Elimde Format DVDsi var ancak Dvdrom yok Usb ile nasıl hallederim

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaslar merhaba.elimde fotmat dvd cd si var ancak bende dvd rom yok .Simdi komsunun laptopundan cdyi usb ye nasil atarim ben bunu ? Bir arkadasim yarim yamalak bir seyler dedi ama pek anlamadim? Cd yi once iso dosyasina cevirip sonra iso dosyasini usb tools ile usb ye atacakmisim bu mumkun mu ? Ayrica cd deki win7 yi iso ya cevirmek icin program oneriniz var mi ? Telefondan pek arastirma yapamiyorum pc de cokmus durumda yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Cd nin iso sunu alırsan belki çalışmayabilir boot dosyası ekleniyor cd çekilirken ayriyetten, o yüzden windows 7 nin iso sunu internetten indirip flash diske

Windows 7 USB DVD Download Tool

programıyla atman gerekiyor.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
usb ye yazdıracaksın format dosyasını (iso)
sonra aynı şekilde atacaksın formatı :)
ayrıca daha hızlı

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Elinde bulunan dvd için buradaki ücretsiz programı kullanabilirsin. Arkadaşının bilgisayarında dvd'yi tak, flash belleği tak ve programı çalıştırıp ilk bölümden dvd'yi, ikinci bölümden flash belleği gösterip oluştur (bellek ve bilgisayar hızına göre 10-15- dk. sürebilir).

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Cd nin iso sunu alırsan belki çalışmayabilir boot dosyası ekleniyor cd çekilirken ayriyetten, o yüzden windows 7 nin iso sunu internetten indirip flash diske

Windows 7 USB DVD Download Tool

programıyla atman gerekiyor.

Hocam pc coktugu icin indiremiyorum yoksa dediginizi bende biliyorum komsudanda uzun sure isteyemiyorum laptopu isleri oluyor . Cd den iso cikarmak icin onerdiginiz program var mi burdan yada pm olarak link atarsaniz super olur cevap icin tesekkurler

Elinde bulunan dvd için buradaki ücretsiz programı kullanabilirsin. Arkadaşının bilgisayarında dvd'yi tak, flash belleği tak ve programı çalıştırıp ilk bölümden dvd'yi, ikinci bölümden flash belleği gösterip oluştur (bellek ve bilgisayar hızına göre 10-15- dk. sürebilir).

Hocam anladigim kadariyla iso ya cevirip sonra usb ye cevirmeye gerek yok . Pc ye gecince yapacagim bunu cok sagolun

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hocam pc coktugu icin indiremiyorum yoksa dediginizi bende biliyorum komsudanda uzun sure isteyemiyorum laptopu isleri oluyor . Cd den iso cikarmak icin onerdiginiz program var mi burdan yada pm olarak link atarsaniz super olur cevap icin tesekkurler

Hocam anladigim kadariyla iso ya cevirip sonra usb ye cevirmeye gerek yok . Pc ye gecince yapacagim bunu cok sagolun

Evet, hepsini kendisi halledip installer dvd'den bootable flash disk oluşturuyor.

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Usbye atılmak için hazırlanmış olanları kullan hocam.