Elektrik direnci

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
DÖNEM ÖDEVİ:innocent:

Elektrik direnci nelere -nasıl bağlıdır?:helpsmilie:

LÜTFEN YARDIM EDİN,,,

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Google'ye sor sana cevabını verir..:)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
elektrik direnci derken kastettiğin eğer elektrik-elektronik malzemesi olan direnç(R) ise,

direncin ne tür bir direnç olduğuna göre değişir. iyon tüpü bir dirençse içindeki iyonların cinsine ve bazı kimyasal bilgilerine göre değişir ayrıca sıcaklık da dirence etki eder. ancak günümüzde iyon tüpü dirençler çok az(hiçe yakın, sadece özel ve gerekli olduğu yerlerde) kullanılmaktadır..

eğer direncimiz metalden yapılmışsa, uzunluk, yarıçap, maddenin cinsi ve sıcaklık direncin değerini değiştirebilir.

VolqaN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
elektrik direnci derken kastettiğin eğer elektrik-elektronik malzemesi olan direnç(R) ise,

direncin ne tür bir direnç olduğuna göre değişir. iyon tüpü bir dirençse içindeki iyonların cinsine ve bazı kimyasal bilgilerine göre değişir ayrıca sıcaklık da dirence etki eder. ancak günümüzde iyon tüpü dirençler çok az(hiçe yakın, sadece özel ve gerekli olduğu yerlerde) kullanılmaktadır..

eğer direncimiz metalden yapılmışsa, uzunluk, yarıçap, maddenin cinsi ve sıcaklık direncin değerini değiştirebilir.

Evet aynen katılıyorum sana. Doğru söylemişsin.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
yok arkadaşlar kardeşime dönem ödevi verilmiş;hoca sadece
elektrik direnci nelere ve nasıl bağlıdır? bende size danışıyım dedim tam olarak bende anlamadım hocanın ne demek istediğini...

VolqaN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Elektriğin kendi direnci olmaz arkadaşım. Ya bir iletkenin direnci olur veya elektronikte kullanılan direnç vardır. Kardeşin acaba ödevi yanlış anlamış olabilir mi?*

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
direnç diye tabir edilen de esasında bir maddenin elektriğe karşı gösterdiği direngen kuvvetten doğan etkidir. hocası da büyük ihtimalle bunu sormuştur.
öğrenci arkadaş kaça gidiyor, bölümü okulu ne onu da öğrensek daha detaylı yada yüzeysel yardım edebiliriz.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
kontrol kaleminin içine bakarsan bir drenç vardır bir ucu elektriğe bir ucuda parmağımıza değince lamba yanar ama adamı çarpmaz işte bunu yapan drençtir binlerce örnek mevcuttur bu konuda hocanın sorusu aynen sarı çizmeli mehmet ağa sorusu olmuş