Elektronik hakkinda bilgisi olan yardim

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba saygı değer forum kullanıcıları ve abilerimiz sizden bir kaç sorum olucaktı
10. sınıfa geçtim ve elektrik elektronik bölümüne geçtim normalde bilişim istiyodum olmadı çoğu torpille girdi herhalde.
derslerime geçicek olursak dinleyerek öğrenebiliyorum kafam basıyor 9 sınıfta matematikte dersi dinlerdim son gün çalışırdım iyi not alırdım not ort.89 o civarda ama hocanında katkısı vardı severek dinliyordum zayıf 2 3 dersim vardı tarih fizik edebiyat tarih 56 fizik 62 edebiyat ise 65 ti diğer notlarım iyiydi fena değildi 70 üzeri ingilizcem iyiydi yatkındı ilkokuldan beri 9 sınıfta ing.ort 96 ile geçtim edebiyatı vardı onuda 94 civarıyla şimdi lafı gevelemiğim çok çalışmadan sıkmadan pc oyunu oynayarak geçti 9 sınıf 76 ort getirdim karne ortolama şimdi anadolu meslek lisesindeyim şimdi sorularıma geçim.

1)meslek dersleri var ve puanı çok yüksek veriyor elektrik elektronik ölçme diye bir ders 9 saat bu ders hakında pek bilgim yok
2)matematik geçen seneden daha çok zor olucak mı yoksa olmicak mı hocalarla az buz tanıştım iyi insanlar iyi öğretiyolar tek o elektronik hocasını görmedim kadın ama.
3)kimya fizik biyoloji artık var yeni müfredatta sizce bu avantaj mı üni. için yoksa değil mi çünkü hedefim yüksek ve bu seneden çalışmaya başlamak istiyorum lise 3 ve 4 te dershaneye gidicem fikrinizi almak isterim
4)kendimi deli gibi derse verip sosyal hayatı 0 mı yapim bilgisayar arkadaştan uzak mı durim ? telefon kulanmıyorum televizyon izlemiyorum çoğu işimi bilgisayardan yapıyorum

iyi forumlar yardım ederseniz sevinirm
(not: sanki çok egoistler gibi emir verir gibi yazdıysam kusura bakmayın)

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
1-) ölçme dersi zor denilebilir. Elektrk elektrnikle ilgili temel formuller olaylar vs öğretiliyor.

2-) bu sene göreceğin matematik 2 olcak. Lys de çıkan. Bana göre daha zor.

3-) tabiki bi avantaj. Eğer hedeflerin yüksekse şuan çok iyi bir zaman. Ama 2 yıllığa direk geçiş yapcaksan hiç uğraşma. Ayrıca şimdilik görünen o ki seneye dersaneler kapatılacak aklında bulunsun.

4-) bence daha şimdiden sosyal hayatı 0 lamaya gerek yok daha 3 yıl var sınava. Normal kapasitede anlayan biriysen daha bu seneden o kadar kasmana gerek yok günlük 2 3 saat kafi.

Bende anadolu teknik lise mezunuyum elektrk elektronik. 9 da okulda calıştım yazılılara. 10 da bi gece önceden. 11 de 1 2 gün önce. 12 de yazılıya çalışmadım. Ygs lys ye hazırlandığım için yazılılar basit geliyodu. Bölüm dersler hariç tabi. Sonuç noldu kazanamadım. Hüsran. 1 sene mezun takıldım inek gibi çalıştm selçuk eem kazandım. Bu yaşta bilinçli olman süper birşey. İnşallah bu bi haftalık bir heves olarak kalmaz. Kalmasında kardeşim. Arkadaşlarına uyma.

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-) ölçme dersi zor denilebilir. Elektrk elektrnikle ilgili temel formuller olaylar vs öğretiliyor.

2-) bu sene göreceğin matematik 2 olcak. Lys de çıkan. Bana göre daha zor.

3-) tabiki bi avantaj. Eğer hedeflerin yüksekse şuan çok iyi bir zaman. Ama 2 yıllığa direk geçiş yapcaksan hiç uğraşma. Ayrıca şimdilik görünen o ki seneye dersaneler kapatılacak aklında bulunsun.

4-) bence daha şimdiden sosyal hayatı 0 lamaya gerek yok daha 3 yıl var sınava. Normal kapasitede anlayan biriysen daha bu seneden o kadar kasmana gerek yok günlük 2 3 saat kafi.

Bende anadolu teknik lise mezunuyum elektrk elektronik. 9 da okulda calıştım yazılılara. 10 da bi gece önceden. 11 de 1 2 gün önce. 12 de yazılıya çalışmadım. Ygs lys ye hazırlandığım için yazılılar basit geliyodu. Bölüm dersler hariç tabi. Sonuç noldu kazanamadım. Hüsran. 1 sene mezun takıldım inek gibi çalıştm selçuk eem kazandım. Bu yaşta bilinçli olman süper birşey. İnşallah bu bi haftalık bir heves olarak kalmaz. Kalmasında kardeşim. Arkadaşlarına uyma.

ellerinze sağlık hani ben çok işi severek yaparım yazları çalışırım ekmeği çıkartırım garsonluk yaptım tuvalet falan temizledim,gereğinde ağır şeyler taşıdım ama mutluydum yapıyodum galiba her işi severek yapabiliyorum, bide bu devreyi falan çalıştaramasan 50 puan falan gidiyo dediler biraz kuşkulandım bunu geçersek sınıfımız iyi 34 erkeğiz 2 3 tane serseri gibi çocuk var ama bulaşmıyorlar onun haricinde 10 kişi falan tanıdık iyi akıllı çocuklar var hani, 3 üni.hayalim var itü,yıldız teknik,boğaz içi bide ben yabancıyım yabancılara başka bir sınav varmış ve bu sınava girip kazanırsan kolay şekilde istediğin üniversiteye girersin demişlerdi son olarak hani bir yandan kendim için yapmak istiyorum bir yandan annem babamı işten çıkartmak için biraz duygu sömürüsü gibi oldu kusura bakmayın hani eğer istediğim yeri kazanamasam 4 senelik, yine 1 sene çalışıcam hani hevesim var ve çalışmak istiyorum.
iyi forumlar

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bu sene dershaneye gidebilirsin ama seneye dershaneye gidemezsin... Öyle diyolar.

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dershane yerine özel okul gibi falan söylüyolar ama tam belli değil sağolun yinede

dershaneler kapatılıyorsa ek olarak ne yapmalıyım ? özel öğretmen falan mı alsam yoksa kitapçık testler mi alim ?

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
ellerinze sağlık hani ben çok işi severek yaparım yazları çalışırım ekmeği çıkartırım garsonluk yaptım tuvalet falan temizledim,gereğinde ağır şeyler taşıdım ama mutluydum yapıyodum galiba her işi severek yapabiliyorum, bide bu devreyi falan çalıştaramasan 50 puan falan gidiyo dediler biraz kuşkulandım bunu geçersek sınıfımız iyi 34 erkeğiz 2 3 tane serseri gibi çocuk var ama bulaşmıyorlar onun haricinde 10 kişi falan tanıdık iyi akıllı çocuklar var hani, 3 üni.hayalim var itü,yıldız teknik,boğaz içi bide ben yabancıyım yabancılara başka bir sınav varmış ve bu sınava girip kazanırsan kolay şekilde istediğin üniversiteye girersin demişlerdi son olarak hani bir yandan kendim için yapmak istiyorum bir yandan annem babamı işten çıkartmak için biraz duygu sömürüsü gibi oldu kusura bakmayın hani eğer istediğim yeri kazanamasam 4 senelik, yine 1 sene çalışıcam hani hevesim var ve çalışmak istiyorum.
iyi forumlar

O 50 puan olan şöyle. Hocalar sınavları yaparken teori pratik diye 2 ye ayırıyolar. 50 puan teori 50 puan pratik. Eğer çalışıyorsan zaten kolay. Pratik bölümünde başta kumpas ölçümü felan var küçük devreler belki oluyo. tam hatırlayamadım şimdi 10. sınıfı. ama zor bir yanı yok. meslek lisesi sonuçta hevesi olan azcıkta çalısan adam kral orda.

Yabancılarla ilgili bir sınav duymadım bilgim yok. Yolun açık olsun.

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O 50 puan olan şöyle. Hocalar sınavları yaparken teori pratik diye 2 ye ayırıyolar. 50 puan teori 50 puan pratik. Eğer çalışıyorsan zaten kolay. Pratik bölümünde başta kumpas ölçümü felan var küçük devreler belki oluyo. tam hatırlayamadım şimdi 10. sınıfı. ama zor bir yanı yok. meslek lisesi sonuçta hevesi olan azcıkta çalısan adam kral orda.

Yabancılarla ilgili bir sınav duymadım bilgim yok. Yolun açık olsun.

bide 9 sınıfta tek teşekür alan bendim bu sınıftada öle olucak galiba 1 kişi var oda taktir almış ama bilişime almamışlar çok korkuyorum, arkadaşlarım kendini kasma o kadar şey yok diyor ben başarmak istiyorum elektronik hocamızda iyi bir hocaymış.
lise 4 te okula gelmiceksin diyolar yani 2 gün okul 3 gün staj ve bu benim açımdan biraz terredütlü bakıyorum çünkü iyi bir eğitim almamaktan korkuyorum aslında korku değilde heyecan gibi, ben herhalde dinleyerek öğrenen tiplerdenim yani kafam basıyor herhalde 1 sınıftan 8 sınıfa kadar hiç ders dinlemezdim şimdi dinliyorum hocayı takip etmeye çalışıyorum bide bir sorum olucaktı yıldız teknikte bilgisayar mühendisliği iyi midir ?

gerçekten her yazdığınız kelime için size teşekkür ediyorum rahatsız ediyorum kusura bakmayın herhalde 1 2 tane daha mesaj atıcam tabi cevap verirseniz iyi forumlar.

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
bide 9 sınıfta tek teşekür alan bendim bu sınıftada öle olucak galiba 1 kişi var oda taktir almış ama bilişime almamışlar çok korkuyorum, arkadaşlarım kendini kasma o kadar şey yok diyor ben başarmak istiyorum elektronik hocamızda iyi bir hocaymış.
lise 4 te okula gelmiceksin diyolar yani 2 gün okul 3 gün staj ve bu benim açımdan biraz terredütlü bakıyorum çünkü iyi bir eğitim almamaktan korkuyorum aslında korku değilde heyecan gibi, ben herhalde dinleyerek öğrenen tiplerdenim yani kafam basıyor herhalde 1 sınıftan 8 sınıfa kadar hiç ders dinlemezdim şimdi dinliyorum hocayı takip etmeye çalışıyorum bide bir sorum olucaktı yıldız teknikte bilgisayar mühendisliği iyi midir ?

gerçekten her yazdığınız kelime için size teşekkür ediyorum rahatsız ediyorum kusura bakmayın herhalde 1 2 tane daha mesaj atıcam tabi cevap verirseniz iyi forumlar.

Aslında moralini bozmak istemem ama endüstri meslekler kültür ders görmüyolar. o yuzden gerçekten zor işiniz. Anadolu teknik zannettim ben seni.
Korkuların normal hatta gerçek. Türkiyede adam gibi ders gösteren meslek lisesi 1 elin parmaklarını geçmez. Heleki endüstri meslek ben ihtimal bile vermiyorum. Eğer bi ihtimalin felan varsa teknik liseye geçmeye çalış. Endüstri meslekle çok zor o hayaller. Kii anadolu teknikte bile zor ama imkansız değil.
Yıldız teknik ve pc mühendisliğini bilmiyorum malesef.

Önemli değil. Sorun yok. Pc den girdikçe cevap atarım ben size. Sorabilirsiniz neyi sormak isterseniz.

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında moralini bozmak istemem ama endüstri meslekler kültür ders görmüyolar. o yuzden gerçekten zor işiniz. Anadolu teknik zannettim ben seni.
Korkuların normal hatta gerçek. Türkiyede adam gibi ders gösteren meslek lisesi 1 elin parmaklarını geçmez. Heleki endüstri meslek ben ihtimal bile vermiyorum. Eğer bi ihtimalin felan varsa teknik liseye geçmeye çalış. Endüstri meslekle çok zor o hayaller. Kii anadolu teknikte bile zor ama imkansız değil.
Yıldız teknik ve pc mühendisliğini bilmiyorum malesef.

Önemli değil. Sorun yok. Pc den girdikçe cevap atarım ben size. Sorabilirsiniz neyi sormak isterseniz.

bizimkisi çok programlı anadolu, düz liseye geçiş falan dediler, eğer geçiş varsa denicem düz liseyi

bide şuan düz lisedeki tüm dersleri görüyoruz fizik kimya biyoloji eklenmiş herhalde seneyede öyle yaparlar.

bide yani çok çalışsam notlarımı 80 den düşürmesem 2 senede lys ve ygs için çalışsam şimdi kafam iyice karıştı napıcamı şaşırdım

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
bizimkisi çok programlı anadolu, düz liseye geçiş falan dediler, eğer geçiş varsa denicem düz liseyi

bide şuan düz lisedeki tüm dersleri görüyoruz fizik kimya biyoloji eklenmiş herhalde seneyede öyle yaparlar.

bide yani çok çalışsam notlarımı 80 den düşürmesem 2 senede lys ve ygs için çalışsam şimdi kafam iyice karıştı napıcamı şaşırdım
çok programlı anadoluyu bilmiyorum ama endüstri meslekte okumaktansa düz lise çok daha avantajlı.

9. sınıfta bütün okullardaki eğitim genel olarak aynıdır. kültür dersleri vardır.

valla kardeşim imkansız diye bişey yok tabi seni ben bilmiyorum ama ben daha endüstri mesleğe gidipte 4 yıllık ünv kazanan görmedim duymadım. eğer düz liseye veya anadolu tekniğe geçme imkanın varsa hiç durma geç. (eğer endüstri mesleksen tabi.) yok geçemiyosan çalışacaksın mecbur dediğin boğaziçi itü felan olmasada bi ünv tutturursun bölümünle ilgili.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

çok programlı anadoluyu bilmiyorum ama endüstri meslekte okumaktansa düz lise çok daha avantajlı.

9. sınıfta bütün okullardaki eğitim genel olarak aynıdır. kültür dersleri vardır.

valla kardeşim imkansız diye bişey yok tabi seni ben bilmiyorum ama ben daha endüstri mesleğe gidipte 4 yıllık ünv kazanan görmedim duymadım. eğer düz liseye veya anadolu tekniğe geçme imkanın varsa hiç durma geç. (eğer endüstri mesleksen tabi.) yok geçemiyosan çalışacaksın mecbur dediğin boğaziçi itü felan olmasada bi ünv tutturursun bölümünle ilgili.

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dilekçe mi aldım düz lise için olmadı bilişim için uğraşıcam

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dilekçe mi aldım düz lise için olmadı bilişim için uğraşıcam

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
iyi bir seçim kardeşim. endüstri meslekten 10 kat daha iyidir düz lise. pişman olcağını sanmıyorum. eğer hevesin varsa zaten ünv de bölümüne gidersin. Hayırlı uğurlu olsun :)

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağolasın. bilişim falan dediler ama yok dedim düz anadoluya geçtim hayırlısı pazartesi açıklanıcak normal bir eğitim görücem

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi güzelce düz liseye gittim tamam. notu benden çok yüksek öğrenciler var ben bunlara taş çıkartmak istiyorum sizce nasıl ders çalışmalıyım veya ne kadar test çözmeliyim ?

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
http://forum.shiftdelete.net/itiraflar/381989-ders-calisma-moduna-giriyorum-2.html#post3420723
(link atmayı bilmiyorum. eğer olmazsa profilimden yazdığım ilk mesaja bak.)
buradaki uzun mesajımı oku. Son senesi olanlar için yazmıştım ama kendine uyarlayabilirsin.
Gerçekten rekabetçi biriysen taş çıkartırsın alayına. Sınıfta en önde otur. Sürekli konuşan tayfadan uzak dur. Mutlaka not al. Dersleri önemse. Öğrendiklerine senin hayatını kurtaracakmış gibi bak.
Ders çalışma konusuna gelirsek sanıyorum ki temelin yok ve kendi başına yapacakların kısıtlı. O yüzden hocanın anlattıklarını iyi dinle ve unutmamaya çalış. Tekrarı sürekli yap.
Ne kadar test çözceğine gelirsek bunun belirli bir sayısı yok. Sen ne zaman anladıysan. Ne zaman kendini o konuda eksik hissetmiyosan o zaman yeteri kadar test çözmüssündür demektir.

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Hiç mi duymadın bu sözü okulda :rolleyes: nasıl açıklıycam bunu şimdi sana :D
Mesela bir dersle ilgili bilmen gerekenlerin hepsini bilmiyorsan veya hiçbirşey bilmiyorsan. O dersin belli başlı temel konularını dahi anlamakta güçlük çekiyorsan temelin yok denir.

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
he yani 1. sınıftan 8 sınıfa göre pek dinlemediğin için temelin yok diyosunuz :)

bide şimdi matematik bi acayip geldi hocamız çok iyi çok zor şeyler sormaya çalışıyor ve müfredatta olmayan soruları öğretiyor öle diyor kendisine öğretilmemiş zamanında ya şimdi bilmiyorum nasıl çalışsam derslere diye düşünüyorum daha başlamadı tam dersler

0THEREAPER0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 hafta falan oldu derslerde matematik ve fizik biraz zora geldi