Elektrik Faturalarına Devlet El Koydu

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
40895.jpg

TBMM'de oluşturulan alt komisyon, elektrik faturalarındaki "kayıp-kaçak bedeli" hakkındaki raporunu hazırladı.

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde elektrik faturalarında yer alan kayıp-kaçak kullanım bedelinin tüketiciye haksız olarak yansıtıldığı yönündeki şikayetler üzerine oluşturulan alt komisyon raporunu tamamladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nu (EPDK) uyaran alt komisyon, elektrik piyasası perakende satış sözleşmesindeki tüketici hak ve menfaatine aykırı hükümlerin kaldırılmasını, elektrik sayacı sökme-takma bedelinin kontrolü talep eden tarafça ödenmesini, kayıp-kaçak bedelinin, sayaç okuma bedeli gibi sabit ücret olarak alınmasını, dağıtım şirketlerinin denetlenmesini ve caydırıcı yaptırımları uygulanmasını istedi.

ALEYHTE HÜKÜMLER KALKSIN
Rapora göre, komisyonun EPDK'dan istediği düzenlenmeler şöyle:

- Bakım, yatırım ve takip çalışmalarının dağıtım şirketleri tarafından ne kadar etkin şekilde yürütülmekte olduğu denetlenmeli.

- Tüketicinin hak ve menfaatlerine aykırı sözleşme hükümleri kaldırılmalı.- Dağıtım şirketlerinin, sayaçların kontrol edilmesi ve değiştirilmesi işlemleri esnasında mevzuata uygun hareket edip etmediği titizlikle takip edilmeli.

- Elektrik sayaçlarının sökme-takma bedelinin sayacın kontrolünü talep eden taraf tarafından ödenmesine yönelik değişiklikler yapılmalı.

- Elektrik faturaları üzerinden alınan TRT payı oranının azaltılmasına yönelik düzenleme yapılmalı.

TrtHaber

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
yani sonuç olarak kaçak kullananların bedelini gene bizden alacaklar

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
yani sonuç olarak kaçak kullananların bedelini gene bizden alacaklar
Evet aynen öyle adam kârını neden riske atsın ki vatandaş m*l ya zaten bişi de diyemez adamlar alır alacağını. Bağlamıştır yukarıdan zaten işini...

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bu millet uyudukça sırtına vuran çok olur herkes hayatından memnun görünüyor kimse doğru düzgün itirazda etmiyor kardeşim adamlar faturaya bulduklarını eklemiş hele ben ilk gördüğüm de şok olduğum bir ibare vardı gülmekten krize girdim sayaç okuma bedelini eklemişlerdi faturaya yuh diyorum yani adam sayaçı okutma bedelini kesmiş:D:D:D:D burdan yetkililere sesleniyorum benden sayaç okuma bedelini almayın ben her ay sayacı okur size bildiririm:D:D:D:D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Her ay 50 tl geliyor ne hikmetse..:)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Trt Payının azaltılmasıymış.:hammer:
Demiyorlar ki,Trt payı kesilmesin.:cursing:
Bu arada kaynağa bak.
TrtHaber.:huh:

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Doğudakiler kaçak kullanacak parasını Marmaradakiler verecek :D z*enmi çoğaltınmı..

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
- Elektrik faturaları üzerinden alınan TRT payı oranının azaltılmasına yönelik düzenleme yapılmalı.

Aklıma leyla mecnundaki trt payı sahnesi geldi :D

[video=youtube;H67ek27NsWs]http://www.youtube.com/watch?v=H67ek27NsWs[/video]

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
68 tl elektrik tuketim bedeli,vergilerle 120 tl

Dr.Yunus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sadece elektrik faturalarımı ya o kadar çok şey varki trt payı yanında hiç kalır . internet kullanmak için bile telefon almak zorundasın denen bir ülke telefon alakla bitmiyor sabit ücret ödemek zorundasın denende bir ülke . geçen ctesi asker arkadaşımın düğününe gittim mardine her evde her odada klimalar sobalar elektrikler 24 saat açık . kaçak heryer önce bu faturaya sonra bu doğu ile batı arasındaki haksızlığa el atılsın . devlet kimden korkuyor ya doğuya bişey yapamıyor gık diyemiyor . sen burda kaçak kullan bakalım yakalasınlar neler oluyor . herkes eşit olmadıkça isyanım var arkadaş !!!

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Dün buraya cevap yazdım.İşe gitmek için dışarı çıktım.Baktım Elektrik faturası gelmiş.245KW elektirk tüketmişim.73,40 lira ödeyeceğim karşılıgında.
Yanlız şu sayaç okuma bedeli görünmüyor şu anda .Trt payı aynı şekilde duruyor.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bizim buralarda bir Ayedaş var ki, tam evlere şenlik.
1 - Kredi kartı ile ödeme kabul etmiyor.
2 - 8-10 vezneli 4 kartlı Ayedaş binasında ödeme yapamıyorsunuz (Altıyol'daki) Karşısında özel bir vezne var, hani şu her faturayı ek ücretle kabul eden türden, ona ödeme yapabiliyorsunuz. Artı her faturaya kredi kartı için 2 ila 3 Tl ek ödüyorsunuz.
3 - Geçirdiği fazladan bedelleri yazmıyorum bile.

Bu durumda, bu usulsüzlükleri kime şikayet edebiliriz?
Bu tür şirketlerin denetimini sağlayamayıp, usulsüzlük yapmasını göz yuman ve bitaraflarını kaldırtan hükümetlere mi?
Hiç sanmıyorum.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sonuç yine aynı. Benim merak ettiğim sesimizi duyurabilmek için ne yapmamız gerekiyor? Eylem mi miting mi nedir? Bu 2si hiç bir işe yaramıyor bence.
Bir yöntem yok mu yahu şu dengesiz düzene bir sesimiz çıksın.
Benzine gece yarısı bir 7 kuruş daha zam geldi. 4,37 olan benzin 4,44 kadar bazı yerlerde 4,50 kadar oldu. Yok arkadaş bu değişmeli bi indirim bi birşey olması gerek.

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kime şikayet edecez ne yapacaz demeyin teknolojiyi kullanın. AKP vekillerinin twitleri var Cumh.başkn ında twiter ı var yazın oraya şikayetinizi işe yaramasada en azından şikayetler gözlerinin önünde olur ;)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Anadolunun her yerine HES ler yapılıyor elektrik fiyatları düşeceği yerde artıyor anlamak mümkün değil