Ekrem Memnun: "Sezonun ilk kupasını kazandık"

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
B_15645_ekremm_B.jpg

Ekrem Memnun: "Sezonun İlk Kupasını Kazandık"

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ekrem Memnun, Fenerbahçe'yi mağlup ettiğimiz Spor Toto Türkiye Kupası zaferinin ardından resmi sitemize açıklamalarda bulundu.

Maçın gelişimini analiz eden Memnun "Başından sonuna kadar önde götürdüğümüz bir maç oldu. Savunmamız olması gerektiği gibiydi. Oynadığımız takımın iyi olduğunu unutmayalım. Kupa finali, tek maç, bırakmak istemeyecek, onlar da agresif oynadılar, mücadele ettiler. Biz de yorgunluğun etkisiyle birkaç basit hata yaptık ve rakibimizi maça ortak ettik. Daha rahat kazanabileceğimiz bir maç idi esasında. Uzun süreler farklı bir şekilde öndeydik. Son saniye basketiyle kazanmayı başardık. Güzel bir final oldu diyebiliriz. Karakterimizi ortaya koyduk. Çok mutluyuz" dedi.

Kupayı kazanmayı getiren unsurlara değinen Memnun "Oyuncularım çok inançlıydı. Kazanmak için kararlı geldiler. Müthiş bir savunma yaptık, sezon başından beri bize yakışan, olması gereken savunma karakterini ortaya koyduk. Hücumda da oyun disiplinine sadık kaldık. Bunlara ek olarak da 28 saha içi isabeti ve 26 asist var" şeklinde ifade etti.

Skor 72-69 iken yenilen üç sayılık basket öncesi oyuncularından faul yapmalarını istediğini belirten Memnun "Molada konuştuk, ikili oyunda oyuncu değiştirecektik, üçlük yemeyelim, ya üstüne çıkalım ya da driblingde faul yapalım dedik. Veya iki sayıya zorlayalım diye konuştuk. Ama başaramadık orada. Basketbolda bu tür durumlarla sık sık karşı karşıya kalabiliyorsunuz" diyerek anlattı.

72-72 iken çizilen hücum setini de barındıran molaya değinen Memnun "Bazen çizersiniz olmaz, bazen olur. Oyuncularımdan sakin olmalarını istedim, buna çok uğraştık o kısa sürede, doğru karar verebilmeleri için. Zaman olduğunu ve tek atış yapabileceğimizi söyledim. Elbette şansın da payı var, seti doğru uyguladık ama atış kaçabilirdi de. Ann veya Sancho üzerinden oynayacaktık. Lindsay'ın pası da olağanüstüydü" dedi.

Sezonun ilk kupasını kazandıklarını söyleyen Memnun "Biz buraya kupalar kazanmak ve bunun devamını getirmek için geldik. Tüm kupaları kazanmak için bu takım kuruldu. Her geçen gün daha iyiye gideceğiz. Bu galibiyet oyuncuların hedeflerimize olan inancını daha da artırdı" şeklinde sözlerini tamamladı.

Galatasaray.org

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
"Son şutta mükemmel bir sayı bulduk"

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nı kazanma başarısı gösteren Galatasaray’da oyuncular, maç sonrası müthiş final mücadelesini değerlendirdi.

alben_NHFU8.jpg

Mücadeleyi 5 sayı- 3 ribaund- 8 asistle tamamlayan Işıl Alben, “Maç içerisinde hatalarımız olmuştu ama önemli olan kazanmak. Karşılaşma boyunca çok iyi mücadele ettik. Rakibimiz Fenerbahçe’de çok iyi basketbol oynadı ve iyi mücadele etti. Biz sonuna kadar kupayı hak ettik. Şimdi bu kupanın tadını çıkartacağız. Taraftarlarda bizi desteklediği için teşekkür ediyorum. Cappie Pondexter’ın pozisyonunda faul yapmamız gerekiyordu. Basketbolda inişler çıkışlar olabiliyor. Son şutta mükemmel bir sayı bulduk” dedi.

SANCHO LYTTLE: İNANILMAZ BİR OYUN ORTAYA KOYDUK
Son hücumda maçı takımına kazandıran isim olan ve maçı da 19 sayı- 10 ribaund ile tamamlayan Sancho Lyttle ise “Bugün inanılmaz bir oyun ortaya koyduk. Ben de son pozisyonda da attığım sayıyla kupayı takımıma kazandırdığım için mutluyum. Benim kariyerimde de bir ilk oldu.” diye konuştu.

ŞEBNEM: İYİ OYNADIK
Maçı 12 sayı- 1 asistle notalayan Şebnem Kimyacıoğlu, karşılaşmayla ilgili olarak “Bu maçta her şut çok kritikti. Maçı kazanmak için 40 dakika iyi oynamamız gerektiğini biliyorduk. Takım olarak iyi oynadık. Sonuçtan çok memnunuz.” dedi.
reklam

MÜGE: DAHA NİCE KUPALARA
Galatasaray Takım Menajeri Müge Erdem final mücadelesi sonrasında, “Üst üste 4.kez, toplamda da 10.kez kupayı kazandık. Çok zorlu ve çok da kaliteli bir maç oldu. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Daha nice kupalar kazanmak dileğiyle” açıklamasında bulundu.

Kaynak