elektrofizikci

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2016
Mesajlar
178
Reaksiyon puanı
70
Puanları
28
Yaş
41
Manyetik Gaz Pedalı _ Elektrikli Araçlar Video Serisi Ek -11-

Hazırlayan: Ümit YAVUZARSLAN // elekTRofizikci.
Merhaba arkadaşlar. Bu bölümde, birazdan hazırlayacağım ELEKTRİKLİ GOLF ARACI videsonun baş aktörü Golf Aracında gördüğüm , önceki incelediklerimden farklı yapıdaki gaz pedalından kısaca bahsetmek istedim.
Gaz pedalı kutusu içindeki anahtar, araç harekete geçince, ana akımı cihaza vermek için ayarlı bir kontaktörü tetikliyor. Çok güzel bir yöntem. Yoksa araç içinde de yüksek akım dolaşacak ve tehlikeli olabilir. Bir bobin ise bir metal dedektörü mantığı ile çalışmakta. Bobin, aracın bataryası değerinde gerilim ile çalışıyor ( bu araç için 48V ). Normal gaz kolları/pedalları 5 V ile çalışıyor. Bu şekilde DC/DC dönüştürücüden de kar ettiler galiba :) Metal yaklaştıkça bobine, 0-6 Volt arası bir çıkış veriyor. Sürücüde bunu okuyarak aracın hızını belirliyor. İlgilenenlere iyi seyirler.

 

elektrofizikci

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2016
Mesajlar
178
Reaksiyon puanı
70
Puanları
28
Yaş
41

Elektrikli Golf Aracı Sökme ve İnceleme _ Elektrikli Araçlar Video Serisi Ek -12-​


Hazırlayan: Ümit YAVUZARSLAN // elekTRofizikci. Merhaba arkadaşlar. bugün benim için çok ilginç bir araç ile karşınızdayım. Daha önce hiç görmediğim, binmediğim bir golf aracı. Bir arkadaşımın tamirine yardım için çağırdığı aracı çok şükür hallettik. Çok farklı şeyler mevcuttu, çok farklı sistemler vardı. Elektrik hattındaki yanlışlıklardan dolayı, elektrik hattını komple elden geçirdim ve bu sayede hataları buldum. Akabinde de sürücüsünü değiştirdik. Farklı bir deneyim oldu. İlgilenenlere iyi Seyirler. #golfarabası #golfarabasıtamir
 

elektrofizikci

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2016
Mesajlar
178
Reaksiyon puanı
70
Puanları
28
Yaş
41
A101- VOLTA VSA Elektrikli Motosiklet Kurulum ve Elektrik tesisatını inceleme Videoları
Hazırlayan: elekTRofizikci.
Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde üç harfli marketlerde de satışa çıkacak olan Volta Marka, VSA Model 220W Motorlu, 25 km/h hıza sahip, 48V/14ah bataryalı elektrikli motosikletin üzerinde gelen parçaların montajının nasıl yapılacağını göstermeye çalıştım. Bir sonraki videoda elektrik alt yapısını anlatacağım. Ses biraz düşük olsa da ayrıntılı bir kurulum videosu oldu. anlatılan konular özetle şu şekilde:
Ürün hakkında genel bilgi
Şarj aletinin tanıtılması
Ön sepetin bağlanması
Taşınabilir bataryanın çıkarılması ve ağırlığı
Zincirin bağlanması
Neden zinciri bağlamamak gerekir?
Pedalların bağlanması
Koltuk ayarı
Fren ayarları
Zincir gergi ayarları
Şarj aleti kullanımı ve şarj noktaları

VOLTA VSA Elektrikli Motosiklet Elektriksel İnceleme / Sökme
Merhaba arkadaşlar. Bu bölümde, daha önceki bölümde kurulumunu yaptığımız elektrikli motosikleti elektriksel olarak inceliyoruz. Sürücüsünün konumu, bağlantı kabloları, batarya, motor, motor kabloları, kontak, ön far , tesisat gibi tüm bağlantılarını inceliyoruz.
Bu video sayesinde aracınızın arızalanması durumunda birçok arızasını giderebilir, kırılan parçalarını değiştirebilirsiniz.
İyi seyirler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar.

Bu bölümde bir çok alanda kullanabileceğiniz bir ürünü arızalanması durumunda için görmeniz amacıyla söküp dağıttım.

Bir önceki videoda da ürünün özelliklerini ve çalışmasını anlatmıştım.

İlgilenenlere ve merak edenlere iyi seyirler dilerim.



USB Şarjlı, Taşınabilir, Sensörlü Led Lamba _ Bugün Ne Sökelim? -178-


[youtube]tzyBchZixps[/youtube]



Usb Şarjlı, Taşınabilir, Hareket Sensörlü Led Lamba _ Kutu Açılım Videoları -42-

Bu bölümde çocukların gece rahatça lavabo veya mutfağa kalkabilmeleri için almış olduğumuz sensörlü led lambayı tanıtıyorum. Faydalı bir ürün. Bir sonraki videoda da içini açıp inceliyor olacağız. İyi seyirler.


[youtube]zKDZ4ku1FV4[/youtube]
 
Üst