ElifBa (Yerli, uzay temalı oyun)

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a.

Bal Akademi olarak, ilk android denememiz olan "Elif Ba" oyununu google play store 'a koyduk. Bu linkten oyunu ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

https://play.google.com/store/apps/...yLDEsImNvbS5CYWxBa2FkZW1pLkVsaWZCYVV6YXlkYSJd

"Elif Ba" uzay temalı, küçük bulmacalardan oluşan öğretici bir oyundur.
Oyunda kontrol ettiğimiz uzay gemisi ile Elif Ba harflerini toplamaya çalışıyoruz.

Not: Oyun geliştirilme aşamasındadır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Uyduruk bir oyun daha geliştirme aşamasında olsada ilerisi parlak görünmüyor. İndirdim sonra hemen sildim. İşe yaramaz.

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Bakalım, ilerisini parlatmaya çalışıyoruz.

[video=youtube;TynV-WLk-SQ]http://www.youtube.com/watch?v=TynV-WLk-SQ[/video]

kaptan_07

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Güzel bir çalışma olmuş arkasını bekliyoruz Allah razı olsun iyi çalışmalar

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sagolun, oyunu tamamlamaya çalışacağız inşaallah

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
İnşallah niyetiniz iyidir, yoksa deşifre edeceğiz sizi mecburen.

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Niyetimiz iyi Allah'a şükür. Deşifre derken?

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ne bu şimdi yeni bir Müslüman soytarılığımı? arabeks şarkıların müziklerine iki allah kitap katıp ve salak Müslümanlara yutturulan o ilahi işine benzemiş

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=158420]Lopard38[/MENTION] Kendi çıkarımıza ne yapıyoruz? Sizin kendi düşüncleriniz sizi bağlar. [MENTION=71213]H SİZER[/MENTION] Neresi soytarılık? Müziğe takılıp o kadar yapılan emeği karalamak ne kadar müslümanlığa yakışır? (Müzikler, müzik sisteminin çalıştığını kontrol etmek için yüklendi. Oyun geliştirme aşamasında olduğu için, o müzik dosyaları kalıcı değillerdir.) Birde, bazı insanlara salak müslüman demek kibirdir. "Kalbinde zerre kadar kibir olan cennete giremez. (H.Şerif)"

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
üstad sen seviyesiz eleştirilere aldırma.bu şekildeeleştirebilme hakkı elde etmek için ortaya bir eser koysunlarda ondan sonra eleştirsinler. ben bu tarz çalışmaları hep desteklerim. işe yaramayacak olsalarda. Kalplerden geçeni sadece Allah bilir. ios uygulamasını yaparsan indiririm. android kullanmıyorum. bence harika bir düşünce. bulunan harfin sesli bir şekilde okunmasını ve harfin büyüyerek ekrana gelmesini sağlayabilirsin. ayrıca arkaplana hareketli bir uzay boşluğu resmi ile derinlik verebilirsin. birde öndeki şekilleri 3 boyutlu hale getirebilirsen, daha şık görünür. tanıdığım herkesin indirmesini sağlayacağım. çalışmalarının devamını bekliyorum. [MENTION=324114]Bal Akademi[/MENTION]

bir hatırlatma daha, yaptığın çalışmaları için ücrette talep edebilirsin. neticede bir emek sarfediyorsun ve emeğinin karşılığını almana hiçbir engel yok.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Birçok oyun oynadım doğrusunu söylemek gerekirse oyunu daha çok gelistirmeniz lazım. Ben yonlendirmeleri sanal tuslarla degilde sensör ile yapilsa daha iyi verim alacağınızi düşünüyorum. Oyun yaratıcı konusu bakımından ilginç fakat oyunun tarzinda bir çok oyun var. O oyunlarin icinde ön planda sizin oyununuzun olmasını istiyorsaniz daha çok çalışmanız lazım.

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=51949]xyz1234[/MENTION] Sagol, teşekkür ederim desteğin için.
- ios için de yapmayı düşünüyoruz ama bakalım daha oyun son şeklini almadı daha.
- bulunan harf sesli bir şekilde okunuyor zaten (ses ayarlarındaki mavi buton aktif ise), harfi büyütmeyi yapabilirim
- Diğer hareketlilik ve 3d nesneler için de çalışacağım nasipse. Oyunu daha canlı hale getirmek istiyorum.
- Sagol tekrardan, başka fikirlerin olursa duymak isterim
[MENTION=289241]Burk.Clik[/MENTION]
- Sensör ile kontrol olayını bende düşünüyorum, mümkün olan en kısa sürede yapmaya çalışacağım nasipse.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
@Lopard38 Kendi çıkarımıza ne yapıyoruz? Sizin kendi düşüncleriniz sizi bağlar. @H SİZER Neresi soytarılık? Müziğe takılıp o kadar yapılan emeği karalamak ne kadar müslümanlığa yakışır? (Müzikler, müzik sisteminin çalıştığını kontrol etmek için yüklendi. Oyun geliştirme aşamasında olduğu için, o müzik dosyaları kalıcı değillerdir.) Birde, bazı insanlara salak müslüman demek kibirdir. "Kalbinde zerre kadar kibir olan cennete giremez. (H.Şerif)"

oyun yapıyorsanız oturun adam gibi oyununuzu yapın neden oyununuza dinimizi karıştırıyorsunuz amaç
1 Müslümanları sömürmek değilmi ?
2 siz Müslüman mısınız allaha inanciniz varmı
3 eğer varsa bu nasıl bir densizlik ki siz allahın dinini işlerinize alet ediyorsunuz Allahtan korkun
4 siz Müslüman değilseniz o zaman islam düşmanısınız ki benim inancım olan islamı özünden saptırmaya uğraşıyorsunuz
5 islamın ilk emri oku dur Müslümansan akıllı ol ve yazımı iyi oku benim senin melodine lafım yok
6 salak lafım kibirliğimden değil islamın özünü saptırmaya yönelik birtakım abudik gubidik oyun şarkı ilahi vb işler yapanların yaptıklarına inanıp onları muslümanlığın bir parçası sanan ve körü körüne inananlara birde etrafta din buymuş gibi dinde bu var diyenlere ve inandığı dinin ne olduğunu bilmeyen ve hiç araştırmayanlara

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=71213]H SİZER[/MENTION] İslam'ın özünün korunması fikrindesiniz, bizde aynı fikirdeyiz. Aynı düşüncelere sahibiz, kardeşiz.
Biz, oyun olsa dahi insanların boş yere vakitlerini geçirmelerine razı değiliz. Hele buna sebep olup günahlara dalmaya hiç razı değiliz.

1- Amacımız müslümanları sömürmek değildir. Amacımız özellikle küçük yaşta olan kardeşlerimizi, müslümanlara düşman olan grupların çıkardıkları oyun, çizgi film, dizi vb. ne varsa bunlardan bir nebze olsun sıyırarak, elif ba harflerini severek öğrenmelerini sağlamaktır. (Özellikle eğitimde, medyada, teknolojide vb. müslüman karşıtı grupların ağırlığı bulunmaktadır. Bizim İslam'a uygun şekilde yapımlarla, eğitimlerle bu alandaki ihtiyacı karşılamamız gerekiyor.)

2- Elhamdülillah müslümanız. Kimseden üstünlüğümüz yoktur, üstünlük takvadadır.

3- Allah'ın dinini işlerimize alet etmiyoruz. Oyundaki olay da Elif Ba haflerini öğretmektir. Elif Ba harfleri din değildir, alfabedir. Mesela oyunda harfler yerine hadislerin yazılı olduğu kutucuklar toplansaydı; yine de bunun kötü olduğu söylenemez çünkü ameller niyetlere göredir, niyetimiz Allah rızasıdır. ( Daha önceleri İslam'ı karalayan birçok yapımı gördüğümüzden, yeni çıkan böyle bir oyunda art niyet aranması doğaldır ama Allah kalplerimizi saptırmadığı sürece, niyetimiz iyidir.)

Yazılarını okudum, beğendim. Aslında aynı şeyleri düşünüp aynı şeylerden rahatsızız.
Şimdi soru şu: Biz daha iyi bir şekilde İslam için, kendimiz için ne yapabiliriz ?
Bizim elimizden android uygulamaları yapmak geliyorsa, bu uygulamaları nasıl İslam'a hizmet eder hale getirebiliriz ?

Hepimizin üzerine görevler düşüyor.

Teşekkür ederiz.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ne bu şimdi yeni bir Müslüman soytarılığımı? arabeks şarkıların müziklerine iki allah kitap katıp ve salak Müslümanlara yutturulan o ilahi işine benzemiş
kelimelirini dikkatli seç arkadaşım bende dinlemesemde bu müzikleri seven, sevenlerim var

önce edep sonra eleştiri

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar, eleştirinin de bir adabı olur, eleştiri böyle yapılmaz.

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=158420]Lopard38[/MENTION] Sagol, teşekkür ederim.

Aklınızda bir bölüm de şöyle olsa güzel olur derseniz, yeni bir bölümü sizin istediğiniz gibi dizayn edebiliriz. Bunun için bölümü çizip resmini buraya eklemeniz yeterli.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
@Lopard38 Sagol, teşekkür ederim.

Aklınızda bir bölüm de şöyle olsa güzel olur derseniz, yeni bir bölümü sizin istediğiniz gibi dizayn edebiliriz. Bunun için bölümü çizip resmini buraya eklemeniz yeterli.

Android cep telefonum yok, bilgisayara uyarlarsanız belki düşünebilirim.

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Lopard bilgisayara uyarlanmış versiyonunu nasip olan en kısa zamanda yayınlamayı düşünüyorum.
Ayrıca, bilgisayar için yayınlanmış eski bir versiyonuna şuradan ulaşabilirsiniz : http://balakademi.com/?page_id=9

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Adam bir oyun yapmış ve bunu sizlerle(bizlerle) paylaşmış. Konuda üç mesaj sonrasında oyuna ait en ufak bir detay kalmamış nerede ise! Beğenmediysen oynama ki ben beğenmedim ve yanına bile yanaşmadım. Ancak dalga geçmek, küçük görmek, basitleştirmek biraz abes kaçmış.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Aleykum selam. Düşünce güzel. Zamanla gelişirse ortaya konulan işde daha güzel olur elbet.

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=14790]annttiigs[/MENTION] Seviyeli yorumunuz için teşekkür ederim.
[MENTION=23713]Karargaht[/MENTION] Sağolun, sizlerin vereceği fikirlerle gelişecek inşaallah.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Oyunun ismi konusunda yorum yapamiyorum

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aleyküme selam.
Arkadaşlar böyle şeyleri destekleyeceğiniz yerde bir çıkar aramanız sizin saygısızlığınızı gösterir. Destek olmak verken eleştirmek neyinize?

Bir çıkarı varsa bunu zaten ALLAH bilir! Hem bunda ne çıkarı olabilir ki? Eğitici ve öğretici Allah rızası için çok güzel bir uygulama bence destek olalım.

Uygulama güzel olmuş geliştirmeniz dileğiyle Allah yardımcınız olsun. :)

Bal Akademi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Korpe Oyunun ismi şimdilik fena değil, daha fazla kişiye ulaşabilmek için belki ilgi çekici bir isme dönüştürülebilir.

@İhtiyar Sağolun, teşekkür ederim :)