendik vb sevmiyolar SDN yide mi sevmiyolar moderatör olarak kalırlar tabi zaten burdan başka nerde mod luk yapacaklar buranın bi büyüğü google var ordada moda gerek yok

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Üzüldüm, çünkü işinizi profesyonel yapan insanlardınız, sevindiren taraf ise burada yani aramızda moderator olarak olmanız.

Bulletine alışmak zaman alacak biz üyeler olarak.

Son düzenleme:

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Elmaciiiikkkk abi :) Sakın bir yere gideyim deme ;) E sen şimdi geldin bizim aramıza normal üye olarak buraları sana süpürtmezmiyiz biz :) Vbulletin profesyonel olduğu kadar dediğin gibi gereksiz şeylerle dolu olan bir sistem..

Hayırlısı diyelim :)

Arbolat dicem sana yine abi kızma :D Kodlarla döverim seni dediğini unutmam sende nasıl olsa normal üyesin artık :)

Aramızda olmanıza seviniyoruz.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Walla Elmacik ve Arbalotun gitmemesine çok sevindim. Bu kalıcı değişiklik ise çok hoşuma gitmedi ama alışırız zamanla.

Arbalot

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Merhaba Arkadaşlar;

Elmacik kardeşimin de dediği gibi forum konusunda yollarımız ayrıldı bu demek değil ki bi< artık gidiyoruz.Biz herzaman burda olacağız, forumu takip edeceğiz, bize ihtiyaç duyulduğu anda elimizden geleni yapacağız.

Her sistemde olduğu gibi SMF ile Vbulletini de birbirinden ayıran önemli özellikler var.Bazı özellikler SMF daha profesyonel ele alınmışken bazı özellikler ise Vbulletinde daha iyi tasarlanmış.Bu vakitten sonra bize sadece hayırlı olsun demek düşer.

Umarım bu gelişimi hep korur SDN.

@Nmss intikam soğuk yenildiğinde lezzetlidir :)

Hakkı bey sizden özel bir ricam olacak foruma yazılan her Arbolat kelimesini Arbalot yaptırabilirmiyiz :D

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Ehehe Arbolat abi kızma ya :)

tamam vurarım kendime [dırş]Nmss[/dırş]

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Merhaba Arkadaşlar;

Elmacik kardeşimin de dediği gibi forum konusunda yollarımız ayrıldı bu demek değil ki bi< artık gidiyoruz.Biz herzaman burda olacağız, forumu takip edeceğiz, bize ihtiyaç duyulduğu anda elimizden geleni yapacağız.

Her sistemde olduğu gibi SMF ile Vbulletini de birbirinden ayıran önemli özellikler var.Bazı özellikler SMF daha profesyonel ele alınmışken bazı özellikler ise Vbulletinde daha iyi tasarlanmış.Bu vakitten sonra bize sadece hayırlı olsun demek düşer.

Umarım bu gelişimi hep korur SDN.

@Nmss intikam soğuk yenildiğinde lezzetlidir :)

Hakkı bey sizden özel bir ricam olacak foruma yazılan her Arbolat kelimesini Arbalot yaptırabilirmiyiz :D

Patron, ben de sizler gibi foruma alışmaya devam ediyorum. Dediğin özelliği bir kural olarak yazdırtıcam :) Arbolat yazdıklarında Arbalot olacak eski forumumuzda olduğu gibi. Hatta dilerseniz ceza da verelim ;)

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
dur o zaman ceza yürürlüğe girmeden bide ben deyim arbolat abiii :D içimde kalmasın diye :D

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Pardus'u savunan Troy'un açık kaynaktaki ısrar'ını smf'de sürdürmemesi benide şaşırttı. Ben smf deyince aklıma hemen SDN geliyordu. Adamlar ne güzel yapmışlar diye.

Açık Kaynak'taki ısrarın SMF'dede kullanılmasını isterdim. Umarım vbulettin e geçilmekle doğru bir kara alınmıştır

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Hayırlı olsun... Forum geliştiriciliğini bırakmanıza rağmen aramızda kalmanıza sevindim.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
ne diyim bilmiyom ama kesin haklı bi sebebiniz vardır kendinize iyi bakın demekten başka bişey gelmez elimizden

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ne diyeyim ki bilmiyorum. Forumda geçirdiğim süre eskiden 1 saat idiyse şimdi 10-15 dakika.

Neyse SDN ve Elmacik, Arbalot için hayırlısı olsun. :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Pardus'u savunan Troy'un açık kaynaktaki ısrar'ını smf'de sürdürmemesi benide şaşırttı. Ben smf deyince aklıma hemen SDN geliyordu. Adamlar ne güzel yapmışlar diye.

Açık Kaynak'taki ısrarın SMF'dede kullanılmasını isterdim. Umarım vbulettin e geçilmekle doğru bir kara alınmıştır

Vbulletin de açık kaynak kodlara sahip. Sadece lisansı farklı ;)