Ekranda İz Kalma Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jacqq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jacqq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese merhaba öncelikle forumda yeniyim bir hatan olursa kusura bakmayın.
3 ay kadar önce MSI oyuncu laptopu satın aldım. Bir kaç gündür ekranda 3-4 dk bir şey açık kalsın bi sonraki işlemimde izleri kalıyor. YouTube da bu sorunu çözüme ulaştıran pikselleri harekete geçiren vidyolardan açtım 6 saat kadar açık kaldı. Dün akşam işe yaramış gibiydi fakat aynı şeyi bugün tekrar yapmaya başladı. Bunun nedeni ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Bu Durum Genelde Piksel Mayismasiyla Adlandirdigimiz Birseydir. Yeni Nesil Monitor ve Laptoplarda Bu Durum 4-5 Saat Ayni Goruntude Kalinca Olusan Bir Sorundur. Burdan Yola Cikarak Yorumlarsak Bu Kadar Kisa Surede Bu Sorunu Olusturuyor Olmasi Normal Degil.

Sorunu Asmak Icin Genelde Farkli Renklerde Olan Videolar Izlemek Yani Sizin Denediginiz Cozumlerle Ulasilan Cozumlerdir ki Bunlar Radikal Cozumler Degil.

Diger Yandan Bunlarin Olusma Nedenlerinden Biride Ekran Isiginin Asiri Yuksek Olmasiyla Kaynaklanir. Ekran Isigini Ortalamanin Bir TIK Ustunde Tutarak Bu Sorunla Karsilasmaniz Seyreklesir / Yok Olur.

jacqq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçen hafta bir kaç gece üst üste indirme yapmak için ekran açık bıraktığım olmuştu. Sonrasında oluşmaya başladı bu sorun ve 3-4 dklık bir şeyde bile iz yapması ondan sonra ortaya çıktı. Parlaklığı zaten hiç son seviyede kullanmıyorum. Bahsi geçen videolardan bir kaç kere açtım bakayım sanırım dediğiniz gibi en mantıklısı bi süre kullanmak olacak düzelir umarım teşekkürler. Bu durumu araştırırken bu sorunun LCD panellerde sıkça ortaya çıktığını okumuştum ve sanırsam garanti kapsamına girmiyormuş bu sorun benim bilgisayarım TN panel olarak geçiyor farkı nedir acaba tam olarak?

Son düzenleme:

RetCluty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
laptopunuzu servise gönderin böyle şeyler yaparak pc yi bozabilirsiniz

jacqq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haklısınız bu tür çözümler daha da zarar verebilir fakat bu tür sorunların garanti kapsamı dışında kaldığını öğrendim bilgisayarı alalı 3 ay kadar olmuşken servise gönderim ekran değişimi yapmak da istemiyorum.

RetCluty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
yaşadığınız çevrede böyle şeyleri iyi bilen bir kişi varsa ona sorabilirsiniz yada ben bir Arkadaşımdan müsait zamanda danışabilirim

jacqq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran konusunda bilgisi olan çok yok ne yazıkki teşekkürler herhangi birine danışırsanız bilgilendirmenize sevinirim.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
MSI'ın bildiğim kadarıyla servisi iyi. Arayıp konuşun, yardımcı olurlar.

OzgunK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Monster Abra'ya sahibim ve bende de aynı sorun var, Isınınca oluyor ekran