Soru Elektrik Kesintisinden Dolayı Bozulma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hypnamed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hypnamed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar yaklaşık 1 senedir her hafta geceleri elektriklerimiz kesiliyor ve bu sırada bilgisayarım açık oluyordu, son 3 4 aydır ekran kartım normalde verdiği performansta aşağı performans vermeye başlamıştı ve bugün üst üste 3 kere çöküp aşırı fazla ses çıkarmaya başladı, sesi duyar duymaz bilgisayarı kapatıp ekran kartını çıkarttım ve yarın garantiye göndereceğim. Kullandığım kart GTX1060 6GB ve sorunun elektrik kesilmelerinden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü 2019dan bu yana kartta normal bir şekilde oyun oynamak dışında hiçbir şey yapmadım. Eğer elektrik kesilmesinden olduğu anlaşılırsa hasarın ne kadarını elektrik sağlayıcısı karşılıyor?

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,491
Arkadaşlar yaklaşık 1 senedir her hafta geceleri elektriklerimiz kesiliyor ve bu sırada bilgisayarım açık oluyordu, son 3 4 aydır ekran kartım normalde verdiği performansta aşağı performans vermeye başlamıştı ve bugün üst üste 3 kere çöküp aşırı fazla ses çıkarmaya başladı, sesi duyar duymaz bilgisayarı kapatıp ekran kartını çıkarttım ve yarın garantiye göndereceğim. Kullandığım kart GTX1060 6GB ve sorunun elektrik kesilmelerinden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü 2019dan bu yana kartta normal bir şekilde oyun oynamak dışında hiçbir şey yapmadım. Eğer elektrik kesilmesinden olduğu anlaşılırsa hasarın ne kadarını elektrik sağlayıcısı karşılıyor?
Bence karşılayacaklarını düşünmüyorum, ama yine de şansını bir dene.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Elektrik kesilmesi ,e.kartına zarar vermez. Merkanik HDD leri bozar.

iyi biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Elektrik kesilmesi ,e.kartına zarar vermez. Merkanik HDD leri bozar.
Tam tersine elektrik kesilmesi donanımların yanmalarına sebep olabilir bu sadece bilgisayarlar değil her tür cihaz için geçerlidir bir de ani voltaj dalgalanmaları bunlarda bozabilir cihazları. Online güç kaynağı sorunu çözebilir ama bütçe yetmez derseniz online olmayanları vardır ve veya buna da yok derseniz voltaj korumalı prizlerin kullanılmasını tavsiye ederim. Boğaziçi elektrik şirketi ile bir telefon görüşmesi yaptım 1 ay olmadı henüz ve kendileri eğer elektrik kesilmesinden bilgisayarınız bozulursa bunu bize bildirin dediler bana.

berkunal

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Benzer durum yaşadım Televizyon uydusu, buzdolabı ve derin dondurucu bozulmuştu. Eksper gelmişti hasarı almıştım. Bence bir şansını dene ne kaybedersin ki ?