"El Cin" Filmine Çinli ilgisi

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Chen Guoxing, yönetmen Hasan Karacadağ'ın beşinci korku filmi "El Cin"in Çin ve Hong Kong dağıtımını üstlenmek istedi.

236_66149.jpg

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Dabbe" ve "Semum" filmlerinin yönetmeni Karacadağ’ın yazıp yönettiği "El Cin"in Türkiye genelinde 167 salonda izleyiciyle buluştuğu belirtildi.

Açıklamada, Çinli yönetmen Guoxing’in de yapılan özel gösterimde izlediği filmin kurgu ve hikayesini beğendiği, filmin fantastik içeriğini "Amerikan filmlerinden çok daha üstün" olarak nitelediği kaydedildi.

Yönetmen Chen Guoxing’in filmin Çin izleyicisi tarafından da beğenileceğini söylediği aktarılan açıklamada, yönetmenin filmin Hong Kong ve Çin dağıtımını yapmak istediği bildirildi.

Medyaradar

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Gidip izleyen var mı ? Yorumları alalım..

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yok abi izlemem yaa musallat 2 yi izledim 2 ay uyuyamadım bu daha korkunç gibi

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yok abi izlemem yaa musallat 2 yi izledim 2 ay uyuyamadım bu daha korkunç gibi

:D Aklıma benim olayı getirdin :) Arkadaşla gittik alt yazılı " Immortals " vardı. Arkadaş alt yazılı film sevmediği için "Musallat2" filmine girdik. Salonda 4 kişi idik. En arkada 1 kızla oğlan vardı. Amaçları film değildi. :) Arkadaşın seçtiği yerde önden 3. sıra tam kolonların olduğu yer. Salon az olunca ses de aşırı yankı yapıyordu. Filmi süper bir baş ağrısı ile seyretmeye çalışmaya çalıştım :D Ama kafamın içinde "çin" sirki var gibiydi. Filmin sonunda başım öğle ağrıyordu ki o günden sonra korku filmine girmek mi tövbe.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Çinliler filmde kendilerini mi buldular ne :D

Divxplanet de filmi savunanlar var.
Şöyle ki; filmi izlemeden atıp tutanları hedef göstermişler.
Bence haklılar.

Fragmana baktım. Efektler yönetmenin eski filmlerine göre çok kaliteli.
Tabi filmi izlemeden net bir şey söylenmez ama etkilendim ben.

Hikaye yaşanmış bir olaydan esinlenilmiş.
Şişko, tipsiz ama gözlüksüz biri de var filmde. Muhtemelen ilk pert olacak olanda o :D
Daha ne olsun :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İmdb puanı da iyi.
http://www.imdb.com/title/tt2794596/

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
dabbede sondaki halay sahnesi gibi birşey varsa izlerim yine :D

İOS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dabbe bir cin vakası filminin dvd'si çıkmadı hala

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Konudan ve muadillerinden ötürü bariz bir ön yargı var; ama haksız da değiliz sanırım. Bir de Çinliler baksın, beğenirlerse bizde böyle film çok. :)

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Klak'ta Bu Hafta!

El Cin’in oyuncuları Hande Kaptan ve Alper Kadayıfçı stüdyo konukları...

20535362.jpg

Hollywood’dan Türkiye’ye sinema dünyasının nabzını tutan “Klak”bu hafta da eğlence dolu bir bölümle ekranlara geliyor.

Klak'ın stüdyo konukları bu hafta, Türk korku sinemasının akla gelen ilk isimi olan, Dabbe (D@bbe) Serisi ve Semumfilmleriyle tanınan yönetmen Hasan Karacadağ’ın son filmi el-CİN’in oyuncuları Hande Kaptan ve Alper Kadayıfçı. Genç oyuncular gerçek bir olaydan esinlenen filmin çekim aşamasını, ürpertici set anılarını ve filmle ilgili ilginç ayrıntıları anlattılar.

Programda ayrıca 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi İlk Film ve Yönetmen Ödüllü; “Zerre”'nin yönetmeniErdem Tepegöz ve başrol oyuncusu Jale Arıkan ile yapılan söyleşi yer alıyor. Tom Cruise’un başrolünde olduğu, Tron Efsanesinin yönetmeni ve Maymunlar Cehennemi’nin yapımcısından Oblivion’un özel görüntüleri ve röportajları bu hafta Klak Arkası’nda izlenebilir. Gizem Ertürk’ün hazırlayıp sunduğu Klak, Cumartesi 13’20’de Bugün Tv ekranlarında olacak.

Beyazperde

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Türkiye'liler korku filmi yapamadıklarını anlayınca, anca insanların zaaflarına yönelip, onların korkularından gelir elde etmeye başladıklarında bir şey yaptıklarını zannettiler.

Boş bir film. Sadece Musallat filmini ilk izlediğimde 2 ay etkisinde kalmıştım o kadar.
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]
O sahne cidden çok çok amatörce, ama sanırım asıl verilmek istenen mesaj dabbenin internet olduğu. Ki bence de öyle. :)

blu marino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hasan Karacadağ'ın vasatı aşamayan Semum filminden sonra hiç bir korku filmini izlemem ki zaten yerli sinema olarak korku filmlerinde iyi değiliz biz daha çok ajitasyonda iyiyiz zaten ağlamaya meraklı millettiz

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
el cin gidip izledim ses efektleri oldukça iyiydi filmin başında daha ne olduğunu anlamadan yerinizden zıplıyosunuz konu olarak ise bilindik cin filmi işte filmin ana mesajı cinlerle uğraşan cezasını elbet bulur bazı filmler vardır sinemada gidipte izlemeye değmez bazı filmlerde vardır sinemada izlenir işte bu film onlardan bir tanesi kesinlikle sinemada izlenmeli bu türü sevenler hiç kuşkusuz filmi beğeneceklerdir hatta hassas bi insansanız uzun süre etkisinden çıkamayacaksınız ( hasan karacadağ ile tanışma fırsatım oldu) semum filmi zamanında hasan karacadağ hiç kuşkusuz korku filmi konusunda fazlasıyla başarılı ve gayette mütevazi cana yakın bir insan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben gittim müthiş bir korku filmi dün haberlerde gördüm dünyanın en korkunç korku filmi seçilmiş DÜNYA'NIN altını çizerim ;) gidin ama tek başınıza kesinlikle gitmeyin hele salon azsa ayağınızı bile basmayın benden tavsiye izlerken dilinizden Bismillahirrahmanirrahim eksilmeyecektir emin olun ;)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bende izledim, salonun yarısı doluydu akşam 9 seasnıydı sanırım.

Dabbe 2 kötüydü evet, ama Semum ve Dabbe 1 bence gayet iyiydi.

Bu film ise gerçekten Holywood standartlarında hatta bizim inancımız gereği etkilemesi yönünden daha iyi olmuş.

Efektten falan bahsetmiyorum, hiç düşünmediğiniz şeyler olabiliyor. İlk bölüm kimseden çıt çıkmadı, 2.bölüm biraz daha hafifti. Sonu güzeldi ama bitiş anı biraz garipti.

Genel olarak sanırım yaptığı en iyi filmdi şu ana kadar ki. Bence korku filmi sevenler kesinlikle izlesin.

Bu arada benim beğendiğim en iyi korku filmi Musallattır. Kurgu çok iyiydi.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Fragmanı bile yetti paylaşıma düşse bile en az üç yıl sonra seyrederim.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Şimdi içinde CİN geçiyor ya ÇİN'lerde haklarında bir belgesel sanmışlardır :D Yoksa onlar ne bilir cini mini :D

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
zamanla daha iyilerini yapacaklar inş.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fena bir film musallat'da korktuydum bu sefer nolcak merak ettim bi izleyim :)

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İzleyen bir arkadaşımın ağzından ;

'' Abi okadar tırstımki 3 gündür bulanık ..çıyorum ''

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
o kadar berbat bir filmdi ki, hiç bir sahnesini hatırlamıyorum :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
afişte güzel görünüyor ama çok gudubet bir kızmış, elçin hanım :)