YellowRed
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 27

Söz Şampiyonlardaydı
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe karşısında kazanılan Türkiye Kupası zaferinin ardından Galatasaray Televizyonu'nun konuğu oldu.
Antrenör Ekrem Memnun "Hakkımız olan bir galibiyet aldık. Sonunun bu şekilde gelmesi belki de çok güzel olduk.. Pasıyla, atışıyla, bütün oyuncuların doğru noktalara yaptıkları hareketleriyle iyi bir son toptu. Kazandığımız için çok mutluyum. Ama daha çok kaybetmeyi kabul etmememiz, büyük karakter ve kararlılık göstermemiz, takım olma anlamında birbirimize müthiş destek olmamız beni çok sevindirdi ve ilerisi için umutlandırdı.Umuyorum ki bu kupa bundan sonraki başarılarımız için bir başlangıç olacak. Amacımız çok büyük bir takım yaratmak. Hiçbir zaman kaybetmeyi kabul etmeyen, büyük hedeflere her zaman birlikte ulaşacağını bilen bir takım yaratmak. Bu yönde bir adım gördük. Herkesi kutluyorum, bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.
Sözlerine maçın son anlarını anlatarak devam eden Memnun "Son bölümde bir sürü şey konuştuk. İlk olarak çok dikkatli olmamız gerekiyordu. Top oyuna girmeden herhangi bir faul olursa kastki faul gibi sıkıntılar olabilirdi. Pondexter üstünden oynayacaklarını tahmin ediyorduk, bunu konuştuk. Adam değişeceğimizi ve üç sayılık atışı faul yapmamamız gerektiğini konuştuk. Bazen planladığınız her şeyi tam olarak uygulayamıyorsunuz. Cappienin karşısında bence takımın en iyi savunmacısı Sancho vardı.faulü yapamadık, o da zor bir atışı gerçekleştirdik. Faulü yapamadık, biraz geride kaldık. Burada önemli olan faulü yapamamamızdan çok takımımızın kazanmaya odaklanması, kazanma azminin son derece yüksek olması. Kalan 1.7 saniyede bile kaybetme fikri kimsenin aklından geçmiyordu. Bunun sonunda mola aldık, konuştuk. Oyuncuları bazen sakinleştireceğim, bazen ateşleyeceğim. O an sakin kalmam gerektiğine inandım, zaten öyleydim. Öncesinde onlar topu kenardan sokarken olabilecek bütün senaryoları aklımdan geçiriyordum. Bunlardan biri de faul yapamayıp basketi yeme ihtimalimizdi.ondan sonra ne yapabileceğimizi de düşünüyordum. Kontrollüydüm, oyuncular da soğukkanlıydı. Oyun içerisinde birçok parametre var. Basketbol basit görünmesine rağmen çok karmaşık bir oyun.Yine de maçı hak ederek kazandık" şeklinde konuştu.
Galatasaray Kadın Basketbolunun efsane ismi, yardımcı antrenör Derya Özyer "Maçlar içinde yaşanabilecek şeyler yaşadık. Son düdük çalmadan maç bitmez. Bu durumun çok güzel bir örneğini yaşadık. İnancımızı da hiçbir zaman kaybettik. Farkı açtığımızda geri dönebileceklerinin düşüncesi de vardı, çünkü rakip de güçlü bir takım sonuçta. Geri dönmeye başladıklarında müthiş bir direnç koyduk. Maçı sonuna kadar hak ettiğimizi düşünüyorum" diyerek görüşlerini dile getirdi.
Kaptan Işıl Alben "Uzun zamandır çoğumuz kulüp takımlarında, milli takımlarda ve geçmişte de Galatasarayda beraber oynadık. Bu yüzden birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve inanılmaz bir arkadaşlığmız var. Her takım için bu söylenir ama ben buradaki oyuncuların gerçekten birbirlerine çok bağlı olduğunu düşünüyorum.Bu durum hem saha içinde, hem saha dışında böyle. Yabancılarımız çok iyi insanlar ve takım olgusunu yaşayan oyuncular.Arkadaşlığımız, birlikteliğimiz bu galibiyetle beraber daha da kuvvetlendi" dedi.
Son saniye basketinin sahibi, maçın yıldızı, kahramanı Sancho Lyttle "Son topu her zaman hatırlayacağım. Attığım sayıdan sonra bütün takımın üstüme koşmasını asla unutmayacağım. Sayıyı atarsak kazanacağımızı, aksi takdirde maçın uzayacağını biliyordum. Sonrasında kazanmak için daha çok çabalamamız gerekecekti. Molada ne yapacağımızı konuştuk. Lindsay Whalenın pasında topu aldım, döndüm ve şutumu attım. Böylelikle kazanmış olduk" şeklinde konuştu.
Sakatlıktan dönen ve yaklaşık 10 dakika süre alan Alba Torrens "Benim için özel bir gündü. Basketboldan uzak bir yılı geride bıraktım. Bu dönüşüm için çok şanslı olduğuma inanıyorum. Çünkü bir final maçıydı, Fenerbahçeye karşı oynama şansı buldum ve kazanan biz olduk. Kazanmak için çok çaba sarf ettik ve bu başarımızı asla unutmayacağım" sözleriyle duygu ve düşüncelerini ifade etti.
Galatasaray.org