"Elektrik alamıyorum!"

Reaksiyon puanı
10,315
Evlilik programlarına Hz. Ömer'li eleştiri

izdivac_2258.jpg

Nihat Hatipoğlu, evlilik programlarını Hz. Ömer döneminde yaşanmış bir olayı anlatarak eleştirdi.

Seyhan Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Seyhan Konferansları kapsamında Adana Gençlik Platformu işbirliği ile 'İslam'da Aile ve Gençlik' isimli konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu katıldı. Özellikle kadın'ların ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, yer yer izdihamlar yaşandı.

KADINLAR AİLENİN DÜZENİNİ SAĞLAR

Burada, ailelerin nasıl daha fazla ayakta duracağı konusunda bilgiler veren Hatipoğlu, bu konuyla ilgili Kur'an'ı Kerim'deki ayetlerden bahsetti. Hatipoğlu, kadınların ailenin dirliği ve düzeni açısından büyük görevler taşıdığını ifade etti.
EVLİLİK PROGRAMLARINI ELEŞTİRDİ

Konuşması sırasında sık sık menkıbeler anlatan Hatipoğlu, konu boşanmalara gelince, gündüz kuşağındaki olan 'evlilik programlarına' da atıfta bulunarak,"Hz Ömer'e bir adam geldi dedi ki 'karımı boşayacağım.' Hz. Ömer 'niye boşuyorsun?' dedi. Adam dedi ki: 'Elektrik yok.' Şimdi diyorlar ya elektrik yok; elektrik almıyor. Şimdi evlilik programlarını izliyorsunuz değil mi? Kadın soruyor 'neyin var' diyor, adam da 'bir evim var, bir arabam, ayda da 3 bin lira kazanıyorum' diyor, kadın hemen elektrik alıyor. Ama adamcağızın 1 milyar emekli maaşı varsa elektrik alamıyor bir türlü" diye konuştu.

Hatipoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

HZ. ÖMER İLE O ŞAHSIN KISSASI

"Bütün evliliklerin sevgi-aşk ile devam ettiğini mi zannediyorsun? Hz. Ömer'e gelen bir adam "eşimi boşamak istiyorum" der. Aile birliğine çok büyük önem veren Hz. Ömer sorar: "Neden eşini boşayacaksın? Eşinin hangi kusuru seni eşinden soğuttu? Haklı bir gerekçen var mı?" Adam der ki; "Ben artık onu sevmiyorum. Bunun için boşamak istiyorum eşimi."

AŞKTAN ÖNEMLİ VEFA DUYGUSUDUR

Hz. Ömer'in cevabı son derece manidardır; "Sen bütün evliliklerin sevgi-aşk ile devam ettiğini mi zannediyorsun? Sende hiç mi vefa yok? Hani vefa nerede? Git ve eşinle yola devam et." Evliliği devam ettiren en önemli nokta hakikaten "vefa" duygusudur. Çünkü en büyük sevgiler, tutkular, aşklar zaman geçtikçe monotonlaşabilir, ama vefa duygusu böyle olmamalıdır."

kaynak

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Şimdiki kızlar neyse boşvereyim..:)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Trafo şey etsek nafile o kızlara ya da elektrik alamıyorum diyenlere.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
'bir evim var, bir arabam, ayda da 3 bin lira kazanıyorum' diyeceğim, kadın tamam diyecek, evleneceğiz.

Akli dengem yerinde çok şükür.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
[video=youtube;ySnLLvIUsfU]http://www.youtube.com/watch?v=ySnLLvIUsfU[/video]

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
15 cmden kısaysa alamayacaklarını düşündükleri elektriğin kablosu..

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
sevgi olmadan evlilik yürümez. yine uyduruk bir menkıbe ile kendi fikirlerini din diye millete dayamışlar. sevgi olmazsa saygıda huzur da olmaz. o evde yaşanmaz.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Elenktirik diyor ya :D

Böylelerinden uzak durun. Hayat kısadır, boşa harcamayın.

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Bu sıra kötü bir elektrik var aramızda bu aşka dair tüm sayımızla biraz ayrı kalalım adabımızla şeytana uymayalımm . Diyesim geldi . Tan - Elektrik muhabbetine istinaden şarkı yapmıştı da :D

Reaksiyon puanı
10,315
sevgi olmadan evlilik yürümez. yine uyduruk bir menkıbe ile kendi fikirlerini din diye millete dayamışlar. sevgi olmazsa saygıda huzur da olmaz. o evde yaşanmaz.

yahu @promidal adam senin söylediklerine benzer şeyler söylemeye çalışıyor, gariplik bunun neresinde, hoca diye ille de giydirmen mi gerekiyor?