Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük Kapatılmalı!

BilgicanBlog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar, toplumu bozuk olan bir ülkede yaşıyoruz. Artık git gide devir değişti. Artık insanların bir çoğunun ağzında küfür,argo, hakaret, ağza alınmayacak bissürü şeyler çıkıyor. Şimdi bu olay internet üzerinden de devam ediyor. Şimdi size soruyorum. Bu Ekşi sözlük,inci sözlük,uludağ vs. gibi siteler nasıl bir sözlük sitesi. Tamam herkes kendi görüşünü yansıtabilir ama bu kadarda değil. Bu nasıl sitedir ya sözlük diyor kutsal bilgi diyor fakat sitenin içine girdiğinizde saçma sapan paylaşımlar var. Böyle sözlük sitesi olabilir mi insanlar bundan ne anlıyor anlamadım. Zamanında Ekşi sözlük Peygamber efendimiz (s.a.v)'e hakaret etti ya böyle durum olabilir mi. TİB ekşi sözlüğü kapatacağız dedi datacenteriyle iletişime geçti fakat sonuç yine aynı değişen bir şey yok. Kurucusu hapis yiyecekti yine aynı şey yemedi. Ya Allah aşkına soruyorum size bir siyaset adamı olsanız veya bir sanatçı veya ünlü her neyse işte sizin özel hayatınızı, açığınızı her şeyinizi ailenizi, çocıuğunuzu orda laf yapsalar nolur zorunuza gider dimi işte o insanlarında zoruna gidiyor. Bissürü küfür,hakaret yiyor bence bu site kapatılmalı!

scaiterssd

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunları yapan bilinçsiz insanlar kitap okuma alışkanlıgı geliştirikmeli

KaxaPex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şımarma artık şu kapatılmalı bu kapatılmalı diye konu açtın diye herkes vaay adam haklı kapattıralım bunları diyeceğini mi zannediyorsun istemeyen girmez inci sözlüğe site açıp kapatırken sana mı soruyorlar?

Conservator

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekşi sözlük, aslolan sözlüktür. Google'a ne yazarsanız yazın konu hakkında bu sitede açılmış olan bir başlık vardır ve hatta bir başlık açsanız ertesi gün çok rahat ilk sayfada çıkar. En önemli artısı zamanında açılmış olması ve o zamandan beridir de çok iyi hit almış olması. Aynı zamanda döneme ait yorumlar da mevcut. Bildiğim kadarıyla bu da onu daha eşsiz kılıyor. Üyeliklerin anında açılmıyor olmasına rağmen kariyer ve karakter anlamında aynı zamanda çok da sağlam insanların bulunduğu bir yer. Seçimlerin neye göre yapıldığı henüz bilinmiyor, bize göre belli bir sistem yok. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: entry'lerden de anlayabileceğiniz üzere ataerkil ve adaletin olmadığı bir ortamdır. Ne yazık ki AKP'ye sırt çıktığı düşünülüyordu, erkek egemenliği hiç bitmedi, hatta adaletin olmaması sayesinde de birçok kaliteli ve sözlüğe değer katacak olan yazar sınır dışı edildi. Ortam, ergenlere veya büyümemiş beyinlere kaldı. Torpil bakidir. Herhangi bir yazar, en ufak hatada elenebilir fakat bazı yazarlar alenen reklam yapıyor olsa dahi engellenmez. İnci sözlük için ise ayriyetten bir paragraf dahi açmayacağım. Orası resmen 17 yaş ve altının bulunduğu, bozuk ahlaklı ve etik olmayan kimselerin bulunduğu bir yer. Tek artısı oldu, o da; mesela kendine has sözlük terimlerinin dizilerde dahi kullanılmaya başlanması ve bunun üzerinden selam çakılması, espri yapılması, vesaire. Misal: Ulan İstanbul.

Şimdi siz, "sözlükler kapatılsın" dediniz diye, bu sözlükler kapatılmaz. Sedat, 10 yılın başı bir taşla bir kuşu sağlam vurmuş ve sıkıca tutuyor olduğu o ipi bırakmaz. Bence hak etmiyorlar, yönetim-denetim iyi değil. Ve her ne kadar avukatlar ile çalışıldığı söylense de o hissi vermiyorlar. Gerçekten kapatılsa ve onca hakkı yenen yazarın ahı tutsa iyi olur fakat bu AKP dönemi vesilesiyle ben bu kadar köklenmiş bir sitenin susturulmasını istemem. Çünkü o insanlar konuşuyor, seslerini duyuruyor, bir şeyler söylüyor. Ne yazık ki gerçekten kaliteli bir yer olabilecekken hiçbir şekilde öyle değil. Fakat diyorum ki: yine de seslerin duyurulduğu platformların yok olmasını istemem, hele ki bu dönemde.

FBilgili

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok saçma şeyler olabiliyor ama bu terbiyesizlik sadece ekşisözlükte olmuyor o kapatılsa başka yerde o olmasa daha başka yerde, incisözlük zaten tamamen bu yöne doğru kaymış mizah yapmaya çalışıyor küfürle.

Bence ekşisözlük kapatılmamalı çünkü sana her konu hakkında bilgi verebiliyor.

naklow23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yalnızca kullanıcı kalitesinden kaynaklanan kötü yönleriyle söz etmek olmaz, ayrıca iyi de bilgi bankalarıdır kendileri.

therkut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tektipleştirilmiş bir tipin söyleyebileceği tek tip cümleler.

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Beğenmeyen girmez zorla sokmuyorlar. Bende pek hoşlanmıyorum ve girmiyorum

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Hocam bencede kapatılsın seviyeyi bozuyor zaten gençlik ne hale gelmiş çok kötü halde. ama tabi istemeyen bakmasın girmesin