Elif Şafak - Aşk

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
resim_20090304162356_1.jpg

Elif Şafak son romanı Aşk ta Mevlana ve Şems in ilahi aşkı üzerinden kitabın kahramanları Ella ile Azizin dünyevi aşklarına uzanıyor.

Elif Şafakın son romanı Aşk yarın okuyucusuyla buluşuyor. Aşk, bir roman gibi görünse de aslında roman içinde bir başka romanı da sunuyor.
Şafak kitabında biri günümüze ait, diğeri 1200 lü yıllarda geçen iki öyküyü anlatıyor. Başlangıçta ayrı gibi görünen bu iki öykü, bir öz de yani aşkta birleşiyor.
Şafak son romanı Aşkı anlattı:
Bu roman tek bir roman değil roman içinde roman, hikaye içinde hikaye, aşk içinde aşk... Ben aslında aşktan yola çıktım. Aşkı anlamaya çalışan ve anlatan bir roman yazmak istedim. Ama hem dünyevi hem ilahi boyutlarıyla, hem dününe bakan hem bugününe bakan bir roman yazmak istedim. Belki hem batıyı hem doğuyu içine alan farklı gibi duran hatta bazen zıt gibi duran unsurları buluşturan bir bağ olarak aldım aşkı ve yola çıkış noktam da bu oldu.

Bilgi

nurullahd1450

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elif şafak çok karşıma çıktı ama bi türlü okuyamadım sence nasıl bi yazar kalem olarak(zaman gazetesi köşe yazılarından bi biliyorum)

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Elif Şafak'ın paylaştığı sözler ilgimi çekti sadece :) Anlatımıda oldukça sade.

İçerikte yer alan ilgimi çeken sözler ise (Şems den)

"Altıncı kural : Şu dünyadaki çatışma önyargı ve husümetlerin çoğu dilden kaynaklanır.Sen sen ol kelimelere fazla takılma.Aşk diyarında zaten dil hükmünü yitirir. Aşk dilsiz olur."

"...Edep bilenler başkadır.Canı ruhu yanmış aşıklar başka. Aşk şeriatı bütün dinlerden ayrıdır
Aşıkların şeriati de Allah'tır, mezhebi de..."

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Abartıldığı kadar iyi değil kesinlikle son zamanlarda Sems-i Tebrizi ile Mevlana yı anlatan kitaplar (Bab-ı Esrar) öne çıkıyor fakat okumakla hiç birşey kaybetmezsiniz özellikle Kırk kural benimde ilgimi çekti kurallar olaylara paralel biçimde ve gerçekten ince tasarlanmış sözler özellikle Kırkıncı kural güzel geldi bana:)

iboturka

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Erkekler içinde koyu gri çıkarmışlar :)

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
kayıp kuşak sana kesinlikle Belh'in Güvercinleri'ni öneririm. Mevlana hakkında yazılmış okuduğum en iyi kitap diyebilirim:) Yalnız bulması biraz zor. Zira ben sahaflarda dahi zor buldum:)

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Bakalım bulabilecek misin?:)

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
gayet güzel bir roman okumanızı tavsiye ederim yanında bir de zaman yolcusu kalmasını okuyun

iki farklı yönden mutluluğu ararken yaşamlar

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Kitabı okuyalı aylar oldu :)
İnsanlar çoğu Mevlanayı bilirdi ama Şemsi bilmezlerdi,o açıdan Mevlanayı Mevlana
yapan Şemsi tanıdılar.
Elif ŞAFAK'ı pek sevmesemde eserleri güzel...
Bu kitabı gibi.

platonik

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Anlatımı güzel, uzun bir aradan sonra ilk defa bir kitabı beğendim.

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Elif Hanım çok güzel bir bayan maşallah ama kitabını okumak nasip olmadı.

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Abartıldığı kadar iyi değil Bab-ı Esrardan Sonra çok yavan geldi :)

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Bana da yavan gelmişti zaten:) Edebi tarafı pek tatmin edici değil.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Elif Şafak - Aşk

9333707.jpg

Çok sonraları tanıdım kendisini tekerleme misali romanlarıyla kütüphanemin en yuvarlanan kitaplarından birisini verdi
bana " Bit Palas " ile, kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitaptır, şu sıralar Aşk isimli romanını okudum ve sizler için yorumluyorum.

elif_safak_ask_kitabi_.jpg

(…) Çok cici bir kitap olduğunu söyleyebilirim tanıdığım Elif Şafak'tan çok farklıydı aldığım lezzet hani her hatun farklı öpüşür ya işte bu kitapla farklı öpüştüm, içimi heyecan üzerine heyecan mutluluk üzerine mutluluk kapladı son da yazacağımı başta yazayım kitabı kesinlikle okuyun hayata bakışınız değişecektir.

Roman Tebrizli Şems ile Konyalı Rumi (Mevlana) arasında geçen güzel bir sufi romanıdır, yazar önce S harfini anlatır ardından U hemen ardından F ve son olarak İ harfiyle perdeyi kapatır. Boston'lu Ella'nın kitap yazarına aşkı bu kadar mı güzel anlatılır 2 farklı hikaye var birisi günümüz diğeri kitapta yazılan roman roman içerisinde cici bir roman sizi asıl etkileyen ise ikinci hikayedir.

Bu kitabı gerçekten okumanızı tavsiye ediyorum emin olun seygi saygı diye neden bas bas bağırdığımı çok daha net anlayacaksınız sene 99'da üniv 4'te hayatın anlamını çözmüştüm No Yargı işte bu kitapta anlatılanların özü de budur No Yargı​

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Favori yazarlarımdandır kendisi okumamışsanız çok şey kaybetmişsinizdir..

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Şu anda bu kitabı okuyorum. Şu anda 50. sayfadasındayım. Kitap beni baya sardı. Bitirince kitap hakkında detaylı bir yorum yaparım.