Elif Şafak - Firarperest

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
341114_2.jpg

Tadına doyulmaz, kimi zaman kışkırtıcı, kimi zaman sakinleştirici ama ruhu hep özgür kalan yazılar…

İnsan ki eşrefi mahlukattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür. Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar. Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek, Öteki'ni keşfetmek...

Çakılı kalmamak sırf alışkanlıklardan ötürü demir attığın koylara. Çıkmak oralardan, geçmek dalgakıranların beri tarafına, bilmediğin memleketlere varmak, tatmadığın yemekler yemek, sözlerini anlamadığın şarkılarla içlenmek, risk almak, dağılmak ve parçalanmak ve hasret çekmek buram buram, gurbetin tadına bakmak ve kendini yabancının gözünden görmek, şaşırmak yeniden, şaşırmak bir çocuk gibi dünyanın hallerine, çeşitliliğine, güzelliğine, acımasızlıklarına... şaşırmak ölene kadar... şaşırma kabiliyetini hiç yitirmemek...

Budur son tahlilde Âdemoğullarına, Havvakızlarına kendilerini keşfettirten serüven.

Elif Şafak /
Firarperest

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
341114_2.jpg

Tadına doyulmaz, kimi zaman kışkırtıcı, kimi zaman sakinleştirici ama ruhu hep özgür kalan yazılar İnsan ki eşrefi mahlukattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür. Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar. Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek, Öteki'ni keşfetmek... () Çakılı kalmamak sırf alışkanlıklardan ötürü demir attığın koylara. Çıkmak oralardan, geçmek dalgakıranların beri tarafına, bilmediğin memleketlere varmak, tatmadığın yemekler yemek, sözlerini anlamadığın şarkılarla içlenmek, risk almak, dağılmak ve parçalanmak ve hasret çekmek buram buram, gurbetin tadına bakmak ve kendini yabancının gözünden görmek, şaşırmak yeniden, şaşırmak bir çocuk gibi dünyanın hallerine, çeşitliliğine, güzelliğine, acımasızlıklarına... şaşırmak ölene kadar... şaşırma kabiliyetini hiç yitirmemek... budur son tahlilde Âdemoğullarına, Havvakızlarına kendilerini keşfettirten serüven.

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Elif Şafak ın nerdeyse tüm kitaplarını okudum diyebilirim bir bu firarperest kaldı okumadığım geçen bir yerlerde inceleme imkanım oldu yanlışsam beni düzeltin bu kitap sayın Şafak ın makalelerinden bir derleme mi?Zira öyleyse herhalde almama gerek kalmayacak makalelerini takib etmeye çalışan biriyim.Ayrıca doğru konuşmak gerekirse ben Pinhan ın tadını hala hiçbir kitabında almış değilim.Geçen İskenderide aldım ancak henüz okumaya başlamadım.Elimde bir kitap var bitmiyor...bende sıcaklardan fazla okuyamıyorum Umarım İskender bana Pinhan ın tadını verir.Bunu demekle eleştirmiyorum sadece yazarın kitaplarını kendi yazdığı ilk kitap ile kıyaslıyorum(Pinhan bildiğim kadarıyla yazarın ilk kitabı).

RqcTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elif Şafak'ın ismi bile yeter, kitabın okunması için. Güzel kitap gerçekten de.