- Reaksiyon puanı
- 8,193
E satıcıların avukatı gibisiniz şu an yorumları okursanız.Tamam buyrun alın. Sanki kimseye ordan almayın demişim gibi yorum yapıyorsunuz.
E satıcıların avukatı gibisiniz şu an yorumları okursanız.Tamam buyrun alın. Sanki kimseye ordan almayın demişim gibi yorum yapıyorsunuz.
E satıcıların avukatı gibisiniz şu an yorumları okursanız.
Yahu burada olay satıcıyı dolandırması değil. Satıcıya bu tutumla yaklaşan adamın yarın bir gün senin maduriyetinde de aynı bu tutumla yaklaşmayacağını bilemezsin. Ben şahsen Amazon'da aynı ürün varsa, 5 değil 15 TL'de fazla olsa oradan alıyorum çünkü günün sonunda başıma ne gelirse gelsin Amazon'un arkamda duracağını biliyorum. Serbest piyasa serbest piyasa diyip sonra dolar düşünce fiyatlar neden düşmüyor diye ağlamasın o zaman kimse.Ozkan haklı. Satıcı memnun değil diye başka siteden 5 10tl fazla verip almam. Hepsiburada hem alıcı için güvenilir hem de uygun fiyat veriyor neden almayayım?
Yahu burada olay satıcıyı dolandırması değil. Satıcıya bu tutumla yaklaşan adamın yarın bir gün senin maduriyetinde de aynı bu tutumla yaklaşmayacağını bilemezsin. Ben şahsen Amazon'da aynı ürün varsa, 5 değil 15 TL'de fazla olsa oradan alıyorum çünkü günün sonunda başıma ne gelirse gelsin Amazon'un arkamda duracağını biliyorum. Serbest piyasa serbest piyasa diyip sonra dolar düşünce fiyatlar neden düşmüyor diye ağlamasın o zaman kimse.
Yahu burada olay satıcıyı dolandırması değil. Satıcıya bu tutumla yaklaşan adamın yarın bir gün senin maduriyetinde de aynı bu tutumla yaklaşmayacağını bilemezsin. Ben şahsen Amazon'da aynı ürün varsa, 5 değil 15 TL'de fazla olsa oradan alıyorum çünkü günün sonunda başıma ne gelirse gelsin Amazon'un arkamda duracağını biliyorum. Serbest piyasa serbest piyasa diyip sonra dolar düşünce fiyatlar neden düşmüyor diye ağlamasın o zaman kimse.
Size katılıyorum.Çok ilginç, arka plandaki bu adaletsiz yaklaşımlara "serbest piyasa" diyen arkadaşlar neden fazla vergiden şikayet ediyor, sonuçta kanun böyle ödesinler? Neden su faturasından, elektrik faturasından şikayet ediyorlar, sonuçta piyasası bu ödesinler? Neden size yansıtılan kayıp kaçak bedelinden şikayetçiniz, sistem böyle ödeyin? Yarın bir gün ekmek 100 liraya çıksa serbest piyasa der misiniz yine?
Bir başka yaklaşım da "çalıyorsa da benden çalmıyor bana ne satıcı düşünsün" yaklaşımı. Bu aynı zamanda dolaylı olarak sizden de çalmak demek. Bu yaklaşımın benimsendiği bir ülkede adalet beklememek gerekir. Arkadaşlar adalete herkesin ihtiyacı olur, "bana ne" deyince size zararı dokunmayacak zannetmeyin.
Çok ilginç, arka plandaki bu adaletsiz yaklaşımlara "serbest piyasa" diyen arkadaşlar neden fazla vergiden şikayet ediyor, sonuçta kanun böyle ödesinler? Neden su faturasından, elektrik faturasından şikayet ediyorlar, sonuçta piyasası bu ödesinler? Neden size yansıtılan kayıp kaçak bedelinden şikayetçiniz, sistem böyle ödeyin?
Bir başka yaklaşım da "çalıyorsa da benden çalmıyor bana ne satıcı düşünsün" yaklaşımı. Bu aynı zamanda dolaylı olarak sizden de çalmak demek. Bu yaklaşımın benimsendiği bir ülkede adalet beklememek gerekir. Arkadaşlar adalete herkesin ihtiyacı olur, "bana ne" deyince size zararı dokunmayacak zannetmeyin.
amerikan yerli firmasi fln yazmıs. Bi bak bakayım hangisi müşterisini daha çok önemsiyor.
Arkadaş beni engellemis galiba göremiyorum siyaset hayatında başarılar diliyorum.
Kısacası bu tavrın ve herkese cevap yetiştirmeye çalışmanın sebebini anlayamadım. Konuya yorum yazan herkese cevap yetiştirmek için özel bir çaba sarf ediyorsun
4 5 yıldır kullanıyorum, 1 kez desteğe işim düştü çok ilgiliydiler.Yahu burada olay satıcıyı dolandırması değil. Satıcıya bu tutumla yaklaşan adamın yarın bir gün senin maduriyetinde de aynı bu tutumla yaklaşmayacağını bilemezsin. Ben şahsen Amazon'da aynı ürün varsa, 5 değil 15 TL'de fazla olsa oradan alıyorum çünkü günün sonunda başıma ne gelirse gelsin Amazon'un arkamda duracağını biliyorum. Serbest piyasa serbest piyasa diyip sonra dolar düşünce fiyatlar neden düşmüyor diye ağlamasın o zaman kimse.
Benim derdim Hepsiburada'nın kendisi ile değil. Benim derdim haksızlık yapanlarla, çalışanını keriz yerine koyanlarla. Bugün aynı tutumu Amazon sergilese ona karşı da tavır alırım. HB ile alakası yok. Olayın yerlilik ile ne alakası var ?Ben rahat 10 yıldır alışveriş yaparım daha sıkıntı yaşamadım Hepsiburada'dan yana.
Bu mesajındanda anlaşıldığı gibi senin derdin satıcılar veya ürün alanlar değil. Hepsiburada'yı kötülemeye çıkıyor...
Amazon olsun 15 TL de fazla verirsin tabi. Nede olsa yerli bir firma değil Hepsiburada kazanacağına Amerikalı firma kazansın tabii... Sonuçta onlar hayatta satıcısını ezmez hakkını yemez kimseyi sömürmez... Amerikan firması varken kim Türk bir siteden alır ki.
İşte sen yaşamamışsın, ancak yaşayan çok kişi var. HB'deki yorumlara da çok aldanmayın çoğu kötü yorum onaylanmıyor artık.4 5 yıldır kullanıyorum, 1 kez desteğe işim düştü çok ilgiliydiler.
İşte sen yaşamamışsın, ancak yaşayan çok kişi var. HB'deki yorumlara da çok aldanmayın çoğu kötü yorum onaylanmıyor artık.
Yaşadım. Babama ısıtıcılı çorap aldık. 250 TL civarında bir fiyatı vardı. Gelen çorabın ısıtıcısı çalışmıyordu. Sorunu satıcı ile çözün dediler. Satıcı da çok iplemedi. 250 TL için de hakem heyeti ile uğraşmak istemedim açıkçası.Siz bizzat kendiniz bir sorun yaşadınız mı ?
Yaşadım. Babama ısıtıcılı çorap aldık. 250 TL civarında bir fiyatı vardı. Gelen çorabın ısıtıcısı çalışmıyordu. Sorunu satıcı ile çözün dediler. Satıcı da çok iplemedi. 250 TL için de hakem heyeti ile uğraşmak istemedim açıkçası.
Çorap olduğu için iade alamayacaklarını söylediler. Babam da değişim istiyordu zaten ama onunla da satıcı çok ilgilenmedi.15 gün içinde iade hakkınızı neden kullanmadın ?
Mesele zaten şahsi değil neden bu kadar şahsileştirdiğini de anlayamıyorum.
Bunu "serbest piyasa" ile de açıklayamazsın, sorduğum sorulara da cevap vermemişsin, ekmek yarın 100 lira olsa "serbest piyasa kardeşim isteyen almaz" diyebilecek misin? Ya da yine sorduğum gibi, devlet soğan gibi basit bir sebzenin 7-8 liraya çıkmasına neden müdahale etti hani serbest piyasaydı?
Ek olarak, yukarıda da söyledim, hırsızlık hırsızlıktır, "bana ne en ucuza alıyorum nasılsa, hırsızlıksa da bana dokunmuyor" demiş oluyorsun, yarın adalete ihtiyacın olduğunda herkes de sana "bana ne" diyebilir.
Güzel kardeşim, Shiftdelete'in (yani şu an yazıştığımız bu sitenin) eski yazılımcısıyım, eticaret işini de 10 yıldır yapıyorum, ayrıca ekonomi mezunuyum. Yani aslında "alakasız konuşan" burada tam olarak sen oluyorsun. Bu şekilde konuşmayı sevmem ama hakikaten hiçbir şey bilmeden konuşuyorsun ve ilginç bir şekilde bu konuda da ısrarcısın.
Kendinizi boşa yormayın. Arkadaş çok ısrarcı.Güzel kardeşim, Shiftdelete'in (yani şu an yazıştığımız bu sitenin) eski yazılımcısıyım, eticaret işini de 10 yıldır yapıyorum, ayrıca ekonomi mezunuyum. Yani aslında "alakasız konuşan" burada tam olarak sen oluyorsun. Bu şekilde konuşmayı sevmem ama hakikaten hiçbir şey bilmeden konuşuyorsun ve ilginç bir şekilde bu konuda da ısrarcısın.
Son olarak şu kadarını söyleyeyim, "bana ne" deyip duruyorsun ancak bu konu baştan aşağı senin mesajlarınla dolu. Madem bilmediğin anlamadığın konular, madem "sana ne", öyleyse ne diye yazıp duruyorsun anlamış değilim.
...Sen ekonomi mezunuysan vay halimize
Sebest piyasa üstünden nasıl elektrik ve su faturasına geldin ? Nasıl Vergiye geldin nasıl tanzim satışa geldin. İyi olmuş başka alana yönelmen...